Utne reader -lehden verkkosivut kokoavat amerikkalaisen riippumattoman vaihtoehtomedian parhaat artikkelit ja polttavimmat keskustelunaiheet ja epäkohdat. Sisältää myös keskustelualueet tavallisille lukijoille.
Webbplatsens språk: 
https://www.utne.com

Visa mera
Trafiikki-museot ovat liikenne- ja viestintäalan erikoismuseoita. Yhdistys perustettiin parantamaan museoiden palvelutarjontaa ja siinä on mukana Mediamuseo Rupriikki, Mobilia, Postimuseo, Radio- ja TV-museo, Suomen Ilmailumuseo, Suomen merimuseo ja Suomen Rautatiemuseo. Verkkosivuilla on tietoa ajankohtaisista asioista, näyttelyistä, tapahtumista ja palveluista. Lisäksi sivuilta on luettavissa museoiden asiakaslehti Trafiikki.
Webbplatsens språk: 
https://trafiikki.fi/

Visa mera
Julkisen sanan neuvoston päätökset vuodesta 1995 alkaen. Päätöksiä voi hakea sanahakuna. Sivuilla on journalistin ohjeet sekä kerrottu miten kantelu tehdään. Tietoa yksityiselämän suojasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.jsn.fi/

Visa mera
American Journalism Reviewin sivustolta löytyvät sanomalehdet, aikakauslehdet ja radio- ja tv-asemat järjestettynä maanosittain, maittain ja Yhdysvalloissa osavaltioittain. Sivustolla on linkkejä myös suomalaisiin tiedotusvälineisiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.ajr.org/

Visa mera
Media vallan verkoissa -julkaisussa käsitellään mediainstituutioiden ja muiden valtainstituutioiden suhdetta ja niissä tapahtumassa olevia muutoksia.
Webbplatsens språk: 
https://research.tuni.fi/uploads/2020/01/8a3c55f9-978-951-44-8070-6.pdf

Visa mera
Oppimateriaalissa esitellään journalismin vastuita sekä lukijan oikeuksia. Julkisen sanan neuvosto kertoo tehtävästään.
Webbplatsens språk: 
https://vastuullistajournalismia.fi/

Visa mera
Mediakasvatusmateriaali tarjoaa viisi näkökulmaa lehdistön työhön. Sen avulla saa yleiskuvan toimittajan työstä ja jutuntekemisen vaiheista. Muita teemoja ovat media ja totuus, media ja yleisö sekä median tulevaisuus.
Webbplatsens språk: 
https://mediaakiitos.fi/

Visa mera
Rintamalehdet olivat sotilaille tarkoitettuja lehtiä. Virallisia rintamalehtiä julkaisivat tiedotuskomppaniat, epävirallisia joukko-osastolehtiä puolestaan aktiiviset rintamasotilaat. Kansalliskirjaston digipalvelussa on yhteensä 144 rintamalehtinimekettä vuosilta 1939–1945.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=841

Visa mera
Tietokannan avulla voi tutustua tekstien uudelleenkäyttöön ja etsiä ruotsinkielisessä lehdistössä vuosien 1645-1918 välillä julkaistua sisältöä. Tekstin uudelleenkäytöllä tarkoitetaan erilaisia toiston muotoja, jotka voidaan jäljittää lehdistä. Aineistot ovat peräisin Suomen ja Ruotsin lisäksi Yhdysvalloista. Hakukone on kehitetty osana hanketta "Informationsflöden över Östersjön: Svenskspråkig press som kulturförmedlare 1771–1918".
Webbplatsens språk: 
https://textreuse.sls.fi/

Visa mera
Medialukutaidon aapinen tarjoaa nuorille työkaluja kriittisen medialukutaidon treenaamiseen ja kehittämiseen. Aapinen selittää keskeisiä medialukutaidon ja journalismin käsitteitä: mitä tarkoittavat esimerkiksi algoritmit, botit, hybridivaikuttaminen, itsesääntely ja journalistinen tiedonhankinta.
Webbplatsens språk: 
https://tunnistajournalismi.fi/

Visa mera
Postimuseon ja Tampereen historiallisten museoiden Finna-sivuston aiheita ovat viestintä, posti, pelit ja digitaalinen elämä. Sivuilla on myös teemaan liittyviä oppimisen aineistopaketteja.
Webbplatsens språk: 
https://postimuseo.finna.fi/

Visa mera
Historioitsijat ilman rajoja edistää historiatiedon käyttöä konfliktien ratkaisussa ja ehkäisyssä. Sivustolla on tietoa ajankohtaisista tapahtumista sekä järjestön projekteista.
Webbplatsens språk: 
https://historianswithoutborders.fi/

Visa mera
3.–6.-luokkalaisille suunnattu oppimateriaali koostuu tehtävistä, jotka kannustavat pohtimaan, keskustelemaan ja kokeilemaan itse. Ne vahvistavat ymmärrystä luotettavan tiedon, journalismin ja uutismedian merkityksestä. Tehtäväpaketti perustuu Elina Lappalaisen Uutisten jäljillä -lastentietokirjaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/luotettavan-tiedon-jaljilla/

Visa mera