Suomi.fi:n kokonaisuuteen Muuttaminen Suomeen on kerätty tietoa maahanmuuttajalle luvista, muuttoilmoituksesta sekä muista käytännön toimipiteistä. Se sisältää myös maahanmuuttajan muistilistan.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/kansalaiselle/muuttaminen-ja-matkustaminen/maahanmuutto

Visa mera
Siirtolaisuusinstituutin sivuilla esitellään instituutin toimintaa. Sivuilta löytyy pääsy instituutin kirjastoon, arkistoon ja siirtolaisrekisteriin. Niiltä löytyy hyödyllisiä linkkejä maahanmuuttajille ja Siirtolaisinstituutin tutkimuksia, julkaisuja ja tilastoja.
Webbplatsens språk: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/

Visa mera
National Nordic Museum vaalii pohjoismaista taustaa ja perintöä Yhdysvalloissa sekä kertoo siirtolaisten historiaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.nordicmuseum.org/

Visa mera
Tietokanta Yhdysvaltoihin vuosina 1892-1924 State Islandin kautta maahanmuuttaneista yli 22 miljoonasta henkilöstä. Haku nimen mukaan mahdollista kaikille sivun käyttäjille, mutta nähdäkseen muuttajasta tietokantaan viedyt tiedot, pitää rekisteröityä tietokannan käyttäjäksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.statueofliberty.org/discover/

Visa mera
Tukholmassa sijaitsevan Suomen kulttuuri-instituutin sivulla tietoa toiminnasta, esim. suomen kielen kursseista.
Webbplatsens språk: 
https://finlandsinstitutet.se/

Visa mera
Siirtolaisuusinstituutin sivuilla on julkaistu Suomen siirtolaisuudesta kertovia vanhoja kirjoja ja aikakauskirjoja. Mukana on esimerkiksi Salomon Ilmosen kirjoittama kolmiosainen Amerikansuomalaisten historia. Sekä painettua materiaalia että verkkojulkaisuja.
Webbplatsens språk: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/julkaisut/

Visa mera
Sisäministeriön tietopaketti maahanmuutosta ja maahanmuuttopolitiikasta.Tietoa löytyy hallinnon ja politiikan lisäksi kotoutumisesta, turvapaikanhakijoista sekä turvanpaikanhakuprosessista, Suomen kansalaisuudesta, työvoiman maahanmuutosta, paluumuutosta sekä laittoman maahanmuuton torjunnasta.
Webbplatsens språk: 
https://intermin.fi/maahanmuutto

Visa mera
Tilastokeskuksen teemasivustolla on keskeisimpiä tietoja maahanmuuttajataustaisesta väestöstä ja viime vuosien kansanvälisestä muuttoliikkeestä. Tiedot koskevat Suomessa vakituisesti asuvia maahanmuuttajia. Maahanmuuttajataustaisten kotoutumista kuvataan esimerkiksi työmarkkinatilastojen ja koulutustilastojen avulla.
Webbplatsens språk: 
https://tilastokeskus.fi/tup/maahanmuutto/index.html

Visa mera
Bibliografia sisältää muuttoliikkeisiin, kotoutumiseen, etnisiin suhteisiin ja vastaaviin aiheisiin liittyvää tutkimusta 1800-luvulta tähän päivään. Johdantokappaleessa tarkastellaan muuttoliiketutkimuksen kehitystä Suomessa 1970-luvulta lähtien ja pohditaan mahdollisia tulevaisuuden tutkimusteemoja.
Webbplatsens språk: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/wp-content/uploads/2019/12/si-j-27-www.pdf

Visa mera
Kirja sisältää erikoistutkija, dosentti Pasi Saukkosen vuosina 2015–2019 julkaisemia Siirtolaisuus-Migration-lehden kolumneja sekä muita kirjoituksia maahanmuutosta, monikulttuurisuudesta ja nationalismista.
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/wp-content/uploads/2020/03/j-35-isbn-978-952-7167-93-9-vimmainen...

Visa mera
Päivi Sihvola kertoo sukulaistensa tarinan ja kuvaa samalla amerikansuomalaisten siirtolaisten elämää niin Amerikassa kuin Neuvosto-Karjalassakin. Kirja on vapaasti luettavissa Siirtolaisinstituutin sivuilta, linkki pdf:n löytyy sivulta alalaidasta.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7167-98-4

Visa mera
Siirtolaisuusinstituutin arkiston aineistot Finnassa käsittävät kirjeitä ja valokuvia, jotka liittyvät suomalaisten maastamuuttoon ja ulkosuomalaisuuteen 1800- ja 1900-luvuilla. Aineistoja on esimerkiksi Australiasta, Brasiliasta, Kanadasta ja Yhdysvalloista.
Webbplatsens språk: 
https://finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=~building%3A%220%2Fsiirtolaisuusinstituutti%2F%22

Visa mera
Diakonissalaitoksen ja Sopiva ry.:n yhteistyönä syntynyt opas, joka tarjoaa näkökulmia siihen, miten etnistä vähemmistöä käsittelevä journalismi voisi olla monipuolisempaa ja syvällisempää.
Webbplatsens språk: 
https://www.hdl.fi/ita-euroopan-romanit-opas-journalisteille/

Visa mera
WEMov-verkosto kokoaa yhteen tutkijoita, jotka tarkastelevat naisten siirtolaisuutta eri näkökulmista. Sivustolla on julkaistu kartta, jossa näkyy naisten mukaan nimettyjä veistoksia, puistoja, rakennuksia ja teitä. Myöhemmin on tulossa mm. oppimateriaaleja ja verkkonäyttelyitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.womenonthemove.eu/

Visa mera
Verkkopalvelussa voi tutkia asiakirjoja, kirjeitä ja valokuvia, jotka koskevat Yhdysvalloista ja Kanadasta Neuvostoliittoon muuttaneita suomalaisia. Esimerkiksi henkilöhaussa voi etsiä tietoja lähtö-, asuin- ja työpaikan mukaan. Aineistot ovat peräisin Karjalan tasavallan Kansallisarkistosta.
Webbplatsens språk: 
http://uf.rkna.ru/

Visa mera
Teoksessa kuvataan suomalaisen siirtolaisuuden historiaa Venäjän alueelle ja Aasiaan 1700-luvulta lähtien.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:951–9266–84–4

Visa mera
Teoksessa tarkastellaan suomalaisten Pohjois-Amerikkaan suuntautunutta siirtolaisuutta pääasiassa ennen toista maailmansotaa.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:951-9266-51-8

Visa mera
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tietopaketti Stalinin vainoista, niiden vaikutuksista jälkipolviin sekä suomalaisten Venäjän ja Neuvostoliiton siirtolaisuuden historiasta. Aineisto sisältää ajantasaisiin opetussuunnitelmiin perustuvia tehtäviä yläkoulujen ja lukioiden historiantunneille.
Webbplatsens språk: 
https://stalininvainot.finlit.fi/?_gl=1*1568yvc*_ga*MTU3Mzc4MDk4MC4xNjc5NTYxMzY0*_ga_V8E86Z6QE9*MTY5...

Visa mera
Siirtolaisinstituutin 50-vuotisjuhlakirja sisältää tarinoita ja kuvia muuttoliikkeestä Suomessa, Suomesta ja Suomeen. Esille on nostettu myös aiheita, jotka ovat jääneet julkisen keskustelun ulkopuolelle.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7399-40-8

Visa mera
Kirjassa on ulkosuomalaisten kertomuksia heidän elämästään. Se sisältää 14 tarinaa runsaasti kuvitettuna. Teos on julkaistu vuonna 2017.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7167-45-8

Visa mera
Kirja sisältää ulkosuomalaisten kertomuksia heidän elmäntarinoistaan. Kirjan alkupuolella ulkosuomalaisuuden tutkijat kertovat omista tutkimusmatkoistaan ja suhteestaan ulkosuomalaisuuteen.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7399-36-1

Visa mera
IOM on yksi kansainvälisen, maasta- ja maahanmuuttajien puolesta toimivan IOM-järjestön aluetoimistoista. Julkaisuja (esim. pakolaisten paluumuuttoa käsittelevä, suomen ja ruotsin kielellä), hankkeita ja linkkejä viranomaisiin yms., myös Baltian maiden.
Webbplatsens språk: 
https://finland.iom.int/fi

Visa mera
Siirtolaisuusinstituutin siirtolaisrekisteri sisältää satojen tuhansien ulkomaille muuttaneiden suomalaisten tietoja. Rekisterin päätietokannat ovat käytettävissä Internetin kautta.
Webbplatsens språk: 
https://siirtolaisrekisteri.siirtolaisuusinstituutti.fi/

Visa mera
Ann-Marie Ivars on koonnut kirjaansa Etelä-Pohjanmaalta Amerikkaan 1900-alussa lähteneiden siirtolaisten ja paluumuuttajien kokemuksia ja elämäntarinoita.
Webbplatsens språk: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/amerikaminnen

Visa mera