Sivuilla kerrotaan yksinäisyyden parantamiseen ikäihmisille tarkoitetun Ystäväpiirin toiminnasta ja eri paikkakunnilla kokoontuvista ryhmistä. Sivuilla on tietoa Ystäväpiiri –ryhmänohjaajan koulutuksesta, joka on suunnattu vanhusten parissa työskenteleville. Ideapankista löytyy apuvälineitä ja vinkkejä ryhmien suunnitteluun.
Webbplatsens språk: 
https://vtkl.fi/toiminta/ystavapiiri

Visa mera
Yhdessä selviydytään on psykiatrian asiantuntijoiden avoimesti käyttöön tuottama materiaali ahdistuksen hallintaan. Sieltä löytyy neuvoja ahdistuksen kohtaamiseen sekä lasten auttamiseen painostavan tilanteen käsittelyssä.
Webbplatsens språk: 
https://yhdessaselviydytaan.fi/fi/

Visa mera
Valtakunnallinen selvitys kulttuuriympäristön ja kotiseudun merkityksestä kansalaisyhteiskunnan toimivuudessa. Selvityksessä on kartoitettu kulttuuriympäristötoimijoita ja heidän toimintaansa sekä kulttuuriympäristötoiminnan menestystekijöitä. Kulttuuriympäristö on vahvasti yksilön lähin toimintaympäristö ja merkityksellinen henkiselle hyvinvoinnille. Julkaistu vuonna 2017.
Webbplatsens språk: 
https://issuu.com/kotiseutuliitto/docs/kansalaisyhteiskunta-kulttuuriympar

Visa mera
Työturvallisuuskeskuksen palvelu, jonka avulla voit arvioida omaa työtilannettasi ja työkuormitustasi. Arvioinnin voi tehdä itsenäisesti tai yhdessä työnantajan edustajan kanssa.
Webbplatsens språk: 
https://kuormitusvaaka.ttk.fi/

Visa mera
Leikkipäivä kutsuu leikkimään. Sivulla on ohjeita, kuinka järjestää leikkipäivä-tapahtuma, mutta ohjeita myös muihin leikkitapahtumiin ja vinkkejä leikeistä.
Webbplatsens språk: 
https://leikkipaiva.fi/

Visa mera
Tietopaketti unesta ja sen palauttavasta vaikutuksesta Lisäksi löytyy tietoa yleisimmistä univaikeuksista ja unirytmin säätelystä.
Webbplatsens språk: 
https://mieli.fi/vahvista-mielenterveyttasi/mielenterveys-ja-arjen-taidot/palauttava-uni/

Visa mera
Terveyskirjaston sivuilla on julkaistu verkkoversio kirjasta Onnentaidot. Kirjassa käsitellään mm. onnellisuuden lajeja ja hyvinvointia sekä tarkastellaan sitä, mitkä tekijät lisäävät onnellisuutta ja mitkä eivät. Kirjasta löytyy myös onnellisuusharjoituksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.terveyskirjasto.fi/sisalto/onnentaidot

Visa mera
Vanheimpainoppaassa mielenterveysseura kertoo, miten lasta voi tukea koulun aloittamisessa ja koulutyöskentelyssä. Siinä kerrotaan vanhempien vastuusta, yhteistyöstä koulun kanssa, lapsen elämän tilanteista koulussa sekä annetaan ohjeita ongelmatilanteiden hoitoon.
Webbplatsens språk: 
https://docplayer.fi/18302976-Vanhempainopas-miten-tuen-lastani-koulutiella-suomen-mielenterveysseur...

Visa mera
Kohdataan-some on luotu auttamaan yksinäisyydessä. Keskusteluissa voi tutustua ihmisiin ja jutella turvallisessa ympäristössä.
Webbplatsens språk: 
https://kohdataan.fi/

Visa mera
KiVa Koulu on koulukiusaamisen vähentämiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi toteutettu hanke. Ohjelmaan osallistuvien koulujen on rekisteröiydyttävä käyttäjiksi. Ohjelmaan liittyy opettajan oppaita, kiusaamisen vastainen tietokonepeli ja vanhempien opas. Vanhempien opas on luettavissa myös sähköisessä muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.kivakoulu.fi/

Visa mera
Työelämän mielenterveysohjelma tarjoaa neuvoja ja materaalia työpaikoille hyvinvointia vahvistaviin muutoksiin. Palvelussa on ohjeita mielenterveyden johtamiseen sekä strategian laadintaan, esimerkkejä ja mielenterveyden tuen työkalupakki.
Webbplatsens språk: 
https://hyvatyo.ttl.fi/mielityo/

Visa mera
Terveyskirjaston artikkelissa käsitellään luonteenvahvuuksia sekä niiden merkitystä haasteiden kohtaamisessa ja niistä ylipääsemisessä eli toipumisessa.
Webbplatsens språk: 
https://www.terveyskirjasto.fi/sisalto/luonteenvahvuudet

Visa mera
Mielen kriisipuhelimessa voi keskustella mieltä painavista asioista ja saada neuvontaa masennukseen ja mielenterveysongelmiin. Puhelimessa voi keskustella suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja arabiaksi.
https://mieli.fi/tukea-ja-apua/kriisipuhelin/

Visa mera
Opiskelijoiden oma mielen hyvinvointia edistävä yhteisö Nyyti ry, esittelee henkiseen hyvinvointiin liittyviä teemoja sekä lähinnä pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijoille suunnattuja palvelujaan. Niitä ovat mm. erilaiset henkistä tukea tarjoavat ryhmät, tukikeskus ja sähköpostipäivystys Virtuaaliolkapää, jossa vapaaehtoiset opiskelijapäivystäjät vastaavat luottamuksellisesti kysymyksiin. Yhdistyksen taustalla on pääkaupunkiseudun opiskelijajärjestöjä, Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö ja Suomen mielenterveysseura.
Webbplatsens språk: 
https://www.nyyti.fi

Visa mera
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuille on koottu materiaalia henkisen hyvinvoinnin tukemiseksi sekä muiden auttamiseksi kriisitilanteessa.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/web/mielenterveys/ajankohtaista/mielen-hyvinvointi-kriisiaikana

Visa mera
Oiva on tietoisuustaitoja ja henkistä hyvinvointia edistävä harjoitusohjelma, jonka avulla voit lievittää stressiä ja parantaa mielialaa. Palvelua voi käyttää rekisteröityneenä tai rekisteröitymättä. Kirjautuneena voit merkitä suosikkiharjoituksesi muistiin ja pitää päiväkirjaa.
Webbplatsens språk: 
https://oivamieli.fi/

Visa mera
Mielenterveysseuran Arjen aapisessa opastetaan hyvään oloon ja elämänhallintaan arkielämän pyörteissä. Opas neuvoo itsensä kunniotukseen sekä itsestään huolehtimisessa.
Webbplatsens språk: 
http://www.mentalhealthpromotion.net/resources/arjen_aapinen.pdf

Visa mera
Mielenterveyden keskusliiton materiaalipankista löytyy harjoituksia mielen hyvinvointiin. Ne opastavat sekä liikunnan että mielen hallinnan avulla tekstimuodossa, videoilla ja podcasteilla.
Webbplatsens språk: 
https://www.mtkl.fi/materiaalipankki/

Visa mera
Suomen mielenterveysseuran käytännön harjoituksia henkisen hyvinvoinnin ylläpitoon sekä saavuttamiseen.
Webbplatsens språk: 
https://mieli.fi/vahvista-mielenterveyttasi/harjoitukset/

Visa mera
Vantaan seurakuntien sielun latauspisteessä voi seurata meditaatioreittejä Vantaan luonnossa, Sipoonkorven kansallispuistossa ja Vanhalla kirkkotiellä, kuunnella podcasteja, joogata videon avulla ja tutkia retriittejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.vantaanseurakunnat.fi/sielunlatauspiste

Visa mera
Ohjattuja meditaatioharjoituksia hyvinvoinnin tueksi. Harjoitukset liittyvät Viisas Elämä -kustantamon julkaisemaan kirjaan.
Webbplatsens språk: 
https://viisaselama.fi/mindfulness-ja-terveys/

Visa mera
Mielitreeni-ohjelmasarja tarjoaa mielen harjoitusta. Teemoina mm. vahvuuteni, puhelen itselleni lempeästi, leppoisasti harmien kanssa ja omannäköistä elämää. Asiantuntijat ovat Ikäinstituutista.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-4361597

Visa mera
Joogien tietopankissa kuvataan eri joogamuotoja ja kerrotaan harjoituksista.
Webbplatsens språk: 
https://joogit.fi/jooga-tietopankki/

Visa mera
Mun Mieli on mielen hyvinvoinnin sovellus koululaisille. Sovellus esittää käyttäjälle kysymyksiä arjen hyvinvoinnista ja vastaaja saa itselleen palautteen ja oman hyvinvointiyhteenvedon. Kyselyn voi tehdä joko yksityisenä kyselynä tai ryhmäkyselynä, jolloin sovellus tarjoaa tietoa koko ryhmän, esimerkiksi koululuokan, hyvinvoinnista. Sovelluksen kautta voi ilmoittaa nimettömänä opettajalle tai koulukuraattorille kiusaamisesta.
Webbplatsens språk: 
https://mieli.fi/materiaalit-ja-koulutukset/materiaalit/mun-mieli-mielen-hyvinvoinnin-sovellus-koulu...

Visa mera
Mielenterveystalo.fi:n ohjelmia omahoitoon löytyy monilta elämän ja terveyden alueilta: aggressio, ahdistus, epävakaus, ero, ahminta, juominen, masennus, pakko-oireet, paniikki, parisuhde, seksuaalisuus, traumaattiset kriisit, taloudellinen ahdinko, tietoinen läsnäolo, mielen hyvinvointi, unettomuus, viiltely.
Webbplatsens språk: 
https://www.mielenterveystalo.fi/fi/omahoito

Visa mera
Lämpiöön on tallennettu senioreille suunnattuja kulttuuri- ja hyvinvointipalveluita, joita voit käyttää kotona, palvelutalossa tai palvelukeskuksessa.
Webbplatsens språk: 
https://lampio.fi/

Visa mera

Sidor