Kirjahistoria-kokoelma sisältää Ruotsin ajan Fennica-kirjallisuuden monografia-aineiston lähes kokonaisuudessaan, kirjahistoriaan ja sen tutkimukseen liittyviä painatteita sekä kasvatukseen ja lastenkirjallisuuteen liittyvää aineistoa 1600-luvulta alkaen. Mukana on muun muassa oppikirjoja, aapisia, kirjakauppaluetteloita ja kirjastoluetteloita.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=61

Visa mera
Aikuisille maahanmuuttajille suunnattu historian oppikirja noudattaa aikuisten perusasteen opetussuunnitelmaa, mutta sitä voidaan käyttää myös yläkoulun, lukioon valmistavan koulutuksen ja lukion kurssien materiaalina.
Webbplatsens språk: 
https://www.hi3.fi/0-mika-suomi-on/

Visa mera
Maahanmuuttajille suunnattu historian oppikirja noudattaa aikuisten perusasteen opetussuunnitelmaa, mutta sitä voidaan käyttää myös yläkoulun, lukioon valmistavan koulutuksen ja lukion kurssien materiaalina.
Webbplatsens språk: 
https://www.hi2.fi/0-mita-historia-on/

Visa mera
Kansalliskirjaston kokoelmassa on luettavissa digitoituina Suomea koskevaa tai suomalaisten kirjoittamaa maantiedettä ja matkailua käsittelevää kirjallisuutta 1600-luvulta 1900-luvun alkuun. Valikoimassa on muun muassa maantieteen oppikirjoja, matkaoppaita ja matkakirjoja.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=201

Visa mera
Pro gradu -tutkielma on osa pitkän matematiikan kurssin MAA11 Lukuteoria ja todistaminen -kirjaa. Sen sisältönä ovat logiikan alkeet.
Webbplatsens språk: 
http://jultika.oulu.fi/files/nbnfioulu-201910182986.pdf

Visa mera
Teos käsittelee Turun kaupungin yleissivistävän koulutuksen historiaa vuodesta 1872 vuoteen 2014. Siinä käydään läpi varhaisen koulun opetusta, vallanvaihtojen vaikutusta siihen ja sen vaatimuksiin sekä käytössä olleita oppimateriaaleja.
Webbplatsens språk: 
https://www.turku.fi/sites/default/files/atoms/files//turun_koulut_historiikki_8mt.pdf

Visa mera
Henri Satokangas on selvittänyt väitöskirjassaan sitä, miten tieteenalojen erikoistuneita ilmauksia esitellään ja avataan suurelle yleisölle suunnatuissa teoksissa. Aineistona on tutkijoiden kirjoittamia tiedettä yleistajuistavia tietokirjoja sekä peruskoulun oppikirjoja.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-7738-4

Visa mera
Gaudeamus tieto- ja tiedekustantamo kustantaa eri tieteenalojen kirjallisuutta. Sivustolla on verkkokauppa.
Webbplatsens språk: 
https://www.gaudeamus.fi/

Visa mera
Sivuilla esitellään yrityksen julkaisemat tekniikan, matematiikan ja fysiikan taulukkokirjat ja Matematiikan ja fysiikan käsikirjan.
Webbplatsens språk: 
https://www.genesiskirjat.fi/

Visa mera
Kustantaa tieteellistä kirjallisuutta, ammattikirjallisuutta, oppikirjoja mutta myös yleisesti kiinnostavia teoksia.
Webbplatsens språk: 
https://global.oup.com/

Visa mera
Teos toimii puheenvuorona meneillään olevaan oppimateriaalikeskusteluun. Ensimmäisessä pääluvussa kerrotaan, millainen on oppimisen, opettamisen ja oppimateriaalikustantamisen nykytila. Seuraavaksi perehdytään eri oppiaineiden materiaaleihin ja niihin kohdistuviin vaatimuksiin. Viimeisessä luvussa pohditaan oppimateriaalien tulevaisuutta.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/media/laatua_oppimateriaalit_2015_korjattu_web.pdf

Visa mera
Finn Lectura julkaisee kielten oppimateriaaleja aikuisopiskelijoille.
Webbplatsens språk: 
https://www.finnlectura.fi/

Visa mera
Topeliuksen Maamme kirja digitaalisena ja teoksen esittely.
Webbplatsens språk: 
http://www.phpoint.fi/ulrikaj/bookshelf/maamme.htm

Visa mera
Vapaa matikka on lukion pitkän matematiikan kirjasarja sisältää kirjat vuoden 2003 opetussuunnitelman mukaisille lukiokursseille MAA1, MAA2 ja MAA11.
Webbplatsens språk: 
http://avoimetoppimateriaalit.fi/vapaa-matikka/

Visa mera
Alkeisoppimateriaali turvapaikanhakijoiden suomen kielen opetukseen. Kuvitettujen arkisten tilanteiden kautta opiskellaan mm. tervehtimistä, numeroita ja ajanilmaisuja. Kirjan tekstit ovat myös äänitiedostona. Kirjassa on sanasto suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja arabiaksi.
Webbplatsens språk: 
https://hauskatavata.fi/

Visa mera
Oppimateriaali kiinan kielen lukio-opiskeluun sekä itseopiskeluun.
Webbplatsens språk: 
https://sites.google.com/edu.hel.fi/lukionb3kiinankielenkurssi1-2/

Visa mera
Pdf-version vuonna 1907 julkaistusta Heikki Ojansuun Karjalan kielen opas : kielennäytteitä, sanakirja ja äänneopillisia esimerkkejä -teoksesta.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2016082923237

Visa mera
Hilda Tolonen on tutkinut opinnäytteessään sitä, miten sodan sukupuolittuneisuus ja naiskuva näkyvät ja rakentuvat lukion oppikirjoissa 1980-luvulta 2010-luvulle. Tarkastelussa on ollut yhteensä 17 oppikirjaa.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:NBN:fi:hulib-202103301759

Visa mera
Toinen painos emeritusprofessori Juhani Pitkärannan laatimasta matemaattisen analyysin perusteoksesta. Teos sopii yliopistotason tieteen ja teknologian opiskelun laajan matematiikan peruskurssin oppikirjaksi.
Webbplatsens språk: 
https://users.aalto.fi/~mvermeer/calculus.pdf

Visa mera
Zacharias Topeliuksen Maamme kirjan digitaalinen editio on suunnattu kaikille Suomen historiasta ja kulttuurista sekä niitä koskevien käsitysten muotoutumisesta kiinnostuneille. Julkaisu sisältää tieteellisesti toimitetun ja kommentaariviitteillä täydennetyn Maamme kirjan vuoden 1878 painoksen sekä teoksen uudistetut laitokset vuosilta 1915 ja 1944. Teoksen historiaa, merkitystä ja kirjallisia keinoja käsitellään laajasti edition johdannossa.
Webbplatsens språk: 
https://maammekirja.sls.fi/

Visa mera