Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla esitellään ministeriön organisaatio, koulutus- ja tiedepolitiikan sekä kulttuuripolitiikan osastojen toimialaan kuuluvat asiat, asiantuntijaelimet ja organisaatiot sekä hallinnonalaan liittyvät ohjelmat ja rahoitus. Sivuilla on tiedot ministeriön julkaisuista, joista osa on ilmestynyt myös verkossa. Sivuilla on myös komitearekisteri, josta voi hakea hallinnonalan asiantuntijaelimien tietoja.
Webbplatsens språk: 
https://okm.fi

Visa mera
OECD-maiden koulutuspolitiikan tutkimus- ja kehittämiskeskuksen sivulla on julkaisuja ja dokumentteja ja maakohtaista tietoa.
Webbplatsens språk: 
https://www.oecd.org/education/ceri/

Visa mera
Kirjassa tarkastellaan vapaan sivistystyön roolia, asemaa ja merkitystä ajallisesti ja teemoittain: organisaatio- ja osallistujarakenteet, aatteet, koulutustarjonta, henkilöstö ja johtaminen, pedagogiikka, tutkimus ja koulutus, vaikutukset sekä visiot.
Webbplatsens språk: 
http://www.vapausjavastuu.fi/svv-toiminta/julkaisut/vst-eilen-tanaan-huomenna/

Visa mera
Eduskunnan kirjaston tietopaketti oppivelvollisuuden laajentamisesta. Sivustolle on koottu lainvalmisteluaineistoa, eduskunta-asiakirjoja, oikeusvertailevaa aineistoa, aiheeseen liittyvää kirjallisuutta sekä uutisointia.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/kotimainen_oikeus/LATI/Sivut/oppi...

Visa mera
Kirja kaikille oppimisesta ja koulutuksesta kiinnostuneille. Kirjassa käsitellään lukemista ja oppimista kolmesta eri näkökulmasta: hyvän lukutaidon kehittäminen, oppimisen moninaisuus sekä perusopetuksen jälkeisten tarpeiden ja tavoitteiden tarkastelu. Artikkeleissa pohditaan mm. digitekstien vaikutusta lukutaitoon, lukutaidon merkitystä koulunkäynnille sekä taitotasoltaan ja taustaltaan erilaisten nuorten koulupolkuja.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7411-16-2

Visa mera
Kasvatussosiologian neljäs vuosikirja pureutuu sosiologian peruskysymyksiin – koulutuksen ja luokka-aseman välisiin yhteyksiin sekä koulutuksen ja yhteiskuntaluokan yhteisvaikutuksena muotoutuviin elämänmahdollisuuksiin. Kirjan luvut kuvaavat, miten luokkatausta vaikuttaa esimerkiksi koulumenestykseen, koulutusvalintoihin ja lopulta valikoitumiseen eri tavoin arvotetuille jatkokoulutusreiteille.
Webbplatsens språk: 
https://doi.org/10.61201/tup.865

Visa mera