Modern & Contemporary American Poetry on aakkosellinen hakemisto amerikkalaiseen, moderniin runouteen liittyvistä keskeisistä runoilijoista ja ilmiöistä 1800-luvun lopulta nykypäivään.
Webbplatsens språk: 
https://writing.upenn.edu/~afilreis/88/home.html

Visa mera
Virtuaalimuseo esittelee soitinkeksintöjä vuoden 1876 Musical Telegraphista 1980-luvun digitaalisiin syntetisaattoreihin. Mukana ovat mm. Theremin, Ondes-Martenot, Hammond-urut, Mellotron sekä kymmeniä vähemmän tunnettuja laitteita. Esitellyt soittimet tuottavat äänen täysin sähköisesti. Sähkökitaran kaltaiset sähköakustiset soittimet on rajattu tarkastelun ulkopuolelle. Artikkeleissa kuvataan lyhyesti kunkin soittimen keksijä, syntyhistoria, toimintaperiaate, käyttötavat ja vaikutus soitinhistoriassa. Muuta sisältöä ovat suppea esipuhe, bibliografia, ääninäytteet ja linkkilista. Tekijätiedot ovat puutteelliset.
Webbplatsens språk: 
https://120years.net/

Visa mera
W.O. Quinen filosofialle omistetut verkkosivut, joilta löytyy tietoja Quinen elämästä ja tuotannosta sekä Quinea koskevista teoksista ja artikkeleista. Lisäksi linkkejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.wvquine.org/

Visa mera
Martin Heideggerin filosofiaa esittelevät verkkosivut, joilta löytyy elämäkertatietoja sekä esittelyjä Heideggerin teoksista ja keskeisistä teemoista. Sivuilta on myös linkkejä muille Heideggeria käsitteleville sivuille
Webbplatsens språk: 
http://www.beyng.com/ereignis.html

Visa mera
Säveltäjä Kalevi Ahon artikkeli 1900-luvun taidemusiikin tyylivirtauksista niin maailmalla kuin Suomessakin.
Webbplatsens språk: 
https://journal.fi/tt/article/view/58398/20045

Visa mera
Edmund Husserlin filosofiaan keskittyneet verkkosivut, joilta löytyy Husserlin elämäkerta, bibliografioita ja uutispalsta sekä linkkejä Husserl-arkistoihin ja muihin verkkoresursseihin.
Webbplatsens språk: 
http://www.husserlpage.com

Visa mera
Bertrand Russellin filosofiaa esittelevät sivut, joilta löytyy joitakin kokotekstitiedostoja, esitelmiä, bibliografioita ja kuvagalleria.
Webbplatsens språk: 
http://www.mcmaster.ca/russdocs/russell.htm

Visa mera
1900-luvun kansanmurhien historia. Bibliografia.
Webbplatsens språk: 
http://www.historyplace.com/worldhistory/genocide

Visa mera
Emmanuel Levinasin filosofiaa lähestyvä sivu, jossa on lyhyt elämänkerta ja paljon linkkejä muihin Levinas-sivuihin, Levinas-tietokantaan ja keskusteluihin.
Webbplatsens språk: 
https://levinas.sdsu.edu/

Visa mera
Arkkitehtuurimme vuosikymmenet -pelin avulla voi tutustua 1900-luvun suomalaiseen arkkitehtuuriin. Valmiina ovat osiot, jotka kertovat art nouveausta, funktionalismista ja sodanjälkeisestä modernismista.
Webbplatsens språk: 
https://www.mfa.fi./arkkitehtuuripeli

Visa mera
Sivustoon on koottu Jürgen Habermas-materiaalia.
Webbplatsens språk: 
http://www.helsinki.fi/~amkauppi/hablinks.html

Visa mera
Katsaus 1900-luvun ismeihin alkaen fauvismista päätyen pop-taiteeseen.
Webbplatsens språk: 
http://www.ibiblio.org/wm/paint/tl/20th/

Visa mera
Wilfrid Sellarsin filosofialle omistetut verkkosivut, joilta löytyvät linkit Sellarsin elämkertatietoihin ja tuotantoon.
Webbplatsens språk: 
http://www.ditext.com/sellars/index.html

Visa mera
Helsingin yliopiston museologian oppiaineen ryhmätyönä toteutetut sivut esittelevät Albert Edelfeltin taidetta. Sivuilla on tehtäviä kuvataiteen ja historian opetukseen sekä tietoa ateljeemuseon toiminnasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.albertedelfeltinateljee.fi/

Visa mera
Tutkimuksessa on selvitetty 1850-luvulta lähtien sukunimilain voimaan tuloon mennessä 1921 Länsi-Suomessa otettujen sukunimien nimeämisperusteita ja motiiveja. Tänä ajanjaksona tavallisen kansan nimijärjestelmä muuttui niin, että sukunimettömille joko annettiin sukunimi tai he ottivat sen itse.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-10-9345-6

Visa mera
Sivustolla julkaistaan Kansallisgallerian kokoelmista Hugo Simbergin ottamien valokuvien negatiiveja, Simbergin lähettämiä kirjeitä, luonnoksia sekä aineistojen luettelointitietoja.
Webbplatsens språk: 
http://www.lahteilla.fi/simberg/#fi/info/1030/0

Visa mera
Kirja kertoo koloratuurisopraano Alma Fohströmistä, joka oli yksi 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun tunnetuimpia oopperalaulajattaria. Fohström esiintyi Euroopan lisäksi Aasiassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Hän oli ensimmäinen suomalainen primadonna, joka lauloi New Yorkin Metropolitanissa.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-0827-2

Visa mera
Museoviraston Kuvakokoelmat on julkaissut kuvia koululaisten ja opettajien käyttöön. Kokoelma sisältää noin 700 kuvaa 1900-luvun Suomesta. Kuvat on jaoteltu teemoittain: teknologia, liikkuminen, vallankäyttö, asuminen, koululaiset, muoti ja muotoilu, taide ja taitelijat, monikulttuurisuus sekä ruoka. Kuvien käyttöehdoista kerrotaan sivuilla.
Webbplatsens språk: 
https://www.flickr.com/photos/museovirastonkuvakokoelmat/albums

Visa mera
Yle on julkaissut otoksia 1900-luvulla toimineiden elokuvayhtiöiden Fennada-Filmin, Filmisepon ja Veikko Itkosen tuotannosta. Valikoima esitellään Elävässä arkistossa ja aineistojen lataus tapahtuu Vimeo-palvelussa. Aineisto on julkaistu lisenssillä, joka sallii muokkaamisen ja uudelleenkäytön. Yleisradion nimi aineiston lähteenä on mainittava käytön yhteydessä.
Webbplatsens språk: 
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/11/20/filmivalahdyksia-suomen-kaduilta-ja-kedoilta-vapaaseen-kaytt...

Visa mera
Erkko Anttilan tutkimus Helsingin ympäristöön 1900-luvun alkupuolella syntyneistä työväen esikaupungeista ja niiden muuttumisesta nykyaikaisiksi keskiluokan pientaloalueiksi. Tarkastelun kohteena on erityisesti esikaupunkien paikallinen yhteisöllisyys ja sen muutos. Aineistona on käytetty mm. arkielämää, naapuruussuhteita ja yhdistystoimintaa koskevia muistitieto- ja aikalaislähteitä.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-10-9162-9

Visa mera
Täällä voi tutustua Auguste Rodinin veistoksiin, piirustustaiteeseen ja elämänvaiheisiin. Sivuilla on artikkeleita, jotka kertovat Rodinin työstä sekä hänen suhteestaan muihin taiteilijoihin, kuten Camille Claudel ja Claude Monet.
Webbplatsens språk: 
https://www.musee-rodin.fr/en

Visa mera
Vaatturitietokantaan kootaan tietoa suomalaisten 1900-1950-luvuilla vaikuttaneiden räätäleiden, vaatetusliikkeiden ja pukutehtaiden historiasta ja tuotteista.
Webbplatsens språk: 
https://vaatturitietokanta.wordpress.com/

Visa mera
Täällä kerrotaan 14 paikallista tarinaa Varsinais-Suomesta ajalta jolloin Suomi itsenäistyi. Paikallismuseoiden kertomissa tarinoissa kuvataan, miten monet pienet tapahtumat ja tekijät yhdessä vaikuttivat maamme kehitykseen viime vuosisadan alkupuolella.
Webbplatsens språk: 
http://www.varsinaissuomi1917.fi/

Visa mera
Karttapohjainen palvelu, joka kertoo Suomen historiasta henkilöhistoriallisesta näkökulmasta. Sivustolla voi jakaa oman sukunsa tai yhteisönsä tarinan itsenäisestä Suomesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.100tekijaa.fi/

Visa mera

Sidor