Säätiön tehtävä on auttaa kriminaalihuoltotyötä tukevien palveluiden perustamisessa ja järjestämisessä. Verkkosivuilla kuvataan säätiön tehtävä sekä toimintaa ja hankkeita. Svuilla annetaan mm. tietoa vankilasta vapautuvien asumisen tukipalveluista.
Webbplatsens språk: 
https://rets.fi/

Visa mera
Asunnottomien yö kansalaisliike esittelee sivuillaan toimintaansa, asunnottomuutta ja sen poistamiseksi tehtävää työtä. Sivustossa julkaistaan tietoa ajankohtaisista tapahtumista.
Webbplatsens språk: 
https://asunnottomienyo.fi

Visa mera
Asunto ensin kehittää toimivia palveluja pitkäaikaisasunnottomille. Sivut tarjoavat tietoa asunnottomuudesta ja sen torjunnasta.
https://asuntoensin.fi/

Visa mera
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisu käsittelee eriarvoisuuden lisääntymistä Suomessa. Kirjassa pohditaan, millaiset poliittiset ratkaisut ovat ohjanneet suomalaisen hyvinvointivaltion muutosta viime vuosikymmeninä.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe201205085196

Visa mera
Tutkimuksessa tarkastellaan avioeroa miesten näkökulmasta. Tutkitut eroprosessit ovat käynnistyneet naisten aloitteesta. Tutkimusaineistona on kahdeksan eroprosessin läpikäyneen miehen haastattelut.
Webbplatsens språk: 
https://erepo.uef.fi/handle/123456789/11428

Visa mera
Pekka Myrskylän artikkelissa (Analyysi, 19/2012) tutkitaan, keitä ovat syrjäytyneet nuoret, miten tausta ja koulutuksen puute vaikuttavat syrjäytymisriskiin sekä miten pysyvää syrjäytyminen on.
Webbplatsens språk: 
https://www.eva.fi/wp-content/uploads/2012/02/Syrjaytyminen.pdf

Visa mera
Tutkimus perustuu aineistoon, jossa köyhyyttä käsittelevään kirjoituskilpailuun osallistuneet kuvaavat selviytymistään kuuden vuoden aikana. Johtopäätöksissä kerrotaan, miten sosiaalipalvelut voivat tukea köyhien ihmisten selviytymistä.
Webbplatsens språk: 
https://kaks.fi/julkaisut/syrjaytynyt-ihminen-ja-kunta-6/

Visa mera
Mun Mieli on mielen hyvinvoinnin sovellus koululaisille. Sovellus esittää käyttäjälle kysymyksiä arjen hyvinvoinnista ja vastaaja saa itselleen palautteen ja oman hyvinvointiyhteenvedon. Kyselyn voi tehdä joko yksityisenä kyselynä tai ryhmäkyselynä, jolloin sovellus tarjoaa tietoa koko ryhmän, esimerkiksi koululuokan, hyvinvoinnista. Sovelluksen kautta voi ilmoittaa nimettömänä opettajalle tai koulukuraattorille kiusaamisesta.
Webbplatsens språk: 
https://mieli.fi/materiaalit-ja-koulutukset/materiaalit/mun-mieli-mielen-hyvinvoinnin-sovellus-koulu...

Visa mera
Erityisnuoret ja digiajan osallisuus -hankkeen tuloksena julkaistu opas erityisnuorten asemasta mediankäyttäjinä, asemasta medialukutaidon ja -kasvatuksen kentällä sekä tavoista, joilla erityisnuoret saadaan medialukutaidon piiriin ja samanarvoisiksi toimijoiksi kuin muut median käyttäjät. Menetelmiä on testattu ja haettu kahden vuoden käytännön tutkimuksen avulla.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-016-6

Visa mera
Köyhyyttä ja syrjäytymistä vastaan toimiville järjestöille, ryhmille ja kansalaisille tarkoitettu verkosto. Sivustolla on tietoa toiminnasta, kannanottoja ja lausuntoja. Sieltä löytyy myös julkaisuja, kuten Köyhyys – Syitä ja seurauksia sekä Kunnioittavasti köyhyydestä – Opas köyhyydestä kirjoittamiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.eapn.fi/

Visa mera
Kirjassa käsitellään sosiaalista kuntoutusta ja sen toteuttamisen toimintatapoja. Sosiaalisella kuntoutuksella tarkoitetaan toimintaa, joka vahvistaa ihmisten sosiaalista toimintakykyä, ehkäisee syrjäytymistä ja lisää osallisuutta yhteiskuntaan ja työelämään.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-493-307-0

Visa mera
Me-säätiö toimii eriarvoistumisen ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Säätiöllä on Me-taoja ja kouluja. Työkaluja ja tietoa syrjäytymisestä ja sen dynamiikasta löytyy osasta data.
Webbplatsens språk: 
https://www.mesaatio.fi/

Visa mera
Miksi nuoret miehet syrjäytyvät? Miksi he ovat yliedustettuina työkyvyttömissä? Muun muassa näihin kysymyksiin etsittiin vastauksia ja ratkaisuja Auta miestä mäessä -hankkeessa. Raportti on suunnattu nuorten miesten kanssa työskenteleville ammattilaisille, kansalaistoimijoille sekä sote- ja nuorisoalan opiskelijoille. Se toimii oppaana suunniteltaessa ryhmämuotoisia työ- tai uravalmennuksia erityisesti nuorille miehille.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-493-334-6

Visa mera
Raportti kuvailee pääkaupunkiseudulla asuvien 18–34-vuotiaiden toimeentulotuen, terveyspalveluiden ja lääkkeiden käyttöä. Raportissa tarkastellaan etenkin mielenterveysongelmien yhteyttä pitkäaikaiseen toimeentulotukiasiakkuuteen.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-454-7

Visa mera
Opinnäytetyössä tutkitaan Oulun Poikien talon asikakkaiden käsitystä miehisyydestä ja miehekkyydestä. Tutkielmassa pohditaan myös, miten mallit vaikuttavat syrjäytymisvaarassa oleviin nuoriin ja millaisia malleja he tarvitsisivat.
Webbplatsens språk: 
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/99550/Antti_Pohjalainen.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Visa mera
Tutkimuksessa on haastateltu työn ja koulutuksen ulkopuolella olevia nuoria. Teemoja ovat nuorten tyytyväisyys elämään, suhde yhteiskuntaan, sosiaaliset verkostot, harrastaminen, tulevaisuus, toimeentulo sekä kokemukset vaikuttamisesta ja julkisista palveluista.
Webbplatsens språk: 
https://kaks.fi/julkaisut/kuulummeko-yhteiskuntaan-tyon-ja-koulutuksen-ulkopuolella-olevien-nuorten-...

Visa mera
Sakari Kainulaisen toimittamassa kirjassa tarkastellaan huono-osaisten elämää 2020-luvun Suomessa, ja arvioidaan sitä, miten huono-osaisten asemaan yhteiskunnassa reagoidaan.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-493-426-8

Visa mera