Bibliotek
Fler länkar från menyn Ämnen
66 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Tampereen yliopiston informaatiotieteiden yksikköön kuuluvan Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median koulutusohjelman sivuilla on ohjelman esittely, tietoa opiskelusta sekä työelämästä ja -harjoittelusta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Eri tietoammateissa toimivien asiantuntijoiden yhdistys.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Vaasan tiedekirjaston sivuilla kerrotaan, mitä korkeakoulu- ja yliopistokirjastoja ja sidosryhmiä se erityisesti muidenkin tietoa etsivien lisäksi palvelee.
Visa mera
Oulun yliopiston informaatiotutkimuslaitoksen kotisivulta löytyvät laitoksen yhteystiedot, henkilökunta, tietoa oppiaineista, opintojen kulusta sekä tutkimuksesta. Sivuilla on laitoksella toimivien julkaisuluettelo, osa materiaalista on luettavissa myös kokotekstimuodossa tätä kautta.
Visa mera
Kirjastokaista on kaikille avoin verkkopalvelu, joka tarjoilee näkökulmia kirjastoihin ja kirjastoalaan videoiden ja radio-ohjelmien muodossa. Tapaat kirjastokaistalla mielenkiintoisia kirjastolaisia, vaihtuvia kirjastoteemoja sekä lukuisia kirjastojen ystäviä ja yhteistyökumppaneita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kansalliskirjaston aarteet sisältää digitoituja arvoteoksia. Mukana on Suomen vanhimpia kirjoja, karttoja, käsikirjoituksia ja muita teosharvinaisuuksia.
Visa mera
OKM kokoaa ajankohtaisasiat kirjastotoimessa, kirjastoja sivuavia otteita hallitusohjelmasta, budjetin, kirjastohallinnon organisaation, työryhmät sekä kirjastotoimen arvioinnin ja koulutuksen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Yleisten kirjastojen 200-vuotisjuhlan kunniaksi julkaistu juhlakirja sisältää asiantuntijoiden artikkeleita yleisten kirjastojen aatteen sekä toteutuksen kehittymisestä, kirjojen historiasta Suomessa sekä Vaasan vanhojen kirjastojen historiaa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Professori Jaakko Frösénin (Helsingin yliopisto)artikkeli muinaisen Aleksandrian kirjaston historiasta. Artikkeli liittyy Helsingin yliopiston huippuyksikön Antiikin ja keskiajan kreikankieliset asiakirjat, arkistot ja kirjastot-projektiin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tietolinja on Kansalliskirjaston julkaisema verkkolehti, joka on tarkoitettu kirjasto- ja tietopalvelualan ammattilaisille ja muille tietohuollosta kiinnostuneille. Lehti on erikoistunut digitaalisen kirjaston tekniikkaan ja palveluihin sekä tietohuollon standardointiin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen kirjastoseura toimii kirjastojen puolesta Suomessa. Sivuilla on tietoa seurasta, sen tominnasta, sen myöntämistä apurahoista, kansainvälisestä toiminnasta jäsenyydestä. Sivuilta löytyy myös linkki Kirjastolehteen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Työväestön ja työväenliikkeen historiaan erikoistunut tieteellinen kirjasto, jonka aineiston hankinta painottuu yhteiskunta- ja hisotriatieteelliseen aineistoon. Kirjasto on kaikille avoin. Etusivun linkeistä pääsee kirjaston sekä omiin kokoelmiin että sen läheisimpien yhteistyökumppaneiden sivuille.
Visa mera
Kansalliskirjaston sivuilla kerrotaan perustietoa ISBN-tunnuksesta, sen rakenteesta, hakemisesta ja käytöstä. Sivut on tarkoitettu lähinnä kustantajille ja julkaisijoille. Mukana myös kustantajarekisteri sekä lista kustantajien käyttämistä ISBN-numeroista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Saksalainen kirjasto toimii saksankielisten maiden kirjallisuuskeskuksena Suomessa. Kokoelmien keskeiset alueet ovat kirjallisuus ja kielitiede, saksankielisten maiden historia ja maantieto.
Visa mera
Sivuilla on tietoa Kansalliskirjastosta ja sen kokoelmista, palveluista, näyttelyistä ja tapahtumista. Kirjasto- ja julkaisualalle tarkoitetut palvelut löytyvät erillisistä osioista.
Visa mera
Melinda - Suomen kirjastojen kansallinen metatietovaranto sisältää Suomen kansallisbibliografian sekä viitetiedot yliopistokirjastojen, Eduskunnan kirjaston, Varastokirjaston ja Tilastokirjaston tietokantoihin sisältyvistä aineistoista.
Visa mera
Karjalan Tasavallan Kansalliskirjaston sivulla on sekä katsaus kirjaston historiaan että tietoa nykypäivästä: tietoa kirjaston henkilökunnasta, kokoelmista ja osastoista, kirjavaihdosta, tilastotietoa, linkki kirjaston näyttöluetteloon, joka sisältää myös karjalankielisen kirjallisuuden yhteisluettelon (\Carelica\) ja vepsänkielisen kirjallisuuden yhteisluettelon (\Vepsica\).
Visa mera
Kirjastot.fi on kaikille verkonkäyttäjille avoin tiedonhaun ja kirjastopalveluiden kokonaisuus. Palvelu koostuu kanavista ja itsenäisistä sivustoista, jotka tarjoavat väylän kirjastopalveluihin, tiedonhakuun, kirjallisuuteen ja lasten aineistoon.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivuilla on tietoa Suomen tieteellisen kirjastoseuran ja sen työryhmien toiminnasta. Seuran jäsenlehdessä, Signumissa, julkaistut artikkelit löytyvät vuodesta 2005 lähtien.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Informaatiotutkimus-lehti (vuoteen 1995 Kirjastotiede ja informatiikka) on vuodesta 1981 lähtien ilmestynyt tieteellinen aikakausjulkaisu. Sivuilta löytyvät verkkoversiot lehden kaikista numeroista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen kirjastoseuran myöntämät apurahat ja hakemusohjeet.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Lapin maakuntakirjaston Lappi-osastolla toimivan Suomen saamelaisen erikoiskirjaston sivulla on kuvaus kokoelmista sekä tietoa saamelaisista sekä saamenkielistä verkkomateriaalia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Varastokirjaston palvelut ja Vaari-Finnan aineistotietokanta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kirjastolehden sivuilla on tietoa alan ammattilaisille ja kaikille kirjastoista kiinnostuneille. Ne tarjoavat kirjastouutisten koosteen, tiivistelmän alalla meneillään olevasta keskustelusta ja tuoreimpia taustatietoja kirjastoista. Ammattilaisille on kerätty tietoa tapahtumista, kursseista ja tiivistelmät viranhakuilmoituksista. Sivuilta löytyy myös kirjavinkkejä eri aiheista. Lehden lukijat voivat lähettää omia lukukokemuksia julkaistavaksi.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen kirjastomuseon sivuilla esitellään museon toimintaa, sijainti, museokirjastoyhdistyksen yhteystiedot ja toimintaa sekä museon ajankohtaisia asioita.
Visa mera
Kansalliskirjasto-lehti sisältää artikkeleita kirjastomaailmasta. Verkkoversio on ilmestynyt vuodesta 2006 alkaen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Rovaniemen kaupunginkirjaston vaiheisiin voi tutustua verkossa. Kirja sisältää myös historiikin Saamelaiskirjaston 20-vuotisesta toiminnasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kirja kertoo palkitun Kaisa-talon suunnittelusta ja rakentamisesta sekä uuden kirjaston kokoelmista ja palveluista.
Visa mera
Finna on Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteinen hakupalvelu, joka tarjoaa pääsyn eri muistiorganisaatioiden aineistoihin ja palveluihin.
Visa mera
Tutkimuksen kohde: miten asiakkaat käyttävät kirjastotilaa, mitä he odottavat tilalta ja palveluilta, mistä he pitävät ja mistä eivät, ideoita palvelujen parantamiseen ja uusiin palvelukonsepteihin. Vastauksia saatiin yli 700. Tuloksena oli paljon mielenkiintoista tietoa kirjastokäyttäytymisestä. Käyttäjätutkimus vahvisti kirjaston henkilökunnan käsitystä kirjaston käytön muuttumisesta. Pikaisen lainaamisen ja asioinnin sijaan käyttäjät oleskelevat kirjastossa yhä kauemmin ja viettävät siellä vapaa-aikaansa lukien, opiskellen tai työskennellen, hoitaen asioita, tavaten ystäviään ja oleskellen.
Visa mera