Oppaassa kuvataan kiusaamisen vastaista työtä kouluissa ilmiön ennaltaehkäisyn ja siihen puuttumisen näkökulmista. Opas sisältää toimintaohjeita niin opetusalan ammattilaisille, oppilaille kuin huoltajillekin.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/kiusaamisen-vastainen-tyo-kouluissa-ja-oppilai...

Visa mera
Oppaassa on tietoa koulukiusaamisesta, häirinnästä ja syrjinnästä. Siinä kerrotaan, miten näihin ongelmiin on mahdollista puuttua. Opas on julkaistu selkokielellä ja siitä on kieliversiot seitsemällä kielellä: selkoruotsi, venäjä, viro, somali, arabia, kurdi ja englanti.
https://kotouttaminen.fi/-/etno-julkaisi-vieraskielisille-selkokielisen-oppaan-koulukiusaamisesta

Visa mera
Help.some on sovellus, jonka avulla nuoret voivat saada tietoa ja tukea kiusaamis- ja häirintätapauksissa sekä rikosasioiden selvittelyssä. Help.somessa toimivat Pelastakaa Lapset ry:n työntekijöiden lisäksi Rikosuhripäivystys RIKUn työntekijöitä sekä Helsingin seudun nettipoliiseja.
Webbplatsens språk: 
https://www.netari.fi/helpsome/

Visa mera
Tukikeskus Valopilkku opastaa ja neuvoo kiusaamistilainteissa. Sivuille on koottu ohjeita koulukiusatulle, koulukiusatun vanhemmalle sekä entisille koulukiusatulle.
Webbplatsens språk: 
https://www.valopilkkuja.fi/

Visa mera
Et ole yksin -palvelusta saa apua, jos on kohdannut epäasiallista käyttäytymistä, seksuaalista häirintää tai muuta väkivaltaa urheiluharrastuksessa. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömästi.
Webbplatsens språk: 
https://www.etoleyksin.fi/

Visa mera
Tietoa vihapuheesta ja sen vaikutuksista sukupuolinäkökulmasta. Oppaassa kerrotaan, miten vihapuhetta vastaan voi toimia ja mistä saa apua. Opas on suunnattu 13–18-vuotiaille nuorille.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-302-940-8

Visa mera
Koulurauha-ohjelman esittely ja aineistoja koulujen tueksi. Sivuilta löytyy mm. koulujen suunnitelmia koulurauhan toteuttamiseksi, aamunavausmateriaalia ja Turvallinen koulupäivä -opas oppilaiden vanhemmille.
Webbplatsens språk: 
https://www.mll.fi/koulurauha/

Visa mera
KiVa Koulu on koulukiusaamisen vähentämiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi toteutettu hanke. Ohjelmaan osallistuvien koulujen on rekisteröiydyttävä käyttäjiksi. Ohjelmaan liittyy opettajan oppaita, kiusaamisen vastainen tietokonepeli ja vanhempien opas. Vanhempien opas on luettavissa myös sähköisessä muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.kivakoulu.fi/

Visa mera
Mannerheimin Lastensuojeluliiton tuottamat sivut, joilla määritellään, mitä koulukiusaaminen on ja miten ehkäistä koulukiusaamisen syntyminen.
Webbplatsens språk: 
https://www.mll.fi/ammattilaisille/kouluille-ja-oppilaitoksille/kiusaamisen-ehkaiseminen/

Visa mera
Turvataitokasvatuksella pyritään ennaltaehkäisemään lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa kiusaamista ja väkivaltaa. Turvallinen Oulu -hankkeessa on tuotettu tunne- ja turvataitokasvatuksen opetusmateriaalit esiopetukseen ja perusopetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.turvataitokasvatus.fi/

Visa mera
Mun Mieli on mielen hyvinvoinnin sovellus koululaisille. Sovellus esittää käyttäjälle kysymyksiä arjen hyvinvoinnista ja vastaaja saa itselleen palautteen ja oman hyvinvointiyhteenvedon. Kyselyn voi tehdä joko yksityisenä kyselynä tai ryhmäkyselynä, jolloin sovellus tarjoaa tietoa koko ryhmän, esimerkiksi koululuokan, hyvinvoinnista. Sovelluksen kautta voi ilmoittaa nimettömänä opettajalle tai koulukuraattorille kiusaamisesta.
Webbplatsens språk: 
https://mieli.fi/materiaalit-ja-koulutukset/materiaalit/mun-mieli-mielen-hyvinvoinnin-sovellus-koulu...

Visa mera
Kiusaaminen, häirintä, syrjintä ja väkivalta vaikuttavat merkittävästi lasten ja nuorten arjen turvallisuuteen ja hyvinvointiin. Opetushallituksen sivuilla on tietoa, ohjeita ja työkaluja siihen, miten tällaiset teot ja tilanteet tunnistetaan, miten niitä ehkäistään ja miten niihin voidaan puuttua varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/ei-kaikelle-vakivallalle

Visa mera
Mannerheimin lastensuojeluliiton Nuorten netti tarjoaa nuorille painavaa ja kevyttä asiaa. Painaviin asioihin on koottu paketit Internetin käytöstä, kiusaamisesta, seurustelusta, väsymyksestä ja mediasta. Kevyessä osassa voi katsella idolikortteja, lähettää nettikortteja, testata itseään tai lukea herkutteluohjeita.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuortennetti.fi

Visa mera
Eduskunnan oikeusasiamies valvoo myös lasten oikeuksia. Sivulla on neuvoja, miten lapsi voi tehdä kantelun oikeusasiamiehelle ja mistä kantelun voi tehdä. Tietoa on myös lapsen oikeuksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.oikeusasiamies.fi/fi/web/lasten-ja-nuorten-sivut/

Visa mera