Globaalikasvatus kokoaa monipuolisesti tietoa globaalikasvatuksesta. Sivustolta löytyy globaalikasvatustoimijoiden rekisteri, tietoa tapahtumista ja vinkkipankki. Vinkkipankki sisältää eri toimijoiden tuottamia materiaaleja ja menetelmiä sekä tietoa järjestöjen koulupalveluista ja kouluvierailuista.
Webbplatsens språk: 
https://globaalikasvatus.fi/etusivu/

Visa mera
Opetustyön tueksi tehdyssä materiaalissa tarkastellaan ilmastonmuutosta eri oppiaineiden näkökulmasta. Oppaaseen on koottu myös vinkkejä monialaiseen oppimiseen ja alakoulun ilmastokasvatukseen sekä yleistietoa ilmastonmuutoksesta ja ilmastokasvatuksesta.
Webbplatsens språk: 
https://openilmasto-opas.fi/

Visa mera
Finnassa voi tutustua opetustauluihin, joita käytettiin Suomen kouluissa 1900-luvulla ja joiden avulla opittiin mm. maantietoa, historiaa ja uskontoa.
Webbplatsens språk: 
https://finna.fi/Search/Results?lookfor=Koulumuseo+opetustaulut&type=AllFields

Visa mera
Otavan Opiston nettiperuskoulun ja nettilukion oppimisympäristö, jossa on avoimia oppimateriaaleja eri aineiden opiskeluun.
Webbplatsens språk: 
https://otavanopisto.muikkuverkko.fi/

Visa mera
Oppikirjassa kerrotaan suomalaisen yhteiskunnan toiminnasta ja rakentumisesta, arvoista, laeista ja demokraattisista periaatteista, oikeuksista ja velvollisuuksista yksilön kannalta sekä arkielämän käytännöistä. Eri kielillä julkaistu oppikirja on tarkoitettu vasta Suomeen muuttaneiden aikuisten opetukseen.
https://yhteiskuntaorientaatio.fi/

Visa mera
Jyväskylän yliopiston soveltavan kielentutkimuksen keskuksen Kieliverkoston sivulle on koottu oppimateriaaleja kielten opetukseen ja opiskeluun.
Webbplatsens språk: 
https://www.kieliverkosto.fi/fi/tassu-tiu/opettajalle/opetusmateriaaleja

Visa mera
Oppimateriaalien aiheina globaalikasvatus, ensiapu ja terveys, sodan säännöt, yhdenvertaisuus sekä ystävyys ja kaveritaidot. Kielinä suomi, ruotsi ja englanti.
Webbplatsens språk: 
https://www.sproppimateriaalit.fi/web/site-28828/state-jurdembseiwe6mi/front-page

Visa mera
Kirjanen tarjoaa vanhemmille ja varhaiskasvatuksen ammattilaisille ideoita siihen, miten tukea lasten kielellistä kehittymistä ja innostaa lastenkirjallisuuden pariin. Oppaan harjoitukset soveltuvat myös aikuisten kielenoppimiseen. Opas on julkaistu suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja soraniksi.
https://sites.utu.fi/iki-taru/perhelukeminen/hyppy-tarinoihin-kirjanen/

Visa mera
Amos Rexin sivuille on koottu taidetta, jota voi kokea paikasta riippumatta. Tarjolla on mm. video-opastuksia ja sisältöjä etäopetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://amosrex.fi/online/

Visa mera
Aalto-yliopiston arkiston Finna-näkymässä voit tutustua tekniikan, talouden ja taiteen opetuksen sekä tutkimuksen historiaan, saavutuksiin, tarinoihin ja opiskelijaelämään. Aineistot sisältävät Aalto-yliopiston toimintaa dokumentoivia valokuvia, opetusaineistoja, opinnäytteitä, oppilastöitä sekä esineitä.
Webbplatsens språk: 
https://aaltoarkisto.finna.fi/

Visa mera
A&DO on Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteishanke, jonka tavoitteena on lisätä kansalaisten ymmärrystä arkkitehtuurista, muotoilusta ja ympäristön suunnittelusta. Keskus on julkaissut mm. Hyvän lähiympäristön työkirjan, jota voi käyttää arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen opetusmateriaalina.
Webbplatsens språk: 
https://ado.fi/

Visa mera
Tiedekasvatusta tiedemuseovierailulla sisältää opastusta ja ohjeita omatoimivierailuun Jyväskylän Luontomuseossa koululuokille ja päiväkotiryhmille. Ohjeet on jaoteltu vuosiluokittain.
Webbplatsens språk: 
https://tiedemuseo.jyu.fi/fi/tiedekasvatus/tiedekasvatuksesta

Visa mera
Oppimateriaaleja erityisesti yläkoulun yhteiskuntaopin opetukseen. Tarjolla on ohjeita ja harjoitustehtäviä mm. seuraavista aiheista: asuminen, oman talouden hallinta, julkishallinnon palvelut ja sähköinen asiointi sekä sosiaaliturva ja hyvinvointivaltio. Tehtävät ovat sovellettavissa myös toisen asteen opiskelijoille.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/oppimateriaalit-suomi-fista

Visa mera
Mille tahoille on turvallista antaa omia tietoja? Miksi poliittinen propaganda leviää? Miten arvioida asiantuntijan asiantuntemusta? Mitä tarkoittaa olla digitaalisesti lukutaitoinen? Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan Faktabaarin julkaisemassa oppaassa, joka on julkaistu myös englanniksi.
Webbplatsens språk: 
https://faktabaari.fi/dil/

Visa mera
FinRAn tavoitteena on edistää oppimisen ja opettamisen käytänteitä, jotka tukevat lasten ja nuorten kielellistä kehitystä, lukemalla ja kirjoittamalla oppimista sekä erilaisten oppimisen tapojen huomioimista. Sivuilla on tietoa toiminnasta sekä Kielikukko-lehden arkisto.
Webbplatsens språk: 
https://finrainfo.fi/

Visa mera
Lukukeskus on selvittänyt, minkälaisia tarpeita monikielisillä toimintaympäristöillä on lasten lukutaidon tukemiseksi ja minkälaisia toimintatapoja lukutaidon ylläpitämiseksi ja vahvistamiseksi on jo käytössä.
Webbplatsens språk: 
https://lukukeskus.fi/monikielinen-lukutaito-selvitys/

Visa mera
Mediakasvatuksen teemaviikko tarjoaa mediataitojen kanssa työskenteleville inspiraatiota oman työn kehittämiseen. Sivuilta löytyy oppimateriaaleja, mediataitoviikon tapahtumakalenteri sekä vinkkivihot eri ikäryhmille.
Webbplatsens språk: 
https://www.mediataitoviikko.fi/

Visa mera
101 oppimateriaalia 61 eri aiheesta matematiikan, fysiikan ja kemian aloilta. Aiheet on koettu opetuksessa haastaviksi ja ne on valittu opettajille tehdyn kyselyn perusteella. OTA-menetelmässä painotetaan tieteen merkitystä yhteiskunnassa ja edistetään taidetta välineenä luonnontieteiden opetuksessa.
https://elearning.ota-project.eu/fi/activities/

Visa mera
Alakoulun musiikinopetukseen suunniteltu oppimisympäristö, jonka avulla voi tutustua urkuihin ja urkumusiikkiin. Sivustolla on tietovisoja, opetusvideoita ja pelillinen osio, jossa oppilas voi rakentaa omat urut.
Webbplatsens språk: 
https://www.urkumusiikki.fi/

Visa mera
Yle Oppimisen Mysteerijuna-peli tarjoaa pelaamisen ohessa mahdollisuuden tutustua koodaamisen logiikkaan. Pelin yhteyteen on rakennettu noin viiden oppitunnin materialipaketti, jonka avulla opettaja voi käydä oppilaiden kanssa läpi koodaamisen periaatteita. Peli on tarkoitettu ensisijaisesti 11-16-vuotiaille. Peliä voi pelata suomen lisäksi ruotsiksi, saameksi ja englanniksi.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/a/20-10006023

Visa mera
Generation AI -hankkeessa luodaan pohjaa teknologiakasvatukselle, joka ottaa huomioon tekoälyn toimintaperiaatteet, sen tarjoamat mahdollisuudet sekä puutteet ja riskit. Sivustolla on oppimateriaaleja, jotka on tarkoitettu erityisesti esi- ja perusopetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.generation-ai-stn.fi/

Visa mera
Täällä voi tutustua Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoimiin oppimateriaaleihin, joiden teemoja ovat digitaalisuus, kansainvälisyys, kestävä kehitys, oppiminen ja ohjaus sekä työelämä.
Webbplatsens språk: 
https://oppimateriaalit.jamk.fi/fi/

Visa mera
Pelin aiheena on ilmastonmuutos ja siinä seikkaillaan oikeassa kaupunkiympäristössä Helsingissä, Espoossa, Tampereella ja Vantaalla. Peli soveltuu koulujen oppimateriaaliksi. Peli toimii mobiililaitteilla ja suositusikäraja on 12 vuotta.
Webbplatsens språk: 
https://my2050.fi/

Visa mera
Medialukutaidon aapinen tarjoaa nuorille työkaluja kriittisen medialukutaidon treenaamiseen ja kehittämiseen. Aapinen selittää keskeisiä medialukutaidon ja journalismin käsitteitä: mitä tarkoittavat esimerkiksi algoritmit, botit, hybridivaikuttaminen, itsesääntely ja journalistinen tiedonhankinta.
Webbplatsens språk: 
https://tunnistajournalismi.fi/

Visa mera
Avointen oppimateriaalien kirjastossa voi hakea, löytää, koota ja tallentaa omia avoimia oppimateriaaleja kaikilta koulutusasteilta.
Webbplatsens språk: 
https://aoe.fi

Visa mera
Move! on perusopetuksen 5. ja 8. vuosiluokkien oppilaille tarkoitettu fyysisen toimintakyvyn valtakunnallinen mittaus- ja palautejärjestelmä. Sivulla kuvataan Move-järjestelmää, tarjotaan ohjeet ja välineet mittauksiin sekä kerrotaan mittausten tuloksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/move

Visa mera