Almanakkatoimisto sivulla voi selata Yliopiston almanakkoja sekä tutkia nimipäiväuudistuksiin ja nimipäivien kehitykseen liittyviä dokumentteja 1800-luvun lopulta saakka. Nimipäivähaulla voi etsiä kalentereissa olevia suomalaisia, suomenruotsalaisia, saamelaisia tai ortodoksisia nimiä tai nimipäiviä.
Webbplatsens språk: 
https://almanakka.helsinki.fi/nimipaivat

Visa mera
Nimipalvelusta voi kysellä etu- ja sukunimien lukumääriä Suomessa sekä tutkia tilastoja yleisimmistä nimistä eri ajanjaksoilta. Sivuilta löytyvät myös suosituimmat etunimet ja yleisimmät sukunimet.
Webbplatsens språk: 
https://verkkopalvelu.vrk.fi/nimipalvelu

Visa mera
Palvelussa näet oman etunimesi kiinaksi kirjoitettuna ja käännettynä. Maksua vastaan voit tilata myös sukunimesi kiinalaisittain kirjoitettuna.
Webbplatsens språk: 
http://www.guihuazhu.com/nimet

Visa mera
Kotimaisten kielten keskuksen Agricola-kokonaisuudessa on tietoa suomen kirjakielen kehityksestä, Mikael Agricolasta, suomen sanaston ja nimien historiasta sekä linkkejä Agricolan teoksiin.
Webbplatsens språk: 
https://kotus.fi/ajankohtaista/teemakoosteet/ajaton-agricola/

Visa mera
Täällä voi lukea Kotuksen asiantuntijoiden vastauksia henkilön- ja paikannimien alkuperää koskeviin kysymyksiin.
Webbplatsens språk: 
https://kotus.fi/ajankohtaista/kysymyksia-ja-vastauksia/nimien-alkupera/

Visa mera
Kielikellon artikkelissa esitellään eri kielten ja kulttuurien henkilönnimijärjestelmiä. Siitä selviää muun muassa, millaisista osista nimet koostuvat ja kuuluuko niihin puhuttelusanoja.
Webbplatsens språk: 
https://kotus.fi/nimistonhuolto/nimijulkaisut/henkilonnimijulkaisut/#Sukunimi?-Etunimi?

Visa mera