Daniel är en databas som i första hand innehåller information om dramatik skriven på svenska av författare i Finland. I princip omfattar den alla slag av scentexter och arrangemang för scenen. Kronologiskt löper databasen från 1819 fram till senaste kalenderår.
Webbplatsens språk: 
http://www.sls.fi/daniel

Visa mera
Presentation av organisationen, historiken, verksamheten och målsättningen vid SLS. Länkar till arkiv, bibliotek, bokutgivning, donationer, kataloger och register samt vetenskapliga nämnder och forskningsprojekt. Kontaktuppgifter och formulär för stipendieansökningar ingår.
Webbplatsens språk: 
http://www.sls.fi

Visa mera
Täällä voi selata SLS:n kokoelmissa säilytettäviä Edith Södergranin valokuvia. Suurin osa kuvista on runoilijan kotikylästä Raivolasta sekä Sveitsin vuosilta 1911-1914.
Webbplatsens språk: 
https://www.finna.fi/Collection/sls.SLSA+566/Home?lookfor=&type=AllFields&page=1&view=grid&limit=100

Visa mera
Den förvaltningshistoriska ordboken ger förklaringar till termer som har använts inom den offentliga förvaltningen i Finland från medeltiden till 1950.
Webbplatsens språk: 
http://fho.sls.fi/

Visa mera
Harrastajakuvaaja Bernhard Åströmin valokuvia 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä. Eläinlääkärinä työskennellyt Åström tallensi arjen tilanteita, ihmisiä, eläimiä ja maisemia Länsi-Uudellamaalla ja matkoillaan. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä, mutta kuvaajan nimi ja lähde tulee mainita.
Webbplatsens språk: 
https://www.finna.fi/Search/Results?limit=100&lookfor=bernhard+%C3%A5str%C3%B6m&type=AllFields%2F&vi...

Visa mera
Kansatieteen tutkija Valter V. Forsblom inventoi ruotsinkielisen Suomen perinnevenetyyppejä 1930-luvulla. Piirtäjänä toimi insinööri Berndt J. Schauman. Valokuviin ja piirroksiin voi tutustua Finnassa.
Webbplatsens språk: 
https://sls.finna.fi/Search/Results?filter[]=~hierarchy_parent_title:%22SLS+405+a+B%C3%A5ttyper%22&f...

Visa mera
Arkistoaineistoon perustuva oppimateriaali siitä, miten sota vaikuttaa yksityiseen ihmiseen ja koko yhteiskuntaan. Kirja tarjoaa välineitä lähdekriittiseen tarkasteluun. Se on suunnattu peruskoulun 7.−9. luokille ja lukioon. Kaksikielinen kirja sopii historian ja yhteiskuntaopin, äidinkielen sekä toisen kotimaisen kielen opetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.1918.finlit.fi/

Visa mera
Taiteilija Mathilda Rotkirchin (1813–1842) matkapäiväkirja ja luonnoskirja kulttuuri- ja sivistysmatkalta Saksaan, Sveitsiin, Italiaan ja Ranskaan vuosina 1840-1841.
Webbplatsens språk: 
https://finna.fi/Search/Results?lookfor=%22slsa+1070%3A97%22&type=AllFields&view=grid

Visa mera
Svenska litteratursällskapet i Finland on julkaissut 1310 kirjettä, jotka Albert Edelfelt kirjoitti äidilleen Alexandra Edelfeltille vuosina 1867–1901. Henkilöhistorian ohella kirjeet kertovat suomalaisen taiteen kultakaudesta ja 1800–luvun lopun eurooppalaisesta kulttuurihistoriasta. Verkkopalvelussa on mukana myös Sirpa Kähkösen suomennokset 232 kirjeestä, jotka on aiemmin julkaistu Anna Kortelaisen toimittamassa kirjassa. Palvelu sisältää myös Edelfeltin maalauksia ja piirustuksia Kansallisgallerian kokoelmista.
Webbplatsens språk: 
https://edelfelt.sls.fi/fi/

Visa mera
Ann-Marie Ivars on koonnut kirjaansa Etelä-Pohjanmaalta Amerikkaan 1900-alussa lähteneiden siirtolaisten ja paluumuuttajien kokemuksia ja elämäntarinoita.
Webbplatsens språk: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/amerikaminnen

Visa mera
SLS:n julkaisema teos valottaa kaupankäynnin historiaa ja kohtaamisia Suomessa 1850-luvulta 1900-luvun puoliväliin. Kirjoittajat ovat sosiologian, historian ja perinteentutkimuksen tutkijoita. Kauppaa käytiin aukioilla, kirkonmäillä ja markkinapaikoilla, joissa paikallinen väestö sekä kiertävät romanit, tataarit ja juutalaiset kauppiaat tapasivat. Teoksessa käsitellään myös Suomenlahden rannalla käytyä kauppaa ja maaseudun kierteleviä myyjiä.
Webbplatsens språk: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/att-motas-kring-varor

Visa mera
Hanna-Reetta Schreckin kirja Ellen Thesleffin (1869–1954) elämästä ja taiteesta. Keskeisenä aineistona on Thesleffin kirjeenvaihto. Mukana on runsaasti teoskuvia ja valokuvia.
Webbplatsens språk: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/jag-malar-som-en-gud

Visa mera
SLS:n sivuilla on luettavissa Ulrika Gustafssonin teos kirjailija Sally Salmisen (1906-1976) elämänvaiheista ja kirjallisesta tuotannosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/min-ljusa-stad

Visa mera
Anna Bergman ja Carola Ekrem käsittelevät kirjassaan suomenruotsalaista juhlaperinnettä 1800-luvulta lähtien. Joulun, pääsiäisen, vapun ja juhannuksen lisäksi tutustutaan mm. Runebergin päivän ja ruotsalaisuuden päivän perinteisiin sekä perhejuhlien viettoon.
Webbplatsens språk: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/stora-finlandssvenska-festboken

Visa mera
Teoksessa on selvitetty, mitä suomenkielinen enemmistö ajattelee ruotsinkielisyydestä Suomessa. Kirja perustuu kyselytutkimukseen, jossa kartoitettiin muun muassa suhtautumista ruotsinkielisiin julkisiin palveluihin, kaksikielisyyteen, kielipolitiikkaan ja siihen, tarvitaanko Pohjoismaissa ruotsin kielen taitoa.
Webbplatsens språk: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/ur-majoritetens-perspektiv

Visa mera
Maria Kautonen ja Mikko Kuronen käsittelevät kirjassa ruotsin kielen ääntämistä, ääntämisen oppimista, erilaisia opetusmenetelmiä sekä pedagogisia näkökulmia oppimiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/uttalsinlarning-med-fokus-pa-svenska

Visa mera
SLS on julkaissut runoilija Kerstin Söderholmin (1897–1943) päiväkirjat verkossa. Mukana on myös kirjeitä ja kaunokirjallisia käsikirjoituksia sekä Hedvig Raskin artikkeli Söderholmin elämästä ja työstä.
Webbplatsens språk: 
https://soderholm.sls.fi

Visa mera
Mitkä poliittiset, hallinnolliset ja oikeudelliset piirteet luonnehtivat Ahvenanmaan itsehallintoa? Mitkä ovat toimivan autonomian tunnusmerkit? Jan Sundberg ja Stefan Sjöblom tarkastelevat kirjassaan mm. Ahvenanmaan vaali- ja puoluejärjestelmää, parlamentarismin kehitystä, lainsäädäntövaltaa sekä perustuslaillista valvontaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/det-alandska-sjalvstyrets-kvaliteter

Visa mera
Svenska litteratursällskapet i Finland on julkaissut maksuttomana e-kirjana sekä verkkosivustona Georg Henrik von Wrightin ja Eino Kailan kirjeenvaihtoa sisältävän teoksen ”Skriv så ofta du kan”. Luettavissa on myös kirja ”Om Wittgenstein”, johon on koottu von Wrightin 33 kirjoitusta Ludwig Wittgensteinista vuosilta 1936–2001.
Webbplatsens språk: 
https://vonwright.sls.fi/#/home

Visa mera
Suomenruotsalainen antropologi Hilma Granqvist vietti vuodet 1925-1931 Palestiinassa ja tutki palestiinalaisnaisten elämää Artasin kylässä. Sivustolla voi tutustua Granqvistin tutkimuksiin, päiväkirjoihin ja elämänvaiheisiin.
Webbplatsens språk: 
https://granqvist.sls.fi

Visa mera
Historialliset reseptit -sivusto sisältää kuusi reseptikokoelmaa 1700- ja 1800-luvuilta. Tarjolla on ohjeita niin ruoanlaittoon kuin kodinhoitoonkin. Käsikirjoitukset ovat peräisin mm. Louhisaaren, Herttoniemen ja Stensbölen kartanosta. Palvelussa on laaja aihehakemisto, josta voi etsiä ohjeita tietyn ainesosan mukaan. Sivustolla on Märtha Norrbackin artikkeli, jossa suomalaiset ruokaperinteet, kotitalouskirjat ja reseptit asetetaan pohjoismaiseen ja eurooppalaiseen historialliseen kontekstiin.
Webbplatsens språk: 
https://historiskarecept.sls.fi/#/home

Visa mera
Täällä voi tutustua suomenruotsalaisen kansanperinteen aarteisiin: satuihin, tarinoihin, sananparsiin, arvoituksiin, kansanmusiikkiin jne. Sivustolla on kuunneltavissa ja ladattavissa yli 3000 sävelmää. Lisäksi löytyy tietoa soittajista, pelimanniperinteestä ja kansanmusiikin tallentajista.
Webbplatsens språk: 
https://folkdiktning.sls.fi/

Visa mera
Zacharias Topeliuksen Maamme kirjan digitaalinen editio on suunnattu kaikille Suomen historiasta ja kulttuurista sekä niitä koskevien käsitysten muotoutumisesta kiinnostuneille. Julkaisu sisältää tieteellisesti toimitetun ja kommentaariviitteillä täydennetyn Maamme kirjan vuoden 1878 painoksen sekä teoksen uudistetut laitokset vuosilta 1915 ja 1944. Teoksen historiaa, merkitystä ja kirjallisia keinoja käsitellään laajasti edition johdannossa.
Webbplatsens språk: 
https://maammekirja.sls.fi/

Visa mera
Tietokannan avulla voi tutustua tekstien uudelleenkäyttöön ja etsiä ruotsinkielisessä lehdistössä vuosien 1645-1918 välillä julkaistua sisältöä. Tekstin uudelleenkäytöllä tarkoitetaan erilaisia toiston muotoja, jotka voidaan jäljittää lehdistä. Aineistot ovat peräisin Suomen ja Ruotsin lisäksi Yhdysvalloista. Hakukone on kehitetty osana hanketta "Informationsflöden över Östersjön: Svenskspråkig press som kulturförmedlare 1771–1918".
Webbplatsens språk: 
https://textreuse.sls.fi/

Visa mera