Ämnesdidatik. Läromedel

Fler länkar från menyn Ämnen
För bättre undervisning i de matematiska ämnena (främst matematik, fysik, kemi). På centrets webbsida hittar du bl.a. ett \bibliotek\ med artiklar om inlärning (t.ex. Piaget och konstruktivism), arbetsmetoder (t.ex. kreativ problemlösning), läroplaner och läroplansreformen samt datorer i undervisningen.
Webbplatsens språk: 
http://www.malux.edu.helsinki.fi/malu/index.sv.htm

Visa mera
Otavan Opiston nettiperuskoulun ja nettilukion oppimisympäristö, jossa on avoimia oppimateriaaleja eri aineiden opiskeluun.
Webbplatsens språk: 
https://otavanopisto.muikkuverkko.fi/

Visa mera
OER Commons kokoaa yhteen avoimia oppimateriaaleja aina esikouluopetuksesta aikuiskoulutukseen asti.
Webbplatsens språk: 
https://www.oercommons.org/

Visa mera
EUN on 31 eurooppalaisen opetusalan organisaation muodostama konsortio. Konsortion portaali tarjoaa muun muassa uutisia, kyselyjä, linkit projekteihin ja eri maiden jäsenten yhteystiedot linkkeineen.
Webbplatsens språk: 
http://www.eun.org

Visa mera
Kahoot! mahdollistaa opiskelun ja oppimateriaalien (esim. kyselyjen ja pelien muodossa) työstämisen verkossa.
Webbplatsens språk: 
https://kahoot.com/

Visa mera
Quizletistä löytyy opiskelun avuksi tehtäviä ja harjoituksia. Sillä voi myös luoda harjoituksia.
Webbplatsens språk: 
https://quizlet.com/

Visa mera
Avointen oppimateriaalien kirjastossa voi hakea, löytää, koota ja tallentaa omia avoimia oppimateriaaleja kaikilta koulutusasteilta. Palvelu on vastikään avattu.
Webbplatsens språk: 
https://aoe.fi

Visa mera
Pelin aiheena on ilmastonmuutos ja siinä seikkaillaan oikeassa kaupunkiympäristössä Helsingissä, Espoossa, Tampereella ja Vantaalla. Peli soveltuu koulujen oppimateriaaliksi. Peli toimii mobiililaitteilla ja suositusikäraja on 12 vuotta.
Webbplatsens språk: 
https://my2050.fi/pelaa

Visa mera
Aalto-yliopiston arkiston Finna-näkymässä voit tutustua tekniikan, talouden ja taiteen opetuksen sekä tutkimuksen historiaan, saavutuksiin, tarinoihin ja opiskelijaelämään. Aineistot sisältävät Aalto-yliopiston toimintaa dokumentoivia valokuvia, opetusaineistoja, opinnäytteitä, oppilastöitä sekä esineitä.
Webbplatsens språk: 
https://aaltoarkisto.finna.fi/

Visa mera
Akatemian kokoelmassa on yli 3000 opetusvideota mm. matematiikan, algebran, fysiikan, kemian, biologian, avaruustutkimuksen ja tähtitieteen, historian ja talouden aloilta.
Webbplatsens språk: 
https://www.khanacademy.org/

Visa mera
Jyväskylän yliopiston soveltavan kielentutkimuksen keskuksen Kieliverkoston sivulle on koottu oppimateriaaleja kielten opetukseen ja opiskeluun.
Webbplatsens språk: 
https://www.kieliverkosto.fi/fi/tassu-tiu/opettajalle/opetusmateriaaleja

Visa mera
LearnEnglish-sivusto tarjoaa runsaasti erilaisia aineistoja englannin opiskeluun. Sivuilta löytyy myös lapsille ja nuorille suunnatut osiot sekä englanninopettajille tarkoitettu TeachingEnglish.
Webbplatsens språk: 
https://learnenglish.britishcouncil.org/

Visa mera
Verkkopalveluun on koottu maksuttomia äänikirjoja, e-kirjoja, verkko-oppimateriaaleja ja elokuvia.
Webbplatsens språk: 
https://www.openculture.com/

Visa mera
Open Education Consortium on verkkopalvelu, joka kokoaa yhteen kaikille avoimia maksuttomia oppimateriaaleja. Palvelussa on mukana satoja korkeakouluja ja järjestöjä eri puolilta maailmaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.oeconsortium.org/

Visa mera
Opetustyön tueksi tehdyssä materiaalissa tarkastellaan ilmastonmuutosta eri oppiaineiden näkökulmasta. Oppaaseen on koottu myös vinkkejä monialaiseen oppimiseen ja alakoulun ilmastokasvatukseen sekä yleistietoa ilmastonmuutoksesta ja ilmastokasvatuksesta.
Webbplatsens språk: 
https://openilmasto-opas.fi/

Visa mera
Sivuilla kuvataan Stanfordin yliopiston kansainvälisyyskasvatuksen ohjelma (SPICE). Ne antavat käyttöön oppiaineistoa ja tuntisuunnitelumalleja peruskouluille. Sivuilta löytyy lisäksi linkki SPICE-oppiaineiston tilaamiseen.
Webbplatsens språk: 
https://spice.fsi.stanford.edu/

Visa mera
Oppikirjassa kerrotaan suomalaisen yhteiskunnan toiminnasta ja rakentumisesta, arvoista, laeista ja demokraattisista periaatteista, oikeuksista ja velvollisuuksista yksilön kannalta sekä arkielämän käytännöistä. Eri kielillä julkaistu oppikirja on tarkoitettu vasta Suomeen muuttaneiden aikuisten opetukseen.
https://yhteiskuntaorientaatio.fi/

Visa mera
Oppimateriaalien aiheina globaalikasvatus, ensiapu ja terveys, sodan säännöt, yhdenvertaisuus sekä ystävyys ja kaveritaidot. Kielinä suomi, ruotsi ja englanti.
Webbplatsens språk: 
https://www.sproppimateriaalit.fi/web/site-28828/state-jurdembseiwe6mi/front-page

Visa mera
Kirjanen tarjoaa vanhemmille ja varhaiskasvatuksen ammattilaisille ideoita siihen, miten tukea lasten kielellistä kehittymistä ja innostaa lastenkirjallisuuden pariin. Oppaan harjoitukset soveltuvat myös aikuisten kielenoppimiseen. Opas on julkaistu suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja soraniksi.
https://sites.utu.fi/iki-taru/perhelukeminen/hyppy-tarinoihin-kirjanen/

Visa mera
BBC:n Bitesize sisältää oppimateriaaleja eri aloilta.
Webbplatsens språk: 
https://www.bbc.com/bitesize/subjects

Visa mera
Sisältää Isossa-Britanniassa toimivan avoimen yliopiston oppimateriaalia seuraavista aiheista: humanistiset tieteet ja historia, liiketalous, kasvatus, terveys, tietotekniikka, laki, matematiikka ja tilastot, luonnontieteet, yhteiskunta, opiskelutaidot ja teknologia. Materiaali on kaikkien käytettävissä. Ilmainen rekisteröinti antaa mahdollisuuden muun muassa osallistua keskusteluihin. Myös Suomessa asuva voi suorittaa suurimman osan kursseista.
Webbplatsens språk: 
https://www.open.edu/openlearn/

Visa mera
Tiedekasvatusta tiedemuseovierailulla sisältää opastusta ja ohjeita omatoimivierailuun Jyväskylän Luontomuseossa koululuokille ja päiväkotiryhmille. Ohjeet on jaoteltu vuosiluokittain.
Webbplatsens språk: 
https://tiedemuseo.jyu.fi/fi/tiedekasvatus/tiedekasvatuksesta

Visa mera
Amos Rexin sivuille on koottu taidetta, jota voi kokea paikasta riippumatta. Tarjolla on mm. video-opastuksia ja sisältöjä etäopetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://amosrex.fi/online/

Visa mera
Oppimateriaaleja erityisesti yläkoulun yhteiskuntaopin opetukseen. Tarjolla on ohjeita ja harjoitustehtäviä mm. seuraavista aiheista: asuminen, oman talouden hallinta, julkishallinnon palvelut ja sähköinen asiointi sekä sosiaaliturva ja hyvinvointivaltio. Tehtävät ovat sovellettavissa myös toisen asteen opiskelijoille.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/oppimateriaalit-suomi-fista

Visa mera
FinRAn tavoitteena on edistää oppimisen ja opettamisen käytänteitä, jotka tukevat lasten ja nuorten kielellistä kehitystä, lukemalla ja kirjoittamalla oppimista sekä erilaisten oppimisen tapojen huomioimista. Sivuilla on tietoa toiminnasta sekä Kielikukko-lehden arkisto.
Webbplatsens språk: 
https://finrainfo.fi/

Visa mera
National Geographicin lastenosio tarjoaa leikin ja kokeilun avulla paljon tietoa, kertomuksia ja tehtäviä lapsille. Suunnattu pääasiassa ala-asteikäisille. Monenlaista kiinnostavaa materiaalia ja lähestymistapoja: pelit, värittäminen, artikkelit, tieteelliset kokeilut, eläimet, tietokilpailut ja tehtävät.
Webbplatsens språk: 
https://kids.nationalgeographic.com/

Visa mera
Lukukeskus on selvittänyt, minkälaisia tarpeita monikielisillä toimintaympäristöillä on lasten lukutaidon tukemiseksi ja minkälaisia toimintatapoja lukutaidon ylläpitämiseksi ja vahvistamiseksi on jo käytössä.
Webbplatsens språk: 
https://lukukeskus.fi/monikielinen-lukutaito-selvitys/

Visa mera
Mediakasvatuksen teemaviikko tarjoaa mediataitojen kanssa työskenteleville inspiraatiota oman työn kehittämiseen. Sivuilta löytyy oppimateriaaleja, mediataitoviikon tapahtumakalenteri sekä vinkkivihot eri ikäryhmille.
Webbplatsens språk: 
https://www.mediataitoviikko.fi/

Visa mera
101 oppimateriaalia 61 eri aiheesta matematiikan, fysiikan ja kemian aloilta. Aiheet on koettu opetuksessa haastaviksi ja ne on valittu opettajille tehdyn kyselyn perusteella. OTA-menetelmässä painotetaan tieteen merkitystä yhteiskunnassa ja edistetään taidetta välineenä luonnontieteiden opetuksessa.
https://elearning.ota-project.eu/fi/activities/

Visa mera
Finnassa voi tutustua opetustauluihin, joita käytettiin Suomen kouluissa 1900-luvulla ja joiden avulla opittiin mm. maantietoa, historiaa ja uskontoa.
Webbplatsens språk: 
https://finna.fi/Search/Results?lookfor=Koulumuseo+opetustaulut&type=AllFields

Visa mera

Sidor