Porvoon kaupungin viralliset sivut käsittelevät hallintoa, palveluja, kulttuuritarjontaa, koulutusta, matkailua, yritystoimintaa ym. kaupunkiin liittyvää. Tapahtumakalenterikin sisältyy.
Webbplatsens språk: 
http://www.porvoo.fi

Visa mera
Karttoja ja muuta tietoa vanhoista kaupungeista. Kartoista vanhimmat ovat peräisin 1400-luvun lopusta, viimeisimmät 1700-luvun alkupuolelta. Selattavissa maan, kaupungin, vuoden tai kartantekijän mukaan.
http://historic-cities.huji.ac.il/historic_cities.html

Visa mera
Viipurin kaupungin historia perustamisesta luovuttamiseen toisen maailmasodan jälkeen. Sivulta löytyy myös luovutetun Karjalan kartta ja kuvia Viipurista eri aikoina.
Webbplatsens språk: 
http://www.luovutettukarjala.fi/pitajat/viipuri/viipurihist.htm

Visa mera
Claes Wilhelm Gyldén (1802-1872) oli maanmittauksen ja metsänhoidon ylihallituksen ylitirehtööri vuosina 1854-72. Toimiessaan maanmittausinsinöörinä maanmittaushallituksessa vuosina 1837-1843 Gyldén julkaisi Suomen kaikkien silloisten kaupunkien kaupunkikartat, yhteensä 31 karttalehteä. Nämä asemakaavakartat painettiin kaikki samassa koossa 50,8 x 65,9 cm. Tästä johtuen karttojen mittakaavat vaihtelivat asteikkojen 1:3200 – 1:10000 välillä. Kaupungin asemakaavan lisäksi jokaisessa kartassa on yleissilmäyskartta, julkisten rakennusten luettelo sekä niiden sijainti. Karttojen digitaaliset kopiot ovat osa Kansalliskirjasto Pelasta kirja -kokoelmaa, ja ne vapaasti käytettävissä.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/58895

Visa mera
Helsinki-aiheisia valokuvia Helsingin kaupunginmuseon kokoelmista. Kuvia on mm. keväisestä kaupungista, raitiovaunuista ja lähiöiden lapsista. Mukana ovat myös Signe Branderin kuvat viime vuosisadan alusta sekä Simo Ristan ja Eeva Ristan kokoelma 1970-luvulta. Palvelussa voi selata museon luomia kuva-albumeita ja luoda omia. Valokuvat on julkaistu painokelpoisina. Kuvat on julkaistu CC BY 4.0 –lisenssillä: niitä voi käyttää vapaasti, mutta kuvan yhteydessä on mainittava kuvaajan nimi ja Helsingin kaupunginmuseo. Henkilökuvien kaupalliseen käyttöön liittyy rajoituksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinkikuvia.fi/

Visa mera
Petri Neuvosen väitöskirjatutkimus käsittelee Viipurin vanhankaupungin fyysistä ja kulttuurista muutosta vuosina 1856–1939. Siinä käydään läpi kahdeksan vuosikymmentä alueen rakennushistoriaa. Samalla tutkimus tarkastelee kulttuurista muutosta, joka ilmeni viipurilaisten suhtautumisessa vanhankaupungin linnoitusmuureihin, rakennuksiin sekä katu- ja kaupunkinäkymiin.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-7590-7

Visa mera
MyHelsingistä voi selailla kauniita kuvia, etsiä kokemisen ja näkemisen arvoisia paikkoja sekä itse koota oman Helsinkinsä.
https://www.myhelsinki.fi/fi

Visa mera
Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran (VSKS) tuottama sivusto kokoaa yhteen Viipuria koskevia digitaalisia aineistoja. Wiipuri.fi sisältää otteita Wiipurin arkistoyhdistyksen (WAY) kuvakokoelmasta, tarinallistettuja tutkimukseen perustuvia kertomuksia Viipurin historiasta ja luentoja Viipuri-tutkimuksen teemoista.
Webbplatsens språk: 
https://wiipuri.fi/

Visa mera
Olli Hokkasen tarkastelee tutkimuksessaan suomalaista kaupunkipolitiikkaa ja sen kehitystä varhaisesta aluepolitiikasta nykyaikaan. Tutkimuksen pääasiallisen aineiston muodostavat 69 asiantuntijahaastattelua.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-5313-5

Visa mera
Raportissa esitellään keskeiset tulokset Helsingin ja Helsingin seudun väestöennusteesta. Ennusteen perusvaihtoehdon mukaan seudun väestö kasvaa 1 900 000 asukkaaseen vuoteen 2050 mennessä.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/julkaisut/pdf/19_10_25_Tilastoja_14_Vuori_Kaasila.pdf

Visa mera
Pariisin kaupungin sivuilla kerrotaan asumisesta ja elämisestä Pariisissa. Tapahtumista ja tekemisestä löytyy myös tietoa.
Webbplatsens språk: 
https://www.paris.fr/

Visa mera
France.fr ja Explore France kuvaavat ajankohtaista Ranskaa monesta näkökulmasta ja esittelevät monipuolisesti maan matkailuvaltteja ja nähtävyyksiä.
Webbplatsens språk: 
https://www.france.fr/fr

Visa mera
Kotuksen nimijulkaisuista löytyy nimistöntutkimusta aiheittain: Henkilönnimet, kotimaiset paikannimet, luovutetun Karjalan paikannimet, kaupunkinimistö, nimet vanhoissa asiakirjoissa ja ulkomaiset paikannimet.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/julkaisut/nimijulkaisut

Visa mera
Palvelussa on nähtävillä typpidioksidin (NO2) pitoisuuskarttoja eri kaupungeista Suomessa. Kartoissa esiintyvä typpidioksidi on ilmansaaste, joka syntyy ensisijaisesti palamisprosessien sivutuotteena liikenteessä, energiantuotannossa ja teollisuusprosesseissa.
Webbplatsens språk: 
https://sampo.fmi.fi/airpollution/no2/fi/

Visa mera
Kansalliset kaupunkipuistot ovat arvokkaita kulttuuri- ja luonnonmaisemien ja virkistysalueiden kokonaisuuksia. Sivustolla on kohde-esittelyt, karttoja ja historiatietoa tässä vaiheessa kymmenestä kaupungista, mm. Forssasta, Hangosta, Heinolasta, Hämeenlinnasta, Kokkolasta ja Kotkasta.
Webbplatsens språk: 
https://kansallisetkaupunkipuistot.fi/

Visa mera
Krunikan kortteleissa valokuvanäyttelyyn voi tutustua kiertämällä Kruununhakaa näyttelyn kartan kanssa. Kruununhaan historiaa ja elämää siellä kuvaavia valokuvia löytyy reitille merkityistä paikoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/nayttelyt/krunikan-kortteleissa/

Visa mera
Kirjassa esitellään Helsingin merkittävimmät luontoalueet, mutta myös vähemmän tunnettuja kohteita. Luonnonsuojelualueiden ohella mukaan on valittu mm. asuinalueiden lähikallioita, puita, ketoja ja siirtolohkareita.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/static/liitteet/kaupunkiymparisto/asuminen-ja-ymparisto/luonto/lumoava-helsinki.p...

Visa mera
Kasvisuunnittelun työkalupakki suosittelee lajivalintoja eri käyttökohteisiin Helsingissä. Alan ammattilaisille tarkoitettu opas tarjoaa kiinnostavaa tietoa kaupungin kasveista myös asukkaille.
Webbplatsens språk: 
https://kaupunkikasviopas.hel.fi/

Visa mera
Maarianhaminan sivuilta löytyy tietoa kunnan palveluista, kouluista, museoista, kirjastoista, asumisesta ja terveydenhuollosta sekä matkailutietoutta. Sivu on ruotsinkielinen ja sillä tarjotaan hakukoneen kääntäjää avuksi ruotsia taitamattomille.
Webbplatsens språk: 
https://www.mariehamn.ax/

Visa mera
Täällä voi tutustua kymmeneen luontokohteeseen Helsingissä ja Tallinnassa.
Webbplatsens språk: 
https://citynature.eu/fi/

Visa mera
Matkaopas Ateenan kukoistuskauden ajalle vie turistin nähtävyyksille, nauttimaan taiteesta, kylvyistä, ostoksista ja ruoasta sekä juomasta. Se kertoo myös liikkumisesta kaupunkiin ja kaupungissa, paikallisista tavoista ja uskonnosta sekä myös vaaroista, joita matkailijan tulee varoa.
Webbplatsens språk: 
https://blog.britishmuseum.org/historical-city-travel-guide-athens-5th-century-bc/

Visa mera
Kristiinankaupungin kotisivulla esitellään asumista ja työskentelyä kaupungissa, tapahtumia ja tekemistä, palveluja sekä kulttuuria.
Webbplatsens språk: 
http://www.kristiinankaupunki.fi

Visa mera
Kaskisten kaupungin kotisivut. Sivuilla on tietoja kaupungista, sen palveluista ja yrityksistä. Ajankohtaisia asioita ja tapahtumakalenteri.
Webbplatsens språk: 
http://www.kaskinen.fi

Visa mera
Julkaisussa käsitellään sosiaalista mediaa ja sen yhteyttä julkishallintoon sekä sitä, miten sosiaalisen median avulla voidaan valjastaa päättäjien, kansalaisten ja yritysten osaaminen yhteiseksi hyväksi.
Webbplatsens språk: 
https://kaks.fi/julkaisut/julkishallinto-ja-sosiaalinen-media-2020/

Visa mera
Ympäristöministeriön koordinoima Kestävä kaupunki -ohjelma edistää kaupunkien ja kuntien kestävää kehitystä yhteistyössä ministeriöiden, kuntien ja muiden toimijoiden kanssa. Sivuilla on julkaisuja sekä tietoa ohjelman tavoitteista ja hankkeista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kestavakaupunki.fi/fi-FI

Visa mera
Luxemburgin kaupungin sivusto esittelee kaupungin elämää. Sivustosta löytyy tietoa liikenteestä, kartat, tapahtumia, lomakkeet asujalle sekä työskentelijälle. Matkailijoille on myös oma osuutensa, josta voi etsiä nähtävyyksiä, majoitusmahdollisuuksia ja muuta turistille tarpeellista.
Webbplatsens språk: 
https://www.vdl.lu/en

Visa mera
Maanmittauslaitoksen karttoja eri aikakausilta skannattuina sovellukseen, jossa voi tarkastella alueen karttaa eri vuosilta.
Webbplatsens språk: 
https://vanhatkartat.fi/

Visa mera
Katja Huovinen vertailee tutkimuksessaan kaupunkisuojelun käytäntöä, toteutumista ja tuloksia kolmessa eurooppalaisessa UNESCOn maailmanperintöluetteloon liitetyssä kaupunkikeskustassa. Kohteet ovat Materan luolakaupunginosa Italiassa, Vanha Rauma Suomessa sekä Visbyn hansakaupunki Ruotsissa.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-7256-2

Visa mera
Ylen radiosarjassa sukelletaan vanhan ajan ja antiikin kadonneiden kaupunkien saloihin: Deir El Medina, Babylon, Thonis Herakleion, Assur, Petra ja Pompeji.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/1-50383256

Visa mera

Sidor