Maaseutukeskusten liitto tarjoaa sivuillaan tietoa maaseutuyrittäjille tarkoitetuista neuvonta- ja asiantuntijapalveluistaan, jotka kattavat mm. kotieläin- ja kasvintuotannon, luomutuotannon, ympäristön ja maiseman, kalatalouden jne. Asiantuntijoita, koulutusmahdollisuuksia ja projekteja voi hakea tietokannoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.proagria.fi

Visa mera
Etelä-Karjalan museon toteuttamilla sivuilla esitellään Lappeenrannan maaseudun kulttuuri- ja kylämaisemia sekä maaseudun vanhoja rakennuksia, kuten aittoja, saunoja, navettoja, riihiä, asuinrakennuksia ja kouluja.
Webbplatsens språk: 
http://www3.lappeenranta.fi/museot/verkkonayttelyt/Lappeenrannan_lahikylat/index.htm

Visa mera
Tiedotteita alueilta maatalous, metsätalous, maaseudun kehittäminen, metsästys ja kalastus, eläinlääkintä ja elintarvikkeet
Webbplatsens språk: 
https://mmm.fi/tiedotteet

Visa mera
Maaseudun kehittämisportaali kerää yhteen tietoa maaseudun kehittämisasioista. Sivuilta on tietoa mm. paikallisten toimintaryhmien ja kylien kehittämistyöstä, linkkejä ja yhteystietoja.
Webbplatsens språk: 
https://suomenkylat.fi/

Visa mera
Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän sivuilla kuvaillaan aiheen piirissä parhaillaan toimivia tutkimusryhmiä, tutkimustuloksia ja projekteja.
Webbplatsens språk: 
https://www.maaseutupolitiikka.fi

Visa mera
Sivusto tarjoaa tietoa maatiloista ja yrittäjyydestä sekä maatalouden kehittämisohjelmien antamista mahdollisuuksista viljelijöille.
Webbplatsens språk: 
https://www.maaseutu.fi/

Visa mera
Maatalouden ajankohtaisasioita.
Webbplatsens språk: 
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi

Visa mera
Tilastotietokanta sisältää maataloustilastoja, metsätilastoja, kala- ja riistatilastoja, maaseutuohjelman indikaattoreita, sekä kansallinen metsästrategiaan 2025 liittyviä tilastoja.
Webbplatsens språk: 
https://statdb.luke.fi/PXWeb/pxweb/fi/LUKE/

Visa mera
Nummisuutarien kriittinen editio tarjoaa näytelmän luettavaksi siinä muodossa kuin Aleksis Kivi sen julkaisi. Editiossa voi esimerkiksi etsiä tietoa Nummisuutarien eri aikoina julkaistuista versioista sekä tutustua näytelmän ensipainokseen kuvina.
Webbplatsens språk: 
http://elias.finlit.fi/nummisuutarit/

Visa mera
Järvi-Suomen kylät ry eli Jäsky on Etelä-Savon kylätoimintayhdistys. Yhdistys toimii maaseudun asukkaiden edunvalvojana ja alueen kylätoimikuntien ja kyläyhdistysten yhteistyöelimenä. Sivustoon kuuluu maaseudun kehittämisen teemasivuja.
Webbplatsens språk: 
https://www.jarvisuomenkylat.fi/

Visa mera
Oppaassa kerrotaan, mitä maisema on, mistä se rakentuu, mitä arvoja sisältyy arvokkaisiin maisema-alueisiin ja miten arvot tulisi ottaa huomioon maankäytön suunnittelussa. Lisäksi käsitellään mahdollisuuksia, joita maisema voi tarjota elinkeinoelämälle ja ihmisten hyvinvoinnille.
Webbplatsens språk: 
https://www.maajakotitalousnaiset.fi/sites/default/files/attachment/maisemaopas_korjattu_2018_pieni....

Visa mera
Pro gradu -tutkielmassa paneudutaan maaseudun työväestön, torppareiden, mäkitupalaisten, muonamiesten ja loisten asuinolosuhteisiin ja niihin suhtautumiseen ja suunnitelmiin niiden parantamiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://trepo.tuni.fi/handle/10024/95340

Visa mera
Pohjois-Karjalan kylätietoa ja -toimintaa esittelevä sivusto sisältää kylähaun ja kylien elämän kuvauksen lisäksi tietoa kylätuesta ja hyvinvoinnista ja vaikuttamisesta. Hausta löytyvät seuraavien alueiden kylistä: Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi ja Valtimo.
Webbplatsens språk: 
https://kylat.fi/

Visa mera
Lisensiaatintutkimus kuvaa työväenliikkeen syntyä ja leviämistä Suomessa 1900-luvun alun maaseudulla ja siitä, miten yksilön aktiivisuus saattoi vaikuttaa liikeen ja aatteen kehitykseen. Lähtökohtana on suutari Vihtori Lindholmin toiminta ja sen vaikutus Urjalassa.
Webbplatsens språk: 
https://trepo.tuni.fi/bitstream/handle/10024/76514/lisuri00103.pdf

Visa mera
Palvelussa voi selata suomalaisesta metsäkulttuurista kertovia valokuvia, esinekuvia ja arkistoaineistoa. Mukana ovat Suomen Metsämuseo Lusto, Lapin metsämuseo, Pielisen museo, Nurmeksen museo, Verlan tehdasmuseo, Ilomantsin museosäätiö sekä Suomen Metsästysmuseo.
Webbplatsens språk: 
https://kantapuu.finna.fi/

Visa mera
Matkaopas keskiajan Suomeen -kirjan kirjoittaja arkeologi Ilari Aalto ja toimittaja Seppo Heikkinen kertovat radiosarjassa keskiajan Suomen elämästä ja olosuhteista matkalla Portaankylästä suureen kaupunkiin, Turkuun, ja takaisin.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-3537693

Visa mera
Talo maalta -verkkopalvelu yhdistää maaseudulla tyhjillään olevat kiinteistöt ja maallemuutosta haaveilevat ihmiset. Sivuilla on tietoa kohteista sekä ohjeita, asiakirjoja ja malleja sopimusten laatimiseen. Palvelu on toteutettu osana Autiotalot ja hiljaiset kiinteistöt hyötykäyttöön -hanketta, josta vastaa Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry.
Webbplatsens språk: 
https://talomaalta.fi/

Visa mera
DigiSarka sisältää Suomen maatalousmuseo Saran tuottamaa verkkomateriaalia maatalouden ilmiöistä ja museon toiminnasta. Sivustolta löytyvät Tarinatiinu-blogi, museon kokoelmia avaavat Kuukauden esine -kirjoitukset, linkit virtuaalinäyttelyihin sekä opetus- ja luentomateriaalit.
Webbplatsens språk: 
https://www.digisarka.fi/

Visa mera
Ruralia-instituutin blogissa julkaistaan tutkijoiden artikkeleita maaseudusta ja sen kehittämisestä.
Webbplatsens språk: 
https://blogs.helsinki.fi/hy-ruralia/

Visa mera
Ulla Pielan kirjassa perehdytään ylioppilaiden runonkeruuseen autonomian ajan Suomessa, sen ideologisiin lähtökohtiin ja tavoitteisiin, konkretiaan ja tuloksiin. Kirjassa tarkastellaan runonkerääjien matkakertomuksia ja niiden teemoja, joiden perusteella voi jäljittää kirjoittajien käsityksiä, toiveita ja pelkoja Suomesta ja suomalaisuudesta. Muita kirjan aiheita ovat runonkeruuseen vaikuttaneet autonomian kauden tapahtumat, kansallisuusaate, nuori sivistyneistö, sivistyneistön suhde rahvaaseen sekä toiseuttaminen.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/tl.282/

Visa mera