Finska och finlandssvenska litteraturens historia
Fler länkar från menyn Ämnen
183 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Tyvärr hittades inga svenskspråkiga länkar. Motsvarande finska länkar nedan.
7 veljestä sisältää Aleksis Kiven klassikkoromaanin luku luvulta, juonilyhennelmän, sanaston, kuvauksen kustakin veljeksestä, artikkelin romaanin julkaisemisesta ja vastaanotosta sekä artikkelin romaanin kielestä. Mukana on myös tehtäviä erityisesti yläkouluille ja lukioille.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Lastenkirjainstituutin 30-sivuinen luettelo suomalaisista aapisista 1800-luvulta 2000-luvulle.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Mikael Agricolan nuoruus, matkat ja opiskeluaika Saksassa sekä paluu Suomeen ovat tämän sivuston keskeistä sisältöä. Siinä pohditaan myös, millainen Mikael Agricola olisi nykyaikana,
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kotimaisten kielten keskuksen Agricola-kokonaisuudessa on tietoa suomen kirjakielen kehityksestä, Mikael Agricolasta, suomen sanaston ja nimien historiasta sekä linkkejä Agricolan teoksiin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Nurmijärven kunnan Aleksis Kivi-sivustosta löytyvät Aleksis Kiven elämäkertatiedot, luettelo hänen tuotannostaan (käännöksineen) sekä tutkimuksia ja kirjallisuutta Aleksis Kivestä. Lisäksi sivustoon on koottu kokonaisuus taiteesta, joka on tehty Aleksis Kiven tuotannosta tai sen pohjalta. Aleksis Kiven museot ja muut muistomerkit löytyvät sivustosta. Aleksis Kiven maisemat -osa johdattelee niihin maisemiin, joissa Aleksis Kivi liikkui ja vaikutti. Koululaisten Kivi -osioon pyritään toteuttamaan Kivi-tietoa lapsille ja nuorille helpommin omaksuttavassa muodossa.
Visa mera
Tutkimus tekijyydestä, tekijänimistä ja kirjoittamisen moniulotteisuudesta. Tutkimuksessa tarkastellaan Algot Untolan eri nimillä kirjoittamia tekstejä tekijyyden näkökulmasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Biografiakeskus julkaisee suomalaisten ja Suomeen liittyvien (Ruotsin ja Venäjän vallan aikaisten) merkkihenkilöiden elämäkertoja. Keskuksen sivulta löytyvät Kansallisbiografian lisäksi kokonaisuudet: : Talouselämän vaikuttajat, Henkilökuvat, Kenraalit ja amiraalit, Turun hiippakunnan paimenmuisto,
SKS:n jäsenet ja Suomen papisto 1800–1920.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivuilla esitellään entisiä ja nykyisiä eteläkarjalaisia kirjailijoita. Ne perustuvat Lappeenrannan maakuntakirjaston Carelica-kotiseutukokoelmaan, jonka keruualue on nykyinen Etelä-Karjala, Karjalan kannas Kurkijoelta etelään ja Inkerinmaa. Sivut keskittyvät kaunokirjallisuutta julkaisseisiin kirjailijoihin, joilta on otettu mukaan myös muunlainen tuotanto. Nykykirjailijoiden esittelyn lähtökohtana on kunkin kirjailijan kiinnostus tulla esitellyksi Carelica-kirjailijana.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Presentation av Minna Canth och hennes verk, bl.a. Työmiehen vaimo (Arbetarens hustru), Hanna, Papin perhe (1891, Prästens familj), Salakari (1887, Blindskär) och Anna Liisa (1895).
Webbplatsens språk:
Visa mera
Anna Kuutsa käsittelee tutkimuksessaan dialogikerronnan ja yhteiskunnallisen teeman suhdetta Maria Jotunin (1880–1943) proosafiktiossa. Jotunin tuotannossa kuvataan usein rakkauden ja naimakauppojen vaikutuksia henkilöhahmojen elämänkulkuun. Tutkimuksen ensisijaisena kohdetekstinä on lyhyt yhdenpäivänromaani Arkielämää.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Edith Södergranin elämänvaiheista ja runoilijan työstä kertova pieni tietopaketti.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä voi selata SLS:n kokoelmissa säilytettäviä Edith Södergranin valokuvia. Suurin osa kuvista on runoilijan kotikylästä Raivolasta sekä Sveitsin vuosilta 1911-1914.
Visa mera
Täällä on tietoa Eeva Joenpellon elämänvaiheista ja teoksista sekä Joenpeltoa käsittelevistä artikkeleista ja kirjoista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kansallisbiografian artikkeli runoilija ja lehtimies Eino Leinosta. Leinon syntymäpäivänä 6.7. vietetään runon ja suven päivää.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Aineisto koostuu Vaasan kaupunginkirjaston omistuksessa olleista Eino Leinon ja hänen lähipiirinsä kirjeistä ja muita asiakirjoista. Niiden joukossa on Leinon kirjoituksia ja runoja sekä muiden muassa Werner Söderströmin ja Otavan Alvar Renqvistin kirjeet, joissa he torjuvat tarjouksen kustantaa Leinon runoja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivulla kerrotaan Eino Leinon lapsuus- ja varhaisnuoruuden vuosista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Elias on Karjalohjan, Karkkilan, Lohjan, Nummi-Pusulan, Sammatin ja Vihdin paikalliskirjailijoita ja heidän tuotantoaan esittelevä tietokanta. Tietoja voi etsiä kirjailijan nimen lisäksi, kirjallisuudenlajin, kunnan tai asiasanan mukaan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Elmer sisältää tietoa kauniaislaisista kirjailijoista ja heidän tuotannostaan. Tietokannassa on lisäksi runo-, romaani- ja tietokirjallisuusluetteloita Kauniaisten kaupunginkirjaston kotiseutukokoelmaan kuuluvasta aineistosta.
Visa mera
Verkkonäyttely SKS:n kirjaston ja arkiston kokoelmiin kuuluvista Eeva Joenpellon aineistoista. Näyttelyssä painottuvat erityisesti kirjailijantyön arki ja innoituksen aiheet.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Yrjö Varpion kirjoittama elämäkerta kirjallisuuskriitikko ja esseisti Alex Matsonista (1888–1972), jolla on ollut merkittävä vaikutus suomalaiseen sotienjälkeiseen kirjallisuuteen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
En radioserie om Tove Jansson liv, litteratur och konst.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Esittelyssä tunnettuja ja rakastettuja henkilöhahmoja Kreikan, Luxemburgin, Suomen, Unkarin ja Viron kirjallisuudesta. Suomesta mukana ovat Aino, Nummisuutarin Esko sekä Konsta Pylkkänen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Den registrerade föreningen FIBUL:s syfte är att höja statusen och öka synligheten för barn- och ungdomslitteraturen på svenska i Finland, förbättra förutsättningarna och öka resurserna för professionella barn- och ungdomsboksskapare samt fungera som forum för diskussion och samarbete både nationellt och internationellt kring barn- och ungdomslitteratur.
Webbplatsens språk:
Visa mera
FILI ska såväl främja finsk och svensk översättning som öka kännedomen om Finlands litteratur. Info om aktualiteter, seminarier, finländska författare, översättningsstöd (inkl. blanketter).
Visa mera
Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus edistää suomalaisen kirjallisuuden tuntemusta ulkomailla sekä suomalaisen kirjallisuuden kääntämistä. Keskuksen sivuilla on tietoa kääntäjille tarkoitetusta tuesta sekä tietokanta, josta voi etsiä suomalaisen kirjallisuuden käännöksiä muihin kieliin.
Visa mera
Sivut sisältävät Finlandia -kirjallisuuspalkintoehdokkaat ja -voittajat (1984- ) sekä kirjallisuuspalkinnon jako-ohjeet.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Presentation av Finlands svenska författareförenings verksamhet, styrelse och historia. Aktuellt och länkar ingår också. Föreningens syfte är att tillvarata medlemmarnas ideella samt allmänna och gemensamma ekonomiska intressen och bevaka deras författarrätt. Föreningen arbetar också för att främja den finlandssvenska litteraturen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
SKS:n Finnassa voi hakea Suomalaisen kirjallisuuden seuran arkiston ja kirjaston aineistoja. Erillisissä hauissa voi haun kohdistaa erikseen arkiston tai kirjaston aineistoihin sekä kotimaisiin artikkeleihin ja kansainvälisiin e-aineistoihin. Tarjolla on myös avoimesti luettavissa olevia tiedekirjoja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tiivis esittely suomalaisesta nykykirjallisuudesta maailmalle.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kansallsibiografian artikkelissa kuvataan Fredrika Runbergin elämää kirjailijana ja naisasian puolestapuhujana kuuluisan puolison J. L. Runebergin rinnalla.
Webbplatsens språk:
Visa mera