Vanheneminen.fi tarjoaa tietoa siitä, miten varautua eläkkeelle jäämiseen ja hyvään vanhuuteen. Teemoina ovat talous, asuminen, terveys, mielekäs elämä ja asiakirjat. Palvelusta löytyy itseopiskeluna suoritettava maksuton sähköpostikurssi, josta on apua suunnitelmien tekemisessä. Sivuille on koottu myös kirjavinkkejä aiheesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.vanheneminen.fi/

Visa mera
Oppimateriaalin aiheina ovat kotitalouden tulot ja menot sekä koulutus, työelämä ja yrittäjyys. Oppimateriaali on kuunneltavissa ja tekstin vaatimustason voi valita itselleen sopivaksi.
Webbplatsens språk: 
https://aipe.edu.fi/web/site-223727/state-jurdgmjqgyra/front-page

Visa mera
Täällä on tietoa viralliseen asiointiin liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista, jotka täysi-ikäisenä ovat nuoren omalla vastuulla. Sivuilta löytyy vinkit muun muassa verokortin tilaamiseen, muuttoilmoituksen tekemiseen ja passin, henkilökortin ja ajokortin hankkimiseen. Lisäksi löytyy tietoa opiskelusta, talousasioista, terveyspalveluista ym.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/kansalaiselle/parisuhde-ja-perhe/tervetuloa-taysi-ikaiseksi

Visa mera
Oppimateriaaleja erityisesti yläkoulun yhteiskuntaopin opetukseen. Tarjolla on ohjeita ja harjoitustehtäviä mm. seuraavista aiheista: asuminen, oman talouden hallinta, julkishallinnon palvelut ja sähköinen asiointi sekä sosiaaliturva ja hyvinvointivaltio. Tehtävät ovat sovellettavissa myös toisen asteen opiskelijoille.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/oppimateriaalit-suomi-fista

Visa mera
Kuluttajaliiton talousmateriaalit kattavat kotitalouden raha-asioiden hoidon neuvoja järkevästä shoppailusta verkkopankin käyttöön sekä eläkeläisten ja nuorten rahankäyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://www.kuluttajaliitto.fi/tietopankki/?material_subject_tax=talous

Visa mera
Oma talous -laskurissa voi verrata oman taloutensa tuloja ja menoja muihin kotitalouksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.stat.fi/omatalous

Visa mera
Marttojen omat rahat -materiaali neuvoo suunnittelemaan oman talouden menoja sekä antaa välineiden järkevään rahankäyttöön ja taloudellisuuteen.
Webbplatsens språk: 
https://www.martat.fi/marttakoulu/omat-rahat/

Visa mera
Oppaaseen on koottu asioita, joita on hyvä ottaa huomioon oman talouden hallinnassa, kun ikää tulee lisää. Oppaassa on tietoa muun muassa seuraavista aiheista: oma hyvinvointi ja sen rahoitus, oma varallisuus resurssina, pankkiasiointi, toisen puolesta asiointi sekä suojautuminen taloudellisilta huijauksilta.
Webbplatsens språk: 
https://www.finanssiala.fi/julkaisut/suunnittele-itse-elamaasi-talousasiat-hoitoon-huolella/#search=...

Visa mera
Zaldo on nuorille suunnattu oppimisympäristö oman talouden hallinnan opiskeluun. Zaldoa voidaan käyttää esimerkiksi osana peruskoulun taloustiedon opetusta.
Webbplatsens språk: 
https://zaldo.fi/

Visa mera
Taloussankari-pelissä voi kehittää tietojaan ja suhtautumistaan taloudessa ja arjen raha-asioissa. Pelin sisältöön liittyy myös harjoitustehtäviä oppimateriaali-osassa.
Webbplatsens språk: 
https://nuortennyt.fi/palvelu/taloussankari/

Visa mera
Oppimateriaali ala-asteen talous- ja vastuullisuuskasvatukseen. Oppituntien sisältöinä ovat omistaminen, oman rahan käyttö, näpistysten ehkäisy, verot, yrittäjyys ja työelämä.
Webbplatsens språk: 
https://nuortennyt.fi/palvelu/mun-elama-mun-vastuu/

Visa mera
Mikä keinoksi, kun rahat eivät kertakaikkiaan riitä? Täällä kerrotaan, millaisia mahdollisuuksia velkojen järjestelyyn on, miten tuomioistuimen vahvistama velkajärjestely etenee ja mistä voi saada apua.
Webbplatsens språk: 
https://oikeus.fi/talousjavelkaneuvonta/fi/index/apuatalousvaikeuksiin_1.html#

Visa mera
Kuluttajaliiton oppaat sisältävät neuvoja kuluttajille eri tilanteissa: vuokraoppaat, digihuijauksen tunnistamisen, ruokahävikin vähentämisen ja Syö hyvin -oppaan kuluttajasuojan ABC:n sekä talousoppaan ja velkaoppaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.kuluttajaliitto.fi/materiaalit/kuluttajaliiton-oppaat/

Visa mera