153 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Väitöskirjassa tutkitaan suomalaisten nuorten arvoja sekä asenteita tietoyhteiskuntaan. Lisäksi tutkimuksessa selvitellään, mitä yhteyksiä tietoyhteiskunta-asenteilla ja nuorten arvoilla on.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tietoa semanttisen webin kehittämisestä suomeksi ja englanniksi.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan perustama keskus biologian, fysiikan, kemian, maantieteen ja tietotekniikan opetuksen ja sen tutkimuksen tukemiseksi. Tiedekasvatuksen sivuilta löytyvät LUMA-tiedeluokat, opastuksia ja videoita sekä materiaalipankki oppiaineistoiksi.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Teologinen Aikakauskirja on Suomen johtava kaikki teologian ja uskonnontutkimuksen osa-alueet kattava tieteellinen aikakauskirja, jonka päätarkoitus on julkaista suomen- ja ruotsinkielistä teologista tutkimusta.
Visa mera
MuseoSuomessa voi etsiä Suomen museoiden kokoelmien esineistöä sekä kuvauksia kokoemista ja esineistä. Haun voi tehdä useammasta eri näkökulmasta näkymähaun, käsitehaun tai semanttisen samoilun avulla.
Visa mera
Seismologian instituuin laatima havainnollinen esitys tsunami-hyökyaallon synnystä, etenemisestä ja rantautumisesta. Kokonaisuus sisältää myös ohjeita tsunamin varalle ja tietoa varoitusjärjestelmistä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Verkkonäyttelyssä esitellään suomalaisia tiedenaisia ja heidän työtään. Sivuilla kerrotaan myös naisen asemasta suomalaisessa tiedemaailmassa yleisemminkin. Tiedenaisia voi etsiä aakkosellisesta luettelosta, tieteenaloittain ja aikakausittain. Runsaasti kirjallisuusviitteitä.
Visa mera
Venäläinen mosaiikki sisältää yliopiston Slavistiikan ja baltologian laitoksen ja Aleksanteri-instituutin toimijoiden artikkeleita venäläisestä kulttuurista ja kulttuurihistoriasta.
Visa mera
Yliopistollisen eläinsairaalan verkkosivuilla esitellään sen eri yksiköiden ja klinikoiden toimintaa. Sivuilta löytyvät pieneläinsairaalan ja hevossairaalan aukiolo-, ajanvaraus- ja päivystystiedot. Lisäksi sivuilla on tietoa loukkaantuneiden löytöeläinten vastaanotosta ja lomake, jolla voi tehdä eläimen katoamisilmoituksen.
Visa mera
Observatorion aukioloajat ja näyttelyt, kuukauden tähtitaivas.
Visa mera
Kokonaisuus sisältää tietoa Helsingin yliopiston tutkimushankkeista. Hankkeita voi hakea hakusanalla, laitoksittain tai opetusaiheittain.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Antti Tuurin Uuden Jerusalemin ja Maan avaruuden tekstienväliset kytkennät Raamattuun. (Lisensiaatintyö, 1995),
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivuilla selvitetään millaista lukutaitoa yliopisto-opinnoissa tarvitaan ja miten tekstejä kannattaa lähteä aukaisemaan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
E-thesis julkaisee Helsingin yliopiston väitöskirjoja, lisensiaatintöitä ja pro gradu -tutkielmia. Tekijät toimittavat itse opinnäytteensä html- tai pdf -muotoisina verkkoversioina julkaistaviksi. Opinnäytteitä voi selata tiedekunnittain ja tyypeittäin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Verkkoversio Helsingin yliopiston julkaisemasta lehdestä. Aiemmin ilmestyneet numerot löytyvät arkistosta vuodesta 1999 lähtien.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tutkimukset, tietoa tutkalaboratoriosta, julkaisut ja opinnäytetyöt, maksulliset sääkartat, opinnot ja opinto-oppaat.
Visa mera
Asiantuntijaa voi etsiä asiantuntijan nimellä, aiheella tai tieteenalan mukaan.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkijoiden julkaisemia tutkimustuloksia artikkeleina ja kirjoina. Monet julkaisuista ovat luettavissa verkossa. Artikkeleista on viitetiedot.
Visa mera
Ylioppilasmatrikkeli 1640–1852 on tarkistettu ja uudistettu matrikkelitietokanta, joka sisältää yli 18 000 ylioppilaan tiedot. Tietokannassa on monipuoliset hakuominaisuudet. Matrikkelin tietoja voi tulostaa tai tallentaa PDF-muodossa.
Visa mera
Verkkomatrikkeli sisältää tiedot Helsingin yliopiston ylioppilaista vuosilta 1853–1899. Aiemmin verkossa on julkaistu matrikkeli vuosien 1640–1852 ylioppilaista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Helsingin yliopiston avoimen yliopiston opetustarjonta, opiskeluopas sekä verkkoaineistoja. Lisäksi yhteystiedot ja ajankohtaisia ilmoituksia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Soile Yli-Mäyryn tutkimuksen aiheena on hänen taiteensa kiinalaisen, japanilaisen ja suomalaisen yleisön kokemana.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kirja kertoo palkitun Kaisa-talon suunnittelusta ja rakentamisesta sekä uuden kirjaston kokoelmista ja palveluista.
Visa mera
Suvi Ahola tarkastelee väitöskirjassaan suomalaisia lukupiirejä, lukupiiri-ilmiön historiaa ja kansainvälisiä ulottuvuuksia sekä lukupiirilukemisen ja yksityisen lukemisen eroja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tutkimuksessa on selvitetty lukemisvaikeuksien esiintymistä, pysyvyyttä ja yhteyttä koulumenestykseen sekä osa-aikaisen erityisopetuksen saamista erään eteläsuomalaisen kunnan yhdessä ikäluokassa. Tutkimuksessa tarkasteltiin myös lukutaidon kehittymistä ja koulumenestystä osa-aikaista erityisopetusta saaneiden oppilaiden ryhmässä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Väitöskirjassa tarkastellaan Helsinkiä ja helsinkiläisten elämää ensimmäisen maailmansodan aikana. Tutkimuksessa on selvitetty, miten kriisiaika vaikutti kaupunkilaisten elämään, miten he kokivat ongelmatilanteet ja minkälaisia ratkaisuja he hakivat ongelmiin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tutkimuksessa on selvitetty 1850-luvulta lähtien sukunimilain voimaan tuloon mennessä 1921 Länsi-Suomessa otettujen sukunimien nimeämisperusteita ja motiiveja. Tänä ajanjaksona tavallisen kansan nimijärjestelmä muuttui niin, että sukunimettömille joko annettiin sukunimi tai he ottivat sen itse.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Opinnäytteessä käsitellään Suomen sodissa 1939-1945 itsensä surmanneiden sotilaiden omaisten asemaa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tutkimus käsittelee Saimaan alueen ruokakulttuuria ja -perinnettä. Aineistona on käytetty Kansallismuseon kansatieteellistä arkistoa, Museoviraston käsikirjoituksia sekä SKS:n kansanrunousarkistoa. Tekstiin on ruokien sekä ruokatottumusten lisäksi koottu myös ruokasananparsia ja -uskomuksia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Helsingin yliopiston 375-vuotisjuhlavuoden kunniaksi humanistinen tiedekunta esittelee vuoden aikana 375 humanistia. Mukana on nykyisiä tutkijoita, yhteiskunnan eri aloilla vaikuttavia humanistialumneja sekä historiallisia merkkihenkilöitä.
Visa mera