Kirjaston kokoelmassa on pääasiassa raha- ja valuuttapolitiikkaa, pankkitoimintaa ja rahoitusmarkkinoiden toimintaa sekä yleisemmin rahataloutta käsittelevää kirjallisuutta.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomenpankki.fi/fi/suomen-pankki/yleisopalvelut/kirjasto/

Visa mera
Ammattikorkeakoulujen kirjastoyhteistyökonsortion sivuilla on linkit Amkit-kirjastoihin. Lisäksi tietoa konsortiosta ja sen toiminnasta.
Webbplatsens språk: 
http://www.amkit.fi/

Visa mera
Kirjahistoria-kokoelma sisältää Ruotsin ajan Fennica-kirjallisuuden monografia-aineiston lähes kokonaisuudessaan, kirjahistoriaan ja sen tutkimukseen liittyviä painatteita sekä kasvatukseen ja lastenkirjallisuuteen liittyvää aineistoa 1600-luvulta alkaen. Mukana on muun muassa oppikirjoja, aapisia, kirjakauppaluetteloita ja kirjastoluetteloita.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=61

Visa mera
Helsingin kaupunginkirjasto esittelee kiitetyn keskustakirjasto Oodin arkkitehtuuria ja sen ydinideoita kolmen kerroksen erillisissä maailmoissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.oodihelsinki.fi/mika-oodi/arkkitehtuuri/

Visa mera
Lasten ja nuorten lukemisen ja lukutaidon edistäminen kirjastossa kokoaa välineitä ja opastusta lasten- ja nuortenkirjastotoimintaan sekä lukuharrastuksen edistämiseksi. Sivuilla on ohjeita, blogi ja materiaalia sekä tietoa Lanu-neuvoston kokoonpanosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastot.fi/lanu

Visa mera
Täällä voi tutustua Åbo Akademin kirjaston digitoituun kulttuuriperintöaineistoon, kuten väitöskirjoihin, pienpainatteisiin, konserttiohjelmiin, teatterijulisteisiin ja varhaisiin suomenruotsalaisiin romaaneihin.
Webbplatsens språk: 
http://bibbild.abo.fi/hereditas/

Visa mera
Monikielinen kirjasto tarjoaa kaikkialla Suomessa mahdollisuuden lukea kirjallisuutta omalla kielellä. Kirjasto sijaitsee Helsingin kaupunginkirjastossa ja tarjoaa kirjoja Suomen yleisten kirjastojen käyttöön. Sivuilla esitellään kirjaston toimintaa sekä sen aineistojen tarjoamiseen liittyvää materiaalia.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastot.fi/monikielinenkirjasto

Visa mera
Suomen kirjastoseura on koonnut kuusi syytä, miksi kirjasto on tärkeä. Niitä ovat demokratia, talous, yhteisöllisyys, lukutaito, digi ja kestävä kehitys. Sivuilla voi tehdä testin, joka kertoo, mikä vastaajalle on tärkeintä kirjastossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.tarkeintakirjastossa.fi/

Visa mera
Lainauskorvaus.fi tarjoaa tietoa opetus- ja kulttuuriministeriön maksamasta lainauskorvauksesta, jota maksetaan musiikin, tekstin ja kuvan tekijöille. Korvauksen jakaminen pohjautuu yleisten kirjastojen lainaustilastoihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.lainauskorvaus.fi/

Visa mera
Täällä voi tutustua Suomen yleisten kirjastojen tilastoihin. Tilastoja voi tarkastella myös visualisointinäkymässä, jossa on nähtävillä kirjastojen avaintunnusluvut sekä niiden muutokset vuodesta 1999 lähtien.
Webbplatsens språk: 
https://tilastot.kirjastot.fi/

Visa mera
Museovirasto on julkaissut verkossa luettelon, jossa esitellään Museoviraston vanhan kirjallisuuden kokoelma. Kokoelmaan kuuluu noin 4000 ennen vuotta 1850 painettua kirjaa. Julkaisu tarjoaa tietoa myös vanhan kirjallisuuden kokoelman synnystä ja vaiheista.
Webbplatsens språk: 
https://www.museovirasto.fi/uploads/Arkisto-ja-kokoelmapalvelut/librirarietcari.pdf

Visa mera
Kansalliskirjaston aarteet sisältää digitoituja arvoteoksia. Mukana on Suomen vanhimpia kirjoja, karttoja, käsikirjoituksia ja muita teosharvinaisuuksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/27199

Visa mera
Täällä voi tutustua Tukholman ja tukholmalaisten historiaan. Stockholmskällan sisältää yli 30 000 kuvaa, karttoja, äänitiedostoja, asiakirjoja ja kirjallisuusvinkkejä museoiden, arkistojen ja kirjastojen kokoelmista. Palvelusta löytyy valmiita oppimateriaalikokonaisuuksia ja vinkkejä oppitunneille.
Webbplatsens språk: 
https://stockholmskallan.stockholm.se/

Visa mera
Liboppi on verkko-oppimisalusta, josta löytyy täydennyskoulutuskursseja kirjastoammattilaisille. Palvelu on suunnattua Suomen yleisten kirjastojen henkilökunnalle, mutta rekisteröityä voivat muutkin kiinnostuneet.
Webbplatsens språk: 
https://liboppi.fi/

Visa mera
Suomen kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu. Vastaus kysymykseen luvataan kolmen työpäivän kuluessa. Palvelu on kolmikielinen ja se sisältää arkiston, jossa on vastauksia palvelun perustamisesta, vuodesta 1999 lähtien.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastot.fi/kysy

Visa mera
Kirjastohakemistoon on koottu Suomen kirjastojen yhteystiedot, sijaintitiedot sekä palvelut.
Webbplatsens språk: 
https://hakemisto.kirjastot.fi/

Visa mera
Sivuilla on tietoa Kansalliskirjastosta ja sen kokoelmista, palveluista, näyttelyistä ja tapahtumista. Kirjasto- ja julkaisualalle tarkoitetut palvelut löytyvät erillisistä osioista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kansalliskirjasto.fi

Visa mera
Sivustolla kerrotaan FUN Suomen yliopistokirjastojen verkoston toiminnasta, yliopistokirjastojen ajankohtaisista teemoista mm. blogin muodossa. Sivustolta löytyvät myös järjestettyjen koulutustilaisuuksien materiaalit.
Webbplatsens språk: 
https://yliopistokirjastot.fi/

Visa mera
Vaasan tiedekirjaston sivuilla kerrotaan, mitä korkeakoulu- ja yliopistokirjastoja ja sidosryhmiä se erityisesti muidenkin tietoa etsivien lisäksi palvelee.
Webbplatsens språk: 
https://www.tritonia.fi

Visa mera
Finto on palvelu sanastojen, ontologioiden ja luokitusten julkaisua ja käyttöä varten. Palvelun kautta on pääsy lähes 30 eri sanastoon.
Webbplatsens språk: 
https://finto.fi/

Visa mera
Lapponica-tietopankki sisältää Lappia, Pohjoiskalottia ja Barentsin aluetta koskevaa ja tällä alueella tuotettua tietoa. Lapponica-verkkotietopalvelu vastaa näitä alueita koskeviin kysymyksiin. Tiedontuottajina ja verkkotietopalvelun asiantuntijoina on Lapin läänin museoita, kirjastoja ja tutkimuslaitoksia
Webbplatsens språk: 
https://www.rovaniemi.fi/Asiointikanavat/Sahkoiset-lomakkeet/Kysy-Lapista

Visa mera
Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla esitellään ministeriön organisaatio, koulutus- ja tiedepolitiikan sekä kulttuuripolitiikan osastojen toimialaan kuuluvat asiat, asiantuntijaelimet ja organisaatiot sekä hallinnonalaan liittyvät ohjelmat ja rahoitus. Sivuilla on tiedot ministeriön julkaisuista, joista osa on ilmestynyt myös verkossa. Sivuilla on myös komitearekisteri, josta voi hakea hallinnonalan asiantuntijaelimien tietoja.
Webbplatsens språk: 
https://okm.fi

Visa mera
Suomen kirjastomuseon sivuilla esitellään museon toimintaa, sijainti, museokirjastoyhdistyksen yhteystiedot ja toimintaa sekä museon ajankohtaisia asioita.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastomuseo.fi

Visa mera
Europeana.eu -palveluun on koottu eurooppalaisten museoiden, gallerioiden, arkistojen, kirjastojen ja audiovisuaalisten kokoelmien aineistoja digitaalisessa muodossa. Europeana tarjoaa hyödynnettäväksi miljoonien eurooppalaisten kulttuurikohteiden tiedot. Mukana on maalauksia, valokuvia, esineitä, kirjoja, sanomalehtiä, päiväkirjoja, asiakirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Portaalista voi hakea myös suomalaista kulttuuriperintöaineistoa, muun muassa äänitteitä, museoesineitä, taidekuvia, vanhoja sanomalehtiä, kirjeitä, luonnontieteellistä aineistoa ja videoita eri kulttuurilaitoksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.europeana.eu/fi

Visa mera
Täällä voi katsoa Kirjastokaistan lapsille suunnattuja ohjelmia, kuten lukuvinkkejä, satutuntitaltiointeja ja vinkkejä kirjastonkäyttöön sekä lasten omia kirjatrailereita.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastokaista.fi/lastenohjelmat/

Visa mera
Ruotsalaisten kirjastonhoitajien tietopalvelu.
Webbplatsens språk: 
https://bibblansvarar.se/

Visa mera
Kirja tutustuttaa vuonna 1872 perustetun Eduskunnan kirjaston vaiheisiin. Julkaisu löytyy myös ruotsiksi: ​Länge leve Riksdagsbiblioteket! : historier från 150 år och reflektioner om framtiden.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/tietoakirjastosta/historia/Sivut/elakoon-ed...

Visa mera
Valmiita aineistopaketteja ja tehtäväideoita peruskoulun, ammatillisen puolen ja lukion opettajille. Luokkahuoneessa neuvotaan, miten arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistoista voi koota myös omia suosikkilistoja. Sieltä löytyy myös tiedonhakuun ja tekijänoikeuksiin liittyviä harjoituksia sekä ideoita Finna Street -kuvahaun käyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://finna.fi/Content/luokkahuone

Visa mera

Sidor