Helsingin karttapalvelu tarjoaa tietoa koko Helsingistä monipuolisten karttojen, ilmakuvien, lakisääteisten suunnitelmien ja kiinteistökohtaisten tietojen avulla.
Webbplatsens språk: 
http://kartta.hel.fi/

Visa mera
Paikkatietoikkunan karttaikkunassa voi selata useiden eri organisaatioiden tuottamia karttoja erikseen tai läpinäkyvinä päällekkäin. Haku paikannimillä ja osoitteilla onnistuu myös.
Webbplatsens språk: 
http://www.paikkatietoikkuna.fi

Visa mera
Julkaisuun on koottu tiedot Suomen rannikon 87 ekologisesti tärkeästä alueesta. Mm. meriliikenne, rantarakentaminen ja merituulivoiman rakentaminen lisääntyvät merialueella. Raportin tarkoituksena on tukea alueiden suojelua ja kestävän käytön suunnittelua.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/312221

Visa mera
Suomen ympäristökeskuksen palvelusta voi hakea tietoa mm. ympäristöhallinnon paikkatieto- ja kaukokartoitusaineistoista, tietojärjestelmistä, tutkimuksen aineistoista, ympäristöraportointiin liittyvistä aineistoista sekä rajapintapalveluista ja karttapalveluista.
Webbplatsens språk: 
https://ckan.ymparisto.fi/

Visa mera
Palveluun on koottu monipuolisesti Lounais-Suomea kuvaavia karttoja. Sieltä löytyy yleis-, teema-, ja matkailukarttoja sekä ympäristötutkimukseen ja kaavoitukseen liittyviä karttoja. Sivut tarjoavat tietoa myös paikkatietopalveluista, yhteistyöhankkeista ja paikkatietoalan kehityksestä.
Webbplatsens språk: 
https://www.lounaistieto.fi/

Visa mera
Biomassa-atlas tuo kartalle biomassatiedot. Tietoa voi hakea maankäytöstä, metsävaroista, hakkuista, peltokasvien tuotannostasekä teollisuuden ja yhdyskuntien biohajoavista jätteistä ja lietteistä. Sivustossa on kuvailtu tarkemmin erityyppisiä biomassoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.luke.fi/biomassa-atlas/

Visa mera
Kaikille avoimessa palvelussa voi käyttää usean eri toimijan tarjoamia paikkatietoaineistoja arktiselta alueelta. Hankkeessa ovat olleet mukana Arktisen neuvoston jäsenmaat Suomi mukaan lukien.
Webbplatsens språk: 
https://geoportal.arctic-sdi.org/

Visa mera
Kartalla-podcastissa kartta- ja paikkatiedon asiantuntijat keskustelevat paikkatiedon tutkimuksesta ja käytännön sovelluksista. Jaksoissa käsitellään aiheita maailmanperinnöstä avoimeen lähdekoodiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/tietoa-maanmittauslaitoksesta/ajankohtaista/kartalla-podcast

Visa mera
OpenStreetMap on vapaaehtoisten tuottama ja ylläpitämä karttapalvelu, josta löytyy tietoja teistä, rautateistä, rautatieasemista ja monista muista kohteista eri puolilla maailmaa. Karttoja voi muokata rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.openstreetmap.org/#map=5/63.015/22.852

Visa mera
Paikkatietolaitos FGI:n sivut kertovat laitoksen tehtävistä, tutkimuksesta, julkaisuista ja palveluista.
Webbplatsens språk: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/tutkimus

Visa mera
Geologian tutkimuskeskusen kartoista löytyvät Suomen kallioperäkartat, Suomen maaperäkartan yleistys, malmikaivokset, teollisuusmineraalilouhokset, rakennuskiviluohimot ja korukiviesiintymät.
Webbplatsens språk: 
https://www.gtk.fi/palvelut/aineistot-ja-verkkopalvelut/karttapalvelut/

Visa mera
Verkkopalvelussa voi tarkastella oman asuinympäristönsä tai koko Euroopan suurimpia saastuttajia. Tiedot ovat peräisin European Pollutant Release and Transfer Register (E-PRTR) -tietokannasta.
Webbplatsens språk: 
http://paastot.fi/

Visa mera
PaikkaOppi on maksuton oppimisympäristö kouluille. Se tarjoaa työkaluja paikkatietotaitojen perusteiden hallintaan sekä ohjeita paikkatiedon soveltavaan käyttöön eri oppiaineissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.paikkaoppi.fi/fi/

Visa mera
Tiina Aallon tutkimus ukko-sanan sisältävistä paikannimistä. Aalto on selvittänyt muun muassa ukko-paikkojen ominaisia topografisia piirteitä ja pohtinut niiden osuutta nimeämisperusteisiin.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-5350-0

Visa mera
Museovirasto tarjoaa maksutta ladattavaksi kulttuuriympäristöön liittyviä paikkatietoaineistoja. Tarjolla on aineistoa suunnittelijoille, viranomaisille ja tutkijoille sekä muille kulttuuriympäristöstä kiinnostuneille. Ennen lataamista käyttäjän on hyväksyttävä palvelun käyttöehdot.
Webbplatsens språk: 
https://www.museovirasto.fi/fi/palvelut-ja-ohjeet/tietojarjestelmat/kulttuuriympariston-tietojarjest...

Visa mera
Hakku-palvelun avulla voi hakea ja ottaa käyttöön erilaisia geologisia aineistoja. Palvelusta löytyvät Suomen geologiaan kytkeytyvä paikkatieto, dokumentit ja metatiedot 1800-luvulta alkaen.
Webbplatsens språk: 
https://hakku.gtk.fi/?locale=fi

Visa mera
Hakemiston tavoitteena on kuvata kaikki kotimaiset paikkatietoaineistot, joita tarjotaan ulkopuoliseen käyttöön, esim. erilaiset kartat, hallintorajat, kaavat, kiinteistörekisteri.
Webbplatsens språk: 
https://www.paikkatietohakemisto.fi

Visa mera
SYKE tarjoaa avointa dataa ja tietoa kestävän ympäristön ja yhteiskunnan rakentamiseen: tietoa vesivaroista, pinta- ja pohjavesistä, eliölajeista, ympäristön kuormituksesta ja alueiden käytöstä sekä ympäristöä koskevia paikkatietoaineistoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.syke.fi/avointieto

Visa mera
Liiteri tarjoaa tietoa rakennetusta ympäristöstä. Palvelussa on muun muassa ympäristöä ja kaavoitusta koskevia tilasto- ja kartta-aineistoja. Liiteri on suunnattu viranomaisille ja yrityksille sekä elinympäristöstään kiinnostuneille kansalaisille. Palvelun käyttöön on laadittu seikkaperäiset ohjeet Youtube-linkkeineen.
Webbplatsens språk: 
https://liiteri.ymparisto.fi/

Visa mera
Sivustolle on koottu ELY-keskusten tuottamia karttapalveluja sekä paikkatietorajapintoja elinkeino-, liikenne- ja ympäristöteemoista. Sieltä löytyy alueellisia karttajulkaisuja, ajankohtaisia tarinakarttoja ELY-keskusten tehtäviin liittyen sekä avoimesti hyödynnettäviä paikkatietorajapintoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.ely-keskus.fi/fi/web/karttapalvelut

Visa mera
Verkkosovelluksen avulla voi lukea vuosina 1870–1940 ilmestyneitä suomenkielisiä kaunokirjallisia teoksia ja tarkastella kartalla niiden maantieteellisiä paikkoja. Aineistona on yli 800 Projekti Lönnrotin ja Project Gutenbergin vapaasti käytettävissä olevaa teosta. Sovellus on toteutettu Turun yliopistossa kulttuurihistorian oppiaineessa.
Webbplatsens språk: 
https://atlas-data.utu.fi/

Visa mera