Tutkimuksen kohde: miten asiakkaat käyttävät kirjastotilaa, mitä he odottavat tilalta ja palveluilta, mistä he pitävät ja mistä eivät, ideoita palvelujen parantamiseen ja uusiin palvelukonsepteihin. Vastauksia saatiin yli 700. Tuloksena oli paljon mielenkiintoista tietoa kirjastokäyttäytymisestä. Käyttäjätutkimus vahvisti kirjaston henkilökunnan käsitystä kirjaston käytön muuttumisesta. Pikaisen lainaamisen ja asioinnin sijaan käyttäjät oleskelevat kirjastossa yhä kauemmin ja viettävät siellä vapaa-aikaansa lukien, opiskellen tai työskennellen, hoitaen asioita, tavaten ystäviään ja oleskellen.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastot.fi/sites/default/files/content/Loppuraportti_K%C3%A4yts%C3%A4%20t%C3%A4%C3%A4l...

Visa mera
Raportissa esitellään asukas- ja kuntakyselyn tuloksia vapaa-ajan asumisen nykytilasta ja kehittämistarpeista. Tutkimuksessa selvitettiin mm. vapaa-ajan asuntojen käyttäjien asunnon hankintaa, sijaintia, varustetasoa ja käyttöaikoja. Lisäksi kartoitettiin kuntien edustajien näkemyksiä vapaa-ajan asumisen vaikutuksista alueen ympäristöön ja yhteisöön sekä sitä, miten vapaa-ajan asuminen on huomioitu osana kuntien maankäytön suunnittelua.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/155089

Visa mera
Tutkimuksessa selvitetään, mikä asema yleisellä kirjastolla on kuntalaisten arjen toiminnoissa verrattuna muihin vastaaviin kulttuurin ja tiedon tarjoajiin, sekä missä määrin kirjasto tyydyttää kuntalaisten tiedon, virkistyksen ja kulttuurin tarpeita. Tarkastelun lähtökohtana ovat kuntalaisten keskeiset päivittäiset toiminnot kuten opiskelu, työ, arjen askareet, ihmissuhteet ja harrastukset. Tutkimuksessa valotetaan niitä hyötyjä, joita kuntalaiset kokevat saavansa tarkasteltaviin toimiinsa käyttämällä kirjaston ja muiden vastaavien instituutioiden, kuten internet, televisio tai lehdet, tarjoamia palveluja. Julkaisu on vuodelta 2011.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-263-050-6

Visa mera
Kirjassa käsitellään mittausta ja tilastollisten menetelmien soveltamista kyselytutkimuksessa. Aiheina ovat mm. mittaus ja tiedonkeruu, aineiston esikäsittely, aineiston tiivistäminen, havaintojen vertailu ja aineiston ryhmittely. Kirja soveltuu niin opiskelijoiden, opettajien kuin tutkijoidenkin käyttöön.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/305021

Visa mera
Raportti käsittelee vuonna 2013 toteutettua kyselytutkimusta, jossa kerättiin tietokoneen käyttäjiltä tietotekniikkaan ja sen käyttöön liittyviä kokemuksia ja muistoja.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-29-5747-7

Visa mera
Tietomilli on kaikille avoin verkkopalvelu, jossa voi analysoida tieteellisin menetelmin tuotettuja suomalaisia kyselytutkimusaineistoja. Käyttöliittymän avulla voi selvittää, miten mielipiteet eroavat, kun niitä tarkastellaan eri taustatekijöiden perusteella, miten oma mielipide sijoittuu muiden mielipiteisiin ja miten mielipiteet ovat ajan kuluessa muuttuneet. Mielipidetutkimuksista, niiden uutisoinnista sekä tutkimusten ja uutisointien arvioinnista löytyy materiaalia opiskelukäyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://www.fsd.tuni.fi/tietomilli

Visa mera
Valtioneuvoston toimeksiannosta toteutettu kysely selvittää kansalaisten näkemyksiä ajankohtaista aiheista, jotka liittyvät mm. viranomaisten toimintaan ja viestintään sekä vastaajan omaan mielialaan ja tulevaisuuden odotuksiin. Kyselyä toistetaan noin viiden viikon välein ja vastaajat vaihtuvat joka kerta. Sivuilla voi tutustua tutkimustuloksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.stat.fi/tup/htpalvelut/tutkimukset/kansalaispulssi.html

Visa mera
Sitran julkaisemassa kyselytutkimuksessa kartoitettiin suomalaisten asenteita arjen valinnoista ja luonnon monimuotoisuudesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/luonto-ja-arki-kyselytutkimus/

Visa mera