32 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Matkailijan terveysopas kertoo matkailijan tartunta- ja terveysvaaroista, malariasta ja sen välttämisestä sekä rokotuksista ja antaa tietoa matkalle valmistautumisesta. Opas sisältää luettelon eri maissa tarvittavista rokotuksista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
White Ribbon-kampanja on Kanadasta v. 1991 alkanut miesten liike, joka pyrkii lopettamaan miesten naisiin kohdistaman väkivallan ja sen hyväksymisen lopettamalla miesten vaikenemisen asiasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
KiVa Koulu on koulukiusaamisen vähentämiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi toteutettu hanke. Ohjelmaan osallistuvien koulujen on rekisteröiydyttävä käyttäjiksi. Ohjelmaan liittyy opettajan oppaita, kiusaamisen vastainen tietokonepeli ja vanhempien opas. Vanhempien opas on luettavissa myös sähköisessä muodossa.
Visa mera
Sivuilla on kotitapaturmia käsitteleviä oppaita ja artikkeleita sekä käytännön neuvoja tapaturmien välttämiseksi. Ohjeita on tapaturmatyyppien mukaisesti sekä ikäryhmittäin, materiaalipankista löytyy tulostettavia tarkistuslistoja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
NFG:n tavoitteena on edistää nuorten väkivallatonta käyttäytymistä ja päihteetöntä elämäntapaa tukemalla kotien ja koulujen kasvatustyötä. Sivuilla on tietoa yhdistyksen historiasta ja toimintamuodoista sekä aiheeseen liittyviä artikkeleita ja uutisia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivuilla on ikääntyneden terveysliikuntaohjelman esittely, liikuntaohjeita, tutkimustiivistelmiä ja tietoa ohjaajille järjestettävistä koulutuksista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tapaturmien ehkäisytietoa ja työvälineitä ammattilaisille koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisyyn sekä turvallisuuden edistämiseen.
Visa mera
Selkäkanava tarjoaa selkään liittyvää tietoa ja käytännön vinkkejä selän omatoimiseen hoitoon. Sivuilla on liikuntaohjeita selän kunnon ylläpitoon sekä kuntoutukseen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Opas tarjoaa tietoa suun ja hampaiden terveydenhoidosta. Siinä käsitellään suun rakennetta, hampaiden kehittymistä ja toimintaa, hampaiden ja suun puhdistamista, ravinnon merkitystä sekä hammas- ja suusairauksia. Opas soveltuu terveydenhuollon peruskoulutukseen ja terveystiedon opetukseen sekä tietolähteeksi kaikille suun terveydestä kiinnostuneille.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivusto tarjoaa tietoa elintapojen vaikutuksista syöpäriskiin ja opastaa terveellisten valintojen äärelle. Sivuilla kerrotaan mm. tupakan vaaroista, auringon UV-säteilyn ja alkoholin haitoista sekä terveellisen ravinnon merkityksestä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Työterveyslaitoksen kokonaisuudesta löytyy tietoa kemikaalien turvallisesta käsittelystä työpaikoilla.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tietoa ruokasuolan vaikutuksesta verenpaineeseen ja vinkkejä suolan käytön vähentämiseen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Keijun varjo -hanke tarjoaa apua 15–28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, jotka tarvitsevat tukea tunteiden, itsehillinnän ja väkivallan kysymysten kanssa. Sivuille on koottu myös tutkimustietoa nuorten väkivallasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Verkkopalvelu naisille, jotka ovat huolissaan omasta aggressiivisuudestaan tai väkivaltaisuudestaan. Palvelu tarjoaa apua chatin, ohjattujen vertaisryhmien ja videokeskustelujen muodossa. Tietopankista löytyy tukea, tietoa ja tarinoita naisen väkivallasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Vinkkejä turvalliseen talvijalankulkuun.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Pelastusalan Keskusjärjestön tietopaketti paloturvallisuudesta kotitalouksille.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kokoama analyysi hyvinvointi- ja terveyseroista, niihin vaikuttavista tekijöistä sekä keinoista erojen kaventamiseksi.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Opas nuorten seksuaalisen kaltoinkohtelun ehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi nuorisotyössä. Helsinkiläisille nuorisotyöntekijöille tarkoitettu opas, josta voi olla apua myös muille nuorten parissa työskenteleville.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen Mielenterveys ry:n sivuilla on tietoa siitä, miten auttaa henkilöä, joka harkitsee itsemurhaa. Siellä kerrotaan myös, miten itsemurhaa yrittänyttä voidaan tukea ja mistä voi saada apua itsetuhoisten ajatusten käsittelyyn. Sivuilla on tietoa tahoista, jotka tarjoavat apua itsemurhan kautta kuolleiden läheisille.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Miksi nuoret miehet syrjäytyvät? Miksi he ovat yliedustettuina työkyvyttömissä? Muun muassa näihin kysymyksiin etsittiin vastauksia ja ratkaisuja Auta miestä mäessä -hankkeessa. Raportti on suunnattu nuorten miesten kanssa työskenteleville ammattilaisille, kansalaistoimijoille sekä sote- ja nuorisoalan opiskelijoille. Se toimii oppaana suunniteltaessa ryhmämuotoisia työ- tai uravalmennuksia erityisesti nuorille miehille.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Oppaassa kuvataan kiusaamisen vastaista työtä kouluissa ilmiön ennaltaehkäisyn ja siihen puuttumisen näkökulmista. Opas sisältää toimintaohjeita niin opetusalan ammattilaisille, oppilaille kuin huoltajillekin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Oppaassa on tietoa koulukiusaamisesta, häirinnästä ja syrjinnästä. Siinä kerrotaan, miten näihin ongelmiin on mahdollista puuttua. Opas on julkaistu selkokielellä ja siitä on kieliversiot seitsemällä kielellä: selkoruotsi, venäjä, viro, somali, arabia, kurdi ja englanti.
Visa mera
Opas sisältää tietoa radikalisoitumisesta sekä kysymys- ja keskustelurungon, jonka avulla voidaan arvioida nuoren radikalisoitumista ja ohjata hänet oikean tuen piiriin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suojellaan Lapsia keskittyy seksuaalisen häirinnän, houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyyn. Sivuilla on tietoa vertaistukitoiminnasta. Aineistopankkiin on koottu lausuntoja, oppaita ja raportteja. Turvallisesti digiliikenteessä -osio sisältää materiaalia lapsille, nuorille, huoltajille ja opettajille.
Visa mera
Turvataitokasvatuksella pyritään ennaltaehkäisemään lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa kiusaamista ja väkivaltaa. Turvallinen Oulu -hankkeessa on tuotettu tunne- ja turvataitokasvatuksen opetusmateriaalit esiopetukseen ja perusopetukseen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Oikeusministeriön julkaisema opas kaikille, jotka tarvitsevat työvälineitä riskien tunnistamiseen ja vihatekojen ennaltaehkäisemiseen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Musiikkialan eri järjestöjen laatima ohjeistus sisältää neuvoja siihen, miten toimia, jos näkee tai kokee häirintää, syrjintää tai epäasiallista kohtelua musiikkialalla. Sivuilla on myös musiikkialalla käytössä olevia toimintamalleja ja aihetta käsittelevää tutkimusta.
Visa mera
UKK-instituutin sivuilta löytyy selkokieliset liikkumisen suositukset eri ikäryhmille sekä aikuisille, joiden liikkuminen on vaikeutunut tai jotka tarvitsevat apuvälinettä liikkumiseen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kiusaaminen, häirintä, syrjintä ja väkivalta vaikuttavat merkittävästi lasten ja nuorten arjen turvallisuuteen ja hyvinvointiin. Opetushallituksen sivuilla on tietoa, ohjeita ja työkaluja siihen, miten tällaiset teot ja tilanteet tunnistetaan, miten niitä ehkäistään ja miten niihin voidaan puuttua varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa.
Visa mera
Opas tarjoaa tietoa ja käytännön tukea käytöksellään reagoivien lasten ja nuorten kanssa työskentelyyn. Opas on suunnattu opettajille, varhaiskasvatuksen johtajille ja koulujen rehtoreille, mutta on avuksi myös muille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille sekä huoltajille.
Webbplatsens språk:
Visa mera