Kirja Oppiva kaupunkisuunnittelu käsittelee Teknillisessä korkeakoulussa (TKK) toteutettua OPUS-tutkimushanketta ja sen tuloksia. Hankkeessa kehitettiin uusia menetelmiä ja työkaluja, joilla voidaan edistää kaupunkisuunnitteluun osallistuvien vuorovaikutusta ja paikallisen näkökulman vahvistamista alueiden suunnittelussa.
Webbplatsens språk: 
http://opus.tkk.fi/dokumentit/Tulokset_dokumentit/OPUS-kirja_web.pdf

Visa mera
Uudista.fi auttaa 1960-70-lukujen betonielementtitalojen korjausten suunnitteluun ja saneeraukseen liittyvässä päätöksenteossa. Sieltä löytyy tietoa saneerauksista korttelin, rakennuksen ja asuinhuoneistojen osalta. Sivusto on suunnattu asukkaille, asuntoyhtiöiden päättäjille, suunnittelijoille ja kuntapäättäjille.
Webbplatsens språk: 
http://uudista.fi/

Visa mera
Kirjoituskokoelma tarjoaa ympäristöesteettisen näkökulman hyvinvoinnin kysymyksiin. Teoksessa käsitellään muun muassa estetiikan ja ekologian välisiä suhteita sekä ympäristön kokemuksen merkitystä hyvinvoinnille. Esimerkkeinä toimivat niin kaupunki-, maaseutu- kuin luonnonympäristöt.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/10.21435/skst.1417/

Visa mera
Täällä on tietoa taiteen hankinnasta ja taiteesta osana rakennettua ympäristöä. Sivustolla on taidepankki, joka yhdistää tilaajan ja taiteilijan.
Webbplatsens språk: 
https://taiderakentamisessa.fi/

Visa mera
Arkkitehtuurimuseon tietopaketti Tapiolan puutarhakaupungin vaiheista, sen eri alueista, suunnittelijoista ja ominaispiirteistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.mfa.fi/kokoelmat/tietopaketit/tapiola/

Visa mera
Julkaisussa raportoidaan Helsingin kaupungin neljälle palvelulle tehdyt sukupuolivaikutusten arvioinnit. Tarkastelevat palvelut ovat erityinen tuki, aluesuunnittelupalvelu, omaishoidon tuki ja liikunnan seuratuki. Tutkimushanke perustuu Helsingin kaupunkistrategian mainintaan siitä, että sukupuolten tasa-arvo on läpäisevä periaate kaikessa kaupungin toiminnassa.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/julkaisut/pdf/19_12_11_Tutkimuksia_1_Patosalmi_AhlgrenLeinvuo_Hi...

Visa mera
Ympäristöministeriön koordinoima Kestävä kaupunki -ohjelma edistää kaupunkien ja kuntien kestävää kehitystä yhteistyössä ministeriöiden, kuntien ja muiden toimijoiden kanssa. Sivuilla on julkaisuja sekä tietoa ohjelman tavoitteista ja hankkeista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kestavakaupunki.fi/fi-FI

Visa mera
Julkinentaide.fi tarjoaa tietoa julkisen taiteen hankkeista ja toteuttamisen tavoista. Kohderyhminä ovat taiteen tilaajat, rakennuttajat, taiteilijat sekä muut julkisen taiteen kentällä toimivat ammattilaiset. Sivusto kokoaa yhteen taiteen, muotoilun, arkkitehtuurin ja rakennusalan toimijat. Sivuilla on luettavissa Prosenttiperiaatteen käsikirja.
Webbplatsens språk: 
https://www.julkinentaide.fi/

Visa mera
Cogitatio Press julkasee avoimesti verkossa neljää tieteellistä lehteä: Media and Communication, Politics and Governance, Social Inclusion ja Urban Planning. Suomesta palvelussa ovat mukana Helsingin, Jyväskylän, Tampereen ja Turun yliopisto.
Webbplatsens språk: 
https://www.cogitatiopress.com/index/index

Visa mera
Täällä voi tutustua suunnitelmiin, joiden avulla kehitetään Helsingin jalankulku- ja pyöräily-ympäristöä.
Webbplatsens språk: 
https://pyoraliikenne.fi/

Visa mera
Amerikkalaisen suunnittelun äänitorvi APA on koonnut sivuilleen listan kymmenestä erinomaisesta kadusta ja loistavasta asuinalueesta Yhdysvalloissa. Jokaisesta valitusta on kuvia ja artikkeli, jossa muun muassa perustellaan listalle pääsy.
Webbplatsens språk: 
https://www.planning.org/greatplaces/

Visa mera
Oppaaseen on koottu ilmastonmuutokseen sopeutumisen parhaita käytäntöjä, tutkimuksia ilmastonmuutoksen vaikutuksista sekä työkaluja suunnitteluun ja toimenpiteiden toteuttamiseen. Kaupunkisuunnittelun tueksi tarkoitettu opas tarjoaa hyödyllistä tietoa myös kaupunkilaisille sekä rakennus- ja viheralan yrityksille.
Webbplatsens språk: 
https://ilmastotyokalut.fi/

Visa mera
PPS-organisaation tarkoituksena on auttaa suunnittelemaan ja ylläpitämään julkisia tiloja ja kohtaamispaikkoja, jotka tukevat yhteisöjen elämää. Sivustolla on informaatiota järjestön tarjoamista palveluista ja koulutusohjelmista, projektiesittelyjä, artikkeleita ja hyviä paikkoja. Yläpalkista sisältöä pääsee tutkimaan teemoittain.
Webbplatsens språk: 
https://www.pps.org

Visa mera
Lähiökehittämisen ideoita, malleja sekä hyviä käytäntöjä on kerätty Lähiöohjelmassa 2008-2011 ja Asuinalueiden kehittämisohjelmassa 2013-2015. Näkökulmina ovat mm. energiatehokkuus, viihtyvyys, kestävä kehitys, asiakkaiden osallistuminen, maahanmuuttajat, syrjäytyneisyyden ehkäiseminen.
Webbplatsens språk: 
https://www.ara.fi/fi-FI/Tietopankki/Lahiokehittamisen_tietopankki

Visa mera
Visualisoinnin avulla voi tutkia Helsingin kehitystä kartalla. Tarkasteltavan tilanteen voi valita vuosiluvun mukaan tai seurata kaupungin kasvua animaationa. Näkymää voi rajata kaupunginosa- ja osoitehaulla.
Webbplatsens språk: 
https://wolski.fi/rakhel/

Visa mera
Uutta Helsinkiä -sivut esittelevät Helsingissä rakenteilla olevia asuinalueita. Sivuilla on tietoa muun muassa alueiden historiasta, kaavoituksesta, ympäristöstä ja luonnosta sekä liikennejärjestelyistä ja palveluista.
Webbplatsens språk: 
https://www.uuttahelsinkia.fi

Visa mera
Arkkitehdin luontotieto on johdanto-opas ekologiseen kaupunkisuunnitteluun. Teemoja ovat mm. luonnon köyhtyminen ja kaupunkiympäristö, luontosuhde ja suunnittelun tavoitteet, luontotiedon laki- ja sopimusperusta sekä arkkitehdin vihreät työkalut.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-03-1272-5

Visa mera
Käsikirja sisältää käytännön menetelmiä lasten ja nuorten osallistamiseen kaupunki- ja ympäristösuunnitteluun. Tarjolla on mm. asiantuntijoiden näkökulmatekstejä, joissa aiheena on kulttuurinen kestävyys, lasten ja nuorten osallisuus sekä yhteisöllisyys.
Webbplatsens språk: 
https://kulttuurinvuosikello.fi/kaikkienkaupunki/

Visa mera
Tila 2030 on oppimiskokonaisuus yläkouluille. Se kattaa neljä eri lähestymistapaa kiinteistö- ja rakentamisalaan. Teemaksi voi valita kaupunkisuunnittelun, arkkitehtuurin, rakentamisen tai tilojen suunnittelun ja ylläpidon näkökulman. Projektissa toteutetaan kuvitteellisen kunnan kirjastohanke. Aineistossa on myös Koulu kuntoon –osio, jossa voi suunnitella jonkin muutostyön koululle. Ammatti alalta –osiossa on tietoa oppilaanohjauksen tueksi.
Webbplatsens språk: 
https://tila2030.fi/

Visa mera
Arkkitehtuurimuseo tarjoaa oppimateriaaleja arkkitehtuurista ja rakenteista, arkkitehdeistä sekä pienoismalleista
Webbplatsens språk: 
https://www.mfa.fi/opi-ja-koe/oppimateriaalit/

Visa mera
Opas tarjoaa tietoa kaupunkien viheralueista ja niiden tuottamista hyödyistä, alueiden suunnittelusta, yhteisön ja sidosryhmien osallistamisesta sekä viheralueiden käytön edistämisestä.
Webbplatsens språk: 
https://www.vyl.fi/site/assets/files/1430/who-opas_kaupunkivihrea_-_opas_toimintaan.pdf

Visa mera
Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston, Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunkien yhteistyöalusta, jossa edistetään kaupunkitutkimuksen ja -kehittämisen välistä vuorovaikutusta sekä tuetaan monitieteistä yhteistyötä. Sivustolla julkaistaan pääkaupunkiseutua käsitteleviä tutkimustiiivistelmiä ja lopputöitä. Sen kautta voi etsiä myös lopputyön tekijää tai aihetta.
Webbplatsens språk: 
https://urbanacademy.fi/

Visa mera
Helsingin kaupunkiympäristön ja liikennesuunnittelun lajankohtaista tietoa liikennevaloista, liikennesuunnittelusta ja muista liikenteen ohjaukseen liittyvistä kysymyksistä sekä kaupungin ympäristön rakentamisesta ja suunnittelusta.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne

Visa mera
Täällä voi lukea Yhdyskuntasuunnittelu-lehden numeroita vuosilta 2013-2018. Sen jälkeen ilmestyneet lehdet on julkaistu Journal.fi -palvelussa.
Webbplatsens språk: 
https://journal.fi/yhdyskuntasuunnittelu

Visa mera