Helsingin yliopiston avoin verkkokurssi kaikille, joita tekoälyyn liittyvät eettiset kysymykset kiinnostavat. Kurssi on toteutettu yhteistyössä Helsingin, Amsterdamin ja Lontoon kaupunkien sekä valtiovarainministeriön kanssa. Tapausesimerkit liittyvät yhteistyökumppaneiden toimintaan. Kurssi julkaistaan myöhemmin myös suomeksi ja ruotsiksi.
Webbplatsens språk: 
https://ethics-of-ai.mooc.fi/

Visa mera
Opetus- ja kulttuuriministeriön palvelu tiedon saatavuuden ja avoimen tieteen edistämiseksi. Sivustolta löytyy muun muassa aihetta käsittelevä verkkokurssi, käsikirja, verkkolehti sekä tietoa avoimen tieteen kansallisista palveluista.
Webbplatsens språk: 
https://avointiede.fi

Visa mera
Teatterikorkeakoulun Tila, kuva, aatteet -luentosarjan oheismateriaaliksi laadittu aineisto kuvaa taidehistorian pääpiirteitä 1800-luvun loppuun asti. Arkkitehtuurin ja kuvataiteen lisäksi mukana on myös viittauksia teatterin, tanssin ja oopperan ilmiöihin.
Webbplatsens språk: 
https://disco.teak.fi/tila/

Visa mera
Teatterikorkeakoulun oppimateriaalissa tarkastellaan esityspaikkaa suhteessa teatterilliseen esitykseen eri aikakausina ja eri konteksteissa. Jukka O. Miettinen käsittelee mm. eurooppalaisen teatterirakennuksen ja näyttämön kehitystä antiikista 1800-luvulle. Jukka von Boehmin tarkastelussa on historiallinen jatkumo Ranskan vallankumouksesta toisen maailmansodan loppuun. Laura Gröndahlin aiheena on nykyteatteriin vaikuttaneet avantgardistiset suuntaukset 1800-luvun lopulta 2010-luvulle.
Webbplatsens språk: 
https://disco.teak.fi/esityspaikka/

Visa mera
Ville Niittynen tarkastelee tutkimuksessaan sitä, millä tavoin Runebergin uskonnolliset näkemykset erosivat pietistien näkemyksistä. Filosofian osalta pääpaino on niissä vaikutteissa, jotka Runeberg sai romantiikan filosofiasta ja hegelismistä. Poliittinen tarkastelunäkökulma sisältää puolestaan herätysliikkeiden sosiologista analysointia, Runebergin omien poliittisten kantojen erittelyä sekä hänen asemaansa säätynsä edustajana ja oman sukupolvensa mielipidevaikuttajana.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-29-7896-0

Visa mera
Kaikille avoin verkkokurssi tarjoaa tietoa siitä, miten tekoäly muuttaa yhteiskuntaa ja sosiaalisia käytäntöjä ja minkälaisia mahdollisuuksia ja haasteita se tuo mukanaan. Kurssi on toteutettu eri yliopistojen yhteistyönä.
Webbplatsens språk: 
https://courses.mooc.fi/org/uh-cs/courses/ai-in-society

Visa mera
Kansallisbiografiaan perustuva verkkojulkaisu esittelee englanniksi sata Suomen historiassa vaikuttanutta henkilöä.
Webbplatsens språk: 
https://www.kansallisbiografia.fi/english/

Visa mera
Kirjassa tarkastellaan sitä, miten kirjastopalvelut vaikuttavat kansalaisten hyvinvointiin sekä laajemmin koko yhteiskuntaan. Julkaisu tarjoaa välineitä kirjastotoiminnan uudistamiselle ja muutosjohtamiselle.
Webbplatsens språk: 
https://www.kuntaliitto.fi/julkaisut/2016/1727-hyotya-tietoa-elamyksia-kirjastojen-vaikuttavuuden-ul...

Visa mera
Generation AI -hankkeessa luodaan pohjaa teknologiakasvatukselle, joka ottaa huomioon tekoälyn toimintaperiaatteet, sen tarjoamat mahdollisuudet sekä puutteet ja riskit. Sivustolla on oppimateriaaleja, jotka on tarkoitettu erityisesti esi- ja perusopetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.generation-ai-stn.fi/

Visa mera