Andra länders litteraturhistoria
Fler länkar från menyn Ämnen
45 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
Jussi Hyvärinen tarkastelee väitöskirjassaan musiikin merkitystä sekä sanan ja musiikin keskinäistä suhdetta Osip Mandelštamin lyriikassa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Afrikkalaisia kirjoituksia on Ylen luenta- ja keskustelusarja filosofisista, uskonnollisista ja kaunokirjallisista afrikkalaisista kirjoituksista. Sarjassa on kirjoituksia kaikkiaan 20 maasta, ja useimmat niistä on suomennettu ensimmäistä kertaa sarjaa varten. Mukana on mm. luomiskertomuksia, kuolemaa käsitteleviä myyttejä sekä filosofisia ja uskonnollisia runoja. Jaksot sisältävät myös esittelevää ja tulkitsevaa keskustelua. Vakituisena asiantuntijana keskusteluissa on suomentaja Katriina Ranne.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivuilta löytyy Albert Camus'n kirjoittamia esseitä sekä muiden kirjoittajien Camus'tä käsitteleviä esseitä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ranskankielinen sivu Pikku prinssin luojasta, hänen elämästään, perheestään sekä työstään.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Nordic authors sisältää tietoa pohjoismaisista kirjailijoista. Kirjailijat on järjestetty aakkosjärjestykseen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
På spaning efter den europeiska romanen, \de stora konsekventa berättelserna\, den realistiska romanen i 1900-talets Europa.. Boken innehåller artiklar om författare och baserar sig på intervjuer.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Multimediamatka kuljettaa Danten Jumalaisen näytelmän Helvettiin, Kiirastuleen ja Paratiisiin. Vahvat kuvat vievät pääosan. Teksteissä kerrotaan Dantesta, hänen ajastaan ja hahmoista, joita kolmessa kuoleman jälkeisessä maailmassa kohdataan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivuilta löytyy Giovanni Boccaccion Decameronen kokotekstiversio italiaksi ja englanniksi, tutkimusta keskiajan kirjallisuuskäsityksistä sekä Decameronen sisällöstä ja henkilöhahmoista. Lisäksi on tietoa Boccaccion elämästä, 1300-luvun ruttoepidemiasta, kulttuurielämästä, yhteiskunnasta, historiasta ja uskonnosta, karttoja sekä viitteitä Boccaccio-kirjallisuudesta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Hakuteos virolaisista kirjailijoista ja heidän teoksistaan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Hans Christian Andersenin elämäkerta ja tuotanto julkaistuna tanskaksi ja englanninkielisinä käännöksinä.
Visa mera
Laajaksi paljastuvalla monikielisellä sivustolla Hesseen tutustutaan niin henkilönä, kirjailijana kuin taiteilijanakin. Sisältää mm. tietoa hänen perheestään, asuinpaikoistaan, uskonnollisuudestaan, teosluettelon ja pienen maalausgallerian.
Visa mera
Sveriges Radio har skapat en förtrollad vandring genom Dante Alighieris diktverk Den gudomliga komedin med textavsnitt, musik och sakkunnig guidning.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Keskus edistää islantilaisen kirjallisuuden kääntämistä ja tuntemusta maailmalla. Sivuilla on tietoa islantilaisesta kirjallisuudesta, kirjailijoista, kääntäjistä ja tarjolla olevista tuista.
Visa mera
Tutkimusta, keskustelua ja tiedonlähteitä Jorge Luis Borgesin tuotannosta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Karen Blixenin arkiston digitoitujen materiaalien joukosta löytyy päiväkirjoja, kirjeitä, luonnoksia ja käsikirjoituksia.
Visa mera
Utförligt om danska författarinnan Karen Blixens (1885-1962) liv och författarskap. Dessutom exempel på Blixens bildkonst, utdrag ur hennes många brev, länkar och info om museet Rungstedlund.
Visa mera
Samuli Björnisen toimittama kirja tarjoaa katsauksen teorioihin, joilla on kuvattu kirjallisuuden ja kertomuskulttuurin muutosta uudella vuosituhannella. Turkimuksen kohteena ovat eri medioita ja lajityyppejä edustavat nykytekstit, kuten Kazuo Ishiguron Haudattu jättiläinen, televisiosarja Game of Thrones sekä internetin selviytymissivustot.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kirjasammon kotimaisten kirjailijoiden hakemistosta löytyvät suomenkieliset kirjailijat maakunnittain, genren ja kirjallisuudenlajin mukaan sekä aikakausittain lajiteltuina. Hakemistossa ovat myös suomenruotsalaiset ja saamenkieliset kirjailijat.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Klassikot ja mestarit sisältää oppimismateriaalia taiteen klassikoista, kuvataideteoksista, musiikista ja kirjallisuudesta. Kurssi on poistunut kurssivalikoimasta, mutta materiaalit löytyvät verkosta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Amerikkalaisen yliopiston tutkimusarkisto on omistettu ranskalaiselle kirjailijalle Marcel Proustille (1871-1922). Arkiston loi professori Philip Kolb, Proustin kirjeenvaihdon toimittaja. Linkkejä on suoraan hakulomakkeeseen, arkiston esittelyyn, Proustin ja Kolbin elämäkertatietoihin, Proust-tutkimuksen lähdeluetteloon sekä muihin Proustin aikaa ja Ranskan kirjallisuutta koskeviin verkkosivuihin Euroopassa ja Amerikassa. Sivu luettavissa myös ranskaksi.
Visa mera
Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun vastaukseen on linkitetty llistaukset ukrainalaisesta, suomennestusta kaunokirjallisuudesta Kirjasampo.fi- ja Helmet.fi -sivustoista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kaksikielinen kirjallisuusblogi esittelee norjalaista kirjallisuutta suomeksi ja suomalaista kirjallisuutta norjaksi. Kirjallinen Oslo -teemakierroksella tutustutaan Oslon kirjallisiin nähtävyyksiin.
Visa mera
Ranskalaisen kirjallisuuslehden verkkoversion kautta voi lukea useita sekä viimeisimmässä että aikaisemmissa numeroissa ilmestyneitä artikkeleita. Toimituksen valitsema listaus esittelee lisäksi kunkin kuukauden kiinnostavimmat uutuudet. Monipuolisen arkistohaun kautta artikkeleita voi etsiä vuoden 1986 jälkeen ilmestyneistä lehdistä. Tekijä -ja nimekehaut mahdollistava sekä aiheenmukaisen luettelon sisältävä arkisto sisältää yli 30 000 viitettä. Suomessa lehden vanhoja numeroita säilyttää Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan kirjasto.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tanskalaisista nykykirjailijoista esitellään elämäkerta, teokset ja palkinnot. Kirjailijaesittelyt tuotetaan Tanskan kirjastojen yhteistyönä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Manuscripta mediaevalia sisältää kuvauksia keskiaikaisista käsikirjoituksista sekä kokonaisuudessaan valokuvattuja käsikirjoituksia.
Visa mera
Täällä on luettavissa Suomalais-arabialaisen yhdistyksen Sarabin vuosikirjat, joissa julkaistaan arabimaita ja niiden historiaa, kulttuuria ja nykypäivää käsitteleviä artikkeleita.
Visa mera
Yli 3 miljoonaa digitoitua aineistoa: käsikirjoituksia, painettuja teoksia, musiikkia, karttoja, valokuvia, sanoma- ja aikakauslehtiä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivuilla runsaasti tietoa Pohjois-Amerikan eri intiaaniheimoista. Niille on kerätty Pohjois-Amerikan intiaaneja käsittelevien kirjailijoiden ja heidän teostensa tiedot sekä yli 1650:n internetsivun linkit. Sivut ovat osa the Internet Public Library'a.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä voi tutustua Nils-Aslak Valkeapään elämäntyöhön runoilijana, muusikkona, kuvataiteilijana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana.
Visa mera