Digikirjastoon on koottu Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjaston kokoelmista digitoitua kotimaista kaunokirjallisuutta, kansanperinnejulkaisuja ja kansankirjoittajien teoksia. Aineisto on suurimmaksi osaksi peräisin 1800-luvulta.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/131071

Visa mera
Suomenkielisiä tekstejä 1500-luvulta 1900-luvun alkuun, murreaineistoja, nykykielen aineistoja, nimistöaineistoa, suomen sukukielten aineistoja. Mm. sananparsia, suomen ja ruotsin kielten murresanakirjat, tasavallan presidenttien uuden vuoden puheet, Karjalan kielen sanakirjan hakusanaluettelo, saamen etymologinen tietokanta sekä nykysuomen sanalista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/aineistot/tietoa_aineistoista/sahkoiset_aineistot_kootusti

Visa mera
Amerikkalaisia ja englantilaisia romaaniklassikoita online-versioina, joukossa O´Pioneers, Babbit, The Scarlet Letter, Little Women, Moby Dick ja monia muita.
Webbplatsens språk: 
https://americanliterature.com/books

Visa mera
Sivuilla on Anatole Francen romaani Kuningatar Hanhenjalan ravintola sekä teoksen esittely.
Webbplatsens språk: 
http://www.phpoint.fi/ulrikaj/bookshelf/ravintola.htm

Visa mera
Sivuilla esitellään lähes sata kirjallisuuden klassikkoa. Siuvstosta löytyvät kirjailijoiden henkilökuvat ja keskeiset teokset. Osasta teoksista on tiivistelmä, henkilöluettelo ja analyysejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.gradesaver.com/study-guides/

Visa mera
Kirjallisuuden elektroninen kokotekstitietokanta. Sisältää sekä kaunokirjallisuutta että tietokirjallisuutta. Hakea voi kirjan tai kirjailijan nimellä sekä aihealueella.
Webbplatsens språk: 
https://www.gutenberg.org/

Visa mera
Nummisuutarien kriittinen editio tarjoaa näytelmän luettavaksi siinä muodossa kuin Aleksis Kivi sen julkaisi. Editiossa voi esimerkiksi etsiä tietoa Nummisuutarien eri aikoina julkaistuista versioista sekä tutustua näytelmän ensipainokseen kuvina.
Webbplatsens språk: 
http://elias.finlit.fi/nummisuutarit/

Visa mera
Suomenkielisessä valikoimassa on pääasiassa 1800-luvulla ja sitä ennen ilmestyneitä klassikoita, esim. Juhani Ahon, Minna Canthin, Charles Dickensin, Henrik Ibsenin, Arvid Järnefeltin, Aleksis Kiven ja Eino Leinon teoksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.gutenberg.org/browse/languages/fi

Visa mera
Antologia sisältää yksitoista aasialaista klassikkonäytelmää, jotka ovat peräisin Intiasta, Indonesiasta, Kiinasta ja Japanista. Johdannossa esitellään aasialaisen näytelmäkirjallisuuden aihemaailmoja, näytelmien syntyä ja niiden esittämistekniikoita.
Webbplatsens språk: 
https://taju.uniarts.fi/handle/10024/7070

Visa mera
Ylen Areenasta löytyy kirjallisuuden klassikoita kuunnteltaviksi äänikirjoina. Pääpaino on suomalaisessa kaunokirjallisuudessa, mm. Maria Jotuni Huojuva talo ja Arkielämää, Teuvo Pakkala Elsa ja lapsinovellit, Joel Lehtonen Putkinotko, Kerran kesällä ja Rakastunut rampa, Juhani Aho Juha, Helsinkiin, Matkakuvia, Papin rouva, Lapsuuden muistoja ja Lastuja, Johannes Linnankoski Pakolaiset ja Taistelu Heikkilän talosta, Maiju Lassila Kilpakosijat, Elämän vaihteessa, Mestari Nyke, L. Onerva Mirdja, Minna Canth Köyhää kansaa, Arvid Järnefeldt Veneh'ojalaiset, Zacharias Topelius Välskärin kertomuksia, Uuno Kailas Nämä kaksi eivät sovi minulle, Bruuno on kuollut ja Sokeat. Eurooppalaisista klassikoista on mukana Johannes Huizinga Keskiajan syksy ja Marcel Proust Kadonnutta aikaa etsimässä.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/ohjelmat/30-272

Visa mera
Open Library tarjoaa kirjoja avoimesti luettavaksi sekä lainattavaksi. Kokoelma käsittää valtavan määrän tieto- ja kaunokirjallisuutta monella kielellä. Lainaaminen edellyttää rekisteröitymistä. Myös aineistoluettelo on käyttäjien täydennettävissä, muun muassa teosten sisällön kuvailu on yhteisöllistä.
Webbplatsens språk: 
https://openlibrary.org/

Visa mera
Täällä voi lukea Aleksis Kiven Karkurit-näytelmän vuodelta 1867. Kriittinen editio tarjoaa mahdollisuuden tutustua näytelmän taustaan ja vastaanottoon, kirjallisiin ja draamallisiin ominaispiirteisiin, näyttämöhistoriaan sekä kirjallisuushistorialliseen asemaan.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/10.21435/skst.1428/

Visa mera
Vänrikki Stoolin tarinat: teksti ja selityksiä. Suomennos Paavo Cajander.
Webbplatsens språk: 
https://www.gutenberg.org/cache/epub/12688/pg12688.txt

Visa mera
7 veljestä sisältää Aleksis Kiven klassikkoromaanin luku luvulta, juonilyhennelmän, sanaston, kuvauksen kustakin veljeksestä, artikkelin romaanin julkaisemisesta ja vastaanotosta sekä artikkelin romaanin kielestä. Mukana on myös tehtäviä erityisesti yläkouluille ja lukioille.
Webbplatsens språk: 
https://7veljesta.finlit.fi/

Visa mera
Yle Areenassa voi kuunnella Marcel Proustin kirjoittaman romaanisarjan äänikirjana. Lukija on Erja Manto. Kadonnutta aikaa etsimässä julkaistiin ensimmäisen kerran Ranskassa vuosina 1913-1927.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/ohjelmat/30-658

Visa mera
Täällä voi tutustua Seitsemän veljeksen tarinaan ja Aleksis Kiven kieleen. Oppimateriaalin teemoja ovat mm. kansanelämä, luonto, auktoriteetit, uskomusmaailma ja tunteet. Materiaali sopii esimerkiksi peruskoulun äidinkielen ja historian opetukseen.
Webbplatsens språk: 
http://seitsemanveljesta.net/

Visa mera
Aleksis Kiven näytelmän kriittinen editio valaisee Lean teatterihistoriallisia juuria sekä käsittelee Kiven näytelmien vaiheita näyttämöllä. Artikkelit ja kommentaarit tarjoavat tietoa mm. Lean raamatullisesta taustasta ja julkaisuhistoriasta.
Webbplatsens språk: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/lea/index.html

Visa mera
Yle Areenassa on kuunneltavissa Virginia Woolfin klassikkoteos vuodelta 1928. Lukijoina Eero Ojala ja Niina Koponen.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-50456424

Visa mera
Kriittinen editio Aleksis Kiven pienoisnäytelmästä Yö ja päivä. Artikkelit, kommentaarit ja liitteet tarjoavat tietoa näytelmän kirjallisuushistoriallisesta taustasta, draamallisista piirteistä ja julkaisuhistoriasta.
Webbplatsens språk: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/yo-ja-paiva/index.html

Visa mera
Täällä voi lukea Aleksis Kiven näytelmätekstin ja tutustua sen syntyyn, julkaisuhistoriaan, vastaanottoon, kirjallisuushistorialliseen asemaan ja kirjallisiin ominaispiirteisiin. Liitteissä on tietoa mm. tekstiin tehdyistä muutoksista sekä Kullervon säilyneestä käsikirjoituskatkelmasta.
Webbplatsens språk: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/kullervo/index.html

Visa mera
Into Konrad Inhan teos Maanteide ja löytöretket vuodelta 1912 kuvaa kansojen maantiedon tuntemusta, matkailua ja maailmankuvaa vanhalta ajalta löytöretkien ajalle saakka.
Webbplatsens språk: 
https://www.gutenberg.org/ebooks/68977

Visa mera
Aleksis Kiven Karkureiden kriittinen editio tarjoaa näytelmätekstin ja sen kommentaarien ohella tietoa näytelmän dramaturgiasta ja suhteista eurooppalaiseen draamaperinteeseen. Editiossa valaistaan näytelmän teatteri- ja julkaisuhistoriaa ja taustoitetaan sääty-yhteiskunnan murrosta 1800-luvun Suomessa. Kriittinen editio on julkaistu aiemmin painettuna kirjana ja e-kirjana.
Webbplatsens språk: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/karkurit/index.html

Visa mera
Verkkosovelluksen avulla voi lukea vuosina 1870–1940 ilmestyneitä suomenkielisiä kaunokirjallisia teoksia ja tarkastella kartalla niiden maantieteellisiä paikkoja. Aineistona on yli 800 Projekti Lönnrotin ja Project Gutenbergin vapaasti käytettävissä olevaa teosta. Sovellus on toteutettu Turun yliopistossa kulttuurihistorian oppiaineessa.
Webbplatsens språk: 
https://atlas-data.utu.fi/

Visa mera

Sidor