Tietokanta eri Euroopasta Yhdysvaltoihin pääasiallisesti saksalaisista satamista lähteneistä siirtolaisista.
Webbplatsens språk: 
https://www.deutsche-auswanderer-datenbank.de

Visa mera
Sivulla on liiton historiaa, toimintatietoa, ajankohtaisuutisia ja tapahtumakalenteri, luovutetun Karjalan kartta ja kuntaluettelo, pitäjäyhteisöt ja sukuseurat Karjalan Liitossa sekä Karjalan Liiton kirjallisuusluettelo.
Webbplatsens språk: 
https://www.karjalanliitto.fi

Visa mera
Siirtolaisuusinstituutin sivuilla esitellään instituutin toimintaa. Sivuilta löytyy pääsy instituutin kirjastoon, arkistoon ja siirtolaisrekisteriin. Niiltä löytyy hyödyllisiä linkkejä maahanmuuttajille ja Siirtolaisinstituutin tutkimuksia, julkaisuja ja tilastoja.
Webbplatsens språk: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/

Visa mera
Kulttuurikeskus Caisan sivustolla on laajasti tietoa keskuksen toiminnasta: messuista, näyttelyistä, kursseista, projekteista ja ajankohtaisista tapahtumista. Keskuksen Cafe Exoticilla on myös omat sivunsa.
Webbplatsens språk: 
https://www.caisa.fi/

Visa mera
Suomi - Australia -yhdistysten Liiton sivuilla on tietoa yhdistyksen toiminnasta sekä tietoa Australiassa opiskelusta ja työskentelystä.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi-australia.fi/

Visa mera
Artikkeli Siirtolaisuus-lehdessä 1/98. Artikkeli kertoo uponneella Titanic-laivalla olleista suomalaista. Myös suomalaisten henkilöluettelo. Sivulta lukuisia linkkejä Titanicia koskeville sivuille.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe20201216100939

Visa mera
Sivuilla on ruotsinsuomalaisten keskusliiton tavotteiden ja toiminnan esittely. Linkkejä muihin siirtolais- ja ulkosuomalaisjärjestöihin sekä viranomaisiin.
Webbplatsens språk: 
http://www.rskl.se

Visa mera
Haku Staatsarchiv Hamburg arkiston Hampurin lähtösataman vanhoista matkustajaluetteloista.
Webbplatsens språk: 
https://www.ancestry.de/search/collections/1068/

Visa mera
Sivuilla on tietoa maahanmuuttajille tarkoitetuista koulutuspalveluista ja -vaatimuksista, kielikursseista ja muista opinnoista sekä Suomen koulutusjärjestelmästä.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/maahanmuuttotaustaiset-oppijat

Visa mera
Siirtolaisuusinstituutin sivuilla on julkaistu Suomen siirtolaisuudesta kertovia vanhoja kirjoja ja aikakauskirjoja. Mukana on esimerkiksi Salomon Ilmosen kirjoittama kolmiosainen Amerikansuomalaisten historia. Sekä painettua materiaalia että verkkojulkaisuja.
Webbplatsens språk: 
https://siirtolaisuusinstituutti.fi/julkaisut/

Visa mera
Tilastoja suomalaisten maastamuutosta vuosina 1990–2016 ja ulkosuomalaisten määrästä eri maissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/bitstream/handle/10024/184702/suomalaiset-maailmalla-jouni-korkiasaaari-siirtol...

Visa mera
Musiikkiarkisto sivuilla on luettavissa Pekka Suutarin vuonna 2000 ilmestynyt kirja, jossa tarkastellaan ruotsinsuomalaista tanssimusiikkia, sen vastaanottoa, historiaa ja nykypäivää.
Webbplatsens språk: 
https://musiikkiarkisto.fi/oa/_tiedostot/julkaisut/gotajoen-jenkka.pdf

Visa mera
Päivi Sihvola kertoo sukulaistensa tarinan ja kuvaa samalla amerikansuomalaisten siirtolaisten elämää niin Amerikassa kuin Neuvosto-Karjalassakin. Kirja on vapaasti luettavissa Siirtolaisinstituutin sivuilta, linkki pdf:n löytyy sivulta alalaidasta.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7167-98-4

Visa mera
Ylen artikkelisarjassa ja radio-ohjelmassa kerrotaan Neuvosto-Karjalan rakentamisen alkuvuosikymmenistä, Petroskoin musiikkielämästä ja suomalaissoittajien kohtaloista Stalinin vainoissa 1930-luvun puolivälin jälkeen.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/12/27/musiikki-kukoisti-ihanneyhteiskunnassa-vain-hetken-suomalai...

Visa mera
Siirtolaisuusinstituutin arkiston aineistot Finnassa käsittävät kirjeitä ja valokuvia, jotka liittyvät suomalaisten maastamuuttoon ja ulkosuomalaisuuteen 1800- ja 1900-luvuilla. Aineistoja on esimerkiksi Australiasta, Brasiliasta, Kanadasta ja Yhdysvalloista.
Webbplatsens språk: 
https://finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=~building%3A%220%2Fsiirtolaisuusinstituutti%2F%22

Visa mera
Diakonissalaitoksen ja Sopiva ry.:n yhteistyönä syntynyt opas, joka tarjoaa näkökulmia siihen, miten etnistä vähemmistöä käsittelevä journalismi voisi olla monipuolisempaa ja syvällisempää.
Webbplatsens språk: 
https://www.hdl.fi/ita-euroopan-romanit-opas-journalisteille/

Visa mera
WEMov-verkosto kokoaa yhteen tutkijoita, jotka tarkastelevat naisten siirtolaisuutta eri näkökulmista. Sivustolla on julkaistu kartta, jossa näkyy naisten mukaan nimettyjä veistoksia, puistoja, rakennuksia ja teitä. Myöhemmin on tulossa mm. oppimateriaaleja ja verkkonäyttelyitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.womenonthemove.eu/

Visa mera
Verkkopalvelussa voi tutkia asiakirjoja, kirjeitä ja valokuvia, jotka koskevat Yhdysvalloista ja Kanadasta Neuvostoliittoon muuttaneita suomalaisia. Esimerkiksi henkilöhaussa voi etsiä tietoja lähtö-, asuin- ja työpaikan mukaan. Aineistot ovat peräisin Karjalan tasavallan Kansallisarkistosta.
Webbplatsens språk: 
http://uf.rkna.ru/

Visa mera
Siirtolaisinstituutin 50-vuotisjuhlakirja sisältää tarinoita ja kuvia muuttoliikkeestä Suomessa, Suomesta ja Suomeen. Esille on nostettu myös aiheita, jotka ovat jääneet julkisen keskustelun ulkopuolelle.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7399-40-8

Visa mera
Kohtalona Neuvostoliitto -tietokannasta voi nimihaun avulla etsiä tietoja yksittäisistä suomalaiskohtaloista suuren terrorin ajan Neuvostoliitosta.
Webbplatsens språk: 
https://kohtalonaneuvostoliitto.kansallisarkisto.fi/

Visa mera
Kokoelma sisältää amerikansuomalaisia sanoma- ja aikakauslehtiä vuodesta 1876 alkaen. Aineisto on avoimesti luettavissa vuoteen 1923, myöhempiä kausijulkaisuja voi tutkia vapaakappalekirjastojen työasemilla.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=981

Visa mera
Ann-Marie Ivars on koonnut kirjaansa Etelä-Pohjanmaalta Amerikkaan 1900-alussa lähteneiden siirtolaisten ja paluumuuttajien kokemuksia ja elämäntarinoita.
Webbplatsens språk: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/amerikaminnen

Visa mera
Kirjassa tarkastellaan historian ja historiallisen kulttuurintutkimuksen näkökulmista Suomen karjalaisten historiaa YYA-Suomesta NATO-Suomeen. Syyskuussa 2024 tuli kuluneeksi 80 vuotta siitä, kun Suomi menetti Kaakkois-Karjalan alueensa ja viimeisimmätkin seudun karjalaiset joutuivat jättämään kotiseutunsa.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7399-42-2

Visa mera