70 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Vapaan Euroopan radion kirjeenvaihtajien päivittäisraportteja Itä-Euroopasta, Kaukasukselta. Balkanilta, Lähi-idästä sekä Keski- ja Etelä-Aasiasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Monipuolista tietoa Venäjästä aiheina historia, yhteiskunnalliset olot, talous, politiikka, turvallisuuskysymykset.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivuilla kerrotaan matkoista, joita Suomen autonomian ajan keisarit Aleksanteri I, Nikolai I, Aleksanteri II, Aleksanteri III ja Nikolai II tekivät seurueineen Kaakkois-Suomeen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Venäjän museoiden ja kulttuurihistoriallisten kohteiden linkkihakemisto. Aakkosellinen luettelo Moskovan ja Pietarin museoista, hakumahdollisuus, listaukset eri tyyppisistä museoista. Arvoasteikko, jossa kunkin museon sivujen aiheen kattavuus ja sivun muotoilu arvioidaan.
Visa mera
Yleistietoa, johtajat, tiedotusvälineet, tärkeimmät tapahtumat aikajanalla, kansallishymni, jatkolinkit.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Virtuaali Vuoksi vie matkalle Saimaalta Laatokalle. Se kertoo alueen paikkakunnista, historiasta ja nykypäivästä. Sivut sisältävät videomateriaalia ja artikkelihakemiston.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivuilta löytyy tietoa inkeriläisistä, Inkerin historiasta, merkkihenkilöistä ja inkeriläisen kansanelämän eri muodoista. Sivustossa on myös kokonaisuus inkeriläinen perhealbumi sekä virtuaali-Inkeri.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Lyydiläiset muodostavat suomensukuisen kansan, joka asuu Karjalan tasavallassa Aunuksen kannaksen itäosissa. Kansaan lasketaan kuuluvaksi noin 10 000 henkeä, joista kielimurteen taitajia on noin 3000. Sivulla on tietoa lyydiläisistä ja heidän kielestään tekstinäyttein.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Venäläinen mosaiikki sisältää yliopiston Slavistiikan ja baltologian laitoksen ja Aleksanteri-instituutin toimijoiden artikkeleita venäläisestä kulttuurista ja kulttuurihistoriasta.
Visa mera
Verkkonäyttely kertoo Alexander Suvorovin elämästä ja vaiheista sotapäällikkönä. Suvorovin Pietarin suojaksi rakennuttamasta linnoitusjärjestelmästä ja sotakanavista löytyy erillinen tietopaketti.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Norjalaisen kansalaisjärjestön Bellona Foundationin sivusto keskittyy pääasiassa Venäjän ydinenergiaan liittyviin asioihin. Tietoa löytyy ydinjätteestä, ydinaseista, ydinvoimaloista, ydinvoimaan liittyviä ympäristöasioita ja varsinkin niistä vaaroista joita ydinenergiaan ja -aseisiin liittyy. Vaihtoehtona tarjotaan ekoenergiaa josta myös löytyy paljon tietoa.
Visa mera
Richard Daviesin valokuvia venäläisistä puukirkoista lähinnä Arkangelin ja Karjalan tasavallan alueilta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Yleistietoa Venäjälle matkustavalle: viisumimääräykset, tietoja hotelleista eri puolella Venäjää, retkiä, Trans-Siberian junan aikataulut, tapahtumakalenteri, vinkkejä matkailijoille.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kaupunkioppaisiin on Venäjän kaupungeista valittu Moskova ja Pietari. Kaliningradista on lyhyt artikkeli.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Vuonna 2006 Etelä-Karjalan taidemuseossa oli esillä Ilja Repinin taidetta esittelevä näyttely. Verkkoaineisto sisältää taiteilijan elämäkertatietoja, Repin ja Suomi -artikkelin, Penaty-huvilaa esittelevän osion sekä Repinin taidetta käsitteleviä seminaarivideoita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Viipurin kaupungin historia perustamisesta luovuttamiseen toisen maailmasodan jälkeen. Sivulta löytyy myös luovutetun Karjalan kartta ja kuvia Viipurista eri aikoina.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Carelia on Petroskoissa ilmestyvä kirjallisuus- ja yhteiskuntapoliittinen aikakauslehti. Lehti sisältää proosaa, runoja, artikkeleita, esseitä sekä kuvauksia Karjalan historiasta, kulttuurista ja nykypäivästä. Arkistossa on lehtien sisällysluettelot vuodesta 1998 sekä valikoima artikkeleita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Biografiakeskus esittelee Venäjän hallitsijoita ja heidän puolisoitaan Pietari I:stä Nikolai II:een.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ylen juttusarja kertoo tapahtumista ja ihmiskohtaloista sadan vuoden takaa Suomen itsenäistymisen alkuajoilta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä voi tutustua Suomenlinnan historian venäläiseen aikakauteen. Sveaborgiksi nimetty linnoitus siirtyi Venäjän keisarikunnalle vuonna 1908. Venäläinen aika linnoituksessa kesti vuoteen 1918 saakka. Näyttely kertoo mm. Viaporin sotilaallisesta merkityksestä, tekniikan kehityksestä, rakentamisen uudistuksista ja kasarmin arjesta.
Visa mera
Lenin-museon oppimateriaalissa käydään läpi vallankumoukseen johtaneet taustat, kuvataan Neuvostoliiton rakentumista ja rakennetta sekä kylmän sodan varustelua muun muassa asein, propagandan ja urheilun avulla.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Petri Neuvosen väitöskirjatutkimus käsittelee Viipurin vanhankaupungin fyysistä ja kulttuurista muutosta vuosina 1856–1939. Siinä käydään läpi kahdeksan vuosikymmentä alueen rakennushistoriaa. Samalla tutkimus tarkastelee kulttuurista muutosta, joka ilmeni viipurilaisten suhtautumisessa vanhankaupungin linnoitusmuureihin, rakennuksiin sekä katu- ja kaupunkinäkymiin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Karjalan Tasavallan Kansalliskirjaston sivulla on sekä katsaus kirjaston historiaan että tietoa nykypäivästä: tietoa kirjaston henkilökunnasta, kokoelmista ja osastoista, kirjavaihdosta, tilastotietoa, linkki kirjaston näyttöluetteloon, joka sisältää myös karjalankielisen kirjallisuuden yhteisluettelon (\Carelica\) ja vepsänkielisen kirjallisuuden yhteisluettelon (\Vepsica\).
Visa mera
Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran (VSKS) tuottama sivusto kokoaa yhteen Viipuria koskevia digitaalisia aineistoja. Wiipuri.fi sisältää otteita Wiipurin arkistoyhdistyksen (WAY) kuvakokoelmasta, tarinallistettuja tutkimukseen perustuvia kertomuksia Viipurin historiasta ja luentoja Viipuri-tutkimuksen teemoista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Täällä voi tutustua 20 venäläiseen taiteilijaan ja heidän pääteoksiinsa, jotka ovat Pietarin Venäläisen museon kokoelmista.
Visa mera
Kuvaus Kasimir Malevichin elämästä ja taiteesta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tekee tunnetuksi venäläistä populaarikulttuuria. Sivuilla on mm. bändiesittelyjä, sanoituksia ja uutisia.
Visa mera
Ulkomaiset oikeudelliset tiedonlähteet -kokoelmaan on Eduskunnan kirjasto kerännyt tiedonlähteitä Belgiasta, Itävallasta, Ranskasta, Saksasta ja Venäjältä. Tietopaketteihin on koottu keskeiset sähköiset oikeudelliset tiedonlähteet: perustuslaki, säädöskokoelmia, lakikirjoja, säädösvalmisteluaineistoa ja oikeustapauskokoelmia
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomalaisten yritysjohtajien kokemuksia ja näkemyksiä yritystoiminnasta Venäjällä. Sitran julkaisu vuodelta 2005.
Webbplatsens språk:
Visa mera