100 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Tampereen yliopiston informaatiotieteiden yksikköön kuuluvan Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median koulutusohjelman sivuilla on ohjelman esittely, tietoa opiskelusta sekä työelämästä ja -harjoittelusta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Eri tietoammateissa toimivien asiantuntijoiden yhdistys.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Vaasan tiedekirjaston sivuilla kerrotaan, mitä korkeakoulu- ja yliopistokirjastoja ja sidosryhmiä se erityisesti muidenkin tietoa etsivien lisäksi palvelee.
Visa mera
Oulun yliopiston informaatiotutkimuslaitoksen kotisivulta löytyvät laitoksen yhteystiedot, henkilökunta, tietoa oppiaineista, opintojen kulusta sekä tutkimuksesta. Sivuilla on laitoksella toimivien julkaisuluettelo, osa materiaalista on luettavissa myös kokotekstimuodossa tätä kautta.
Visa mera
Kirjastokaista on kaikille avoin verkkopalvelu, joka tarjoilee näkökulmia kirjastoihin ja kirjastoalaan videoiden ja radio-ohjelmien muodossa. Tapaat kirjastokaistalla mielenkiintoisia kirjastolaisia, vaihtuvia kirjastoteemoja sekä lukuisia kirjastojen ystäviä ja yhteistyökumppaneita.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kansalliskirjaston aarteet sisältää digitoituja arvoteoksia. Mukana on Suomen vanhimpia kirjoja, karttoja, käsikirjoituksia ja muita teosharvinaisuuksia.
Visa mera
OKM kokoaa ajankohtaisasiat kirjastotoimessa, kirjastoja sivuavia otteita hallitusohjelmasta, budjetin, kirjastohallinnon organisaation, työryhmät sekä kirjastotoimen arvioinnin ja koulutuksen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Maailman kansalliskirjastojen osoitteisto.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kansainvälisen kirjastojärjestö IFLAn sivut. Kattavasti tietoa IFLAn toiminnan osa-alueista, kirjastoalasta, sen toiminnasta ja tulevaisuudesta. Tietoa myös konferensseistä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Yleisten kirjastojen 200-vuotisjuhlan kunniaksi julkaistu juhlakirja sisältää asiantuntijoiden artikkeleita yleisten kirjastojen aatteen sekä toteutuksen kehittymisestä, kirjojen historiasta Suomessa sekä Vaasan vanhojen kirjastojen historiaa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Professori Jaakko Frösénin (Helsingin yliopisto)artikkeli muinaisen Aleksandrian kirjaston historiasta. Artikkeli liittyy Helsingin yliopiston huippuyksikön Antiikin ja keskiajan kreikankieliset asiakirjat, arkistot ja kirjastot-projektiin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tietolinja on Kansalliskirjaston julkaisema verkkolehti, joka on tarkoitettu kirjasto- ja tietopalvelualan ammattilaisille ja muille tietohuollosta kiinnostuneille. Lehti on erikoistunut digitaalisen kirjaston tekniikkaan ja palveluihin sekä tietohuollon standardointiin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivuille on koottu ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia kirjasto- ja informaatiotutkimuksen alalta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen kirjastoseura toimii kirjastojen puolesta Suomessa. Sivuilla on tietoa seurasta, sen tominnasta, sen myöntämistä apurahoista, kansainvälisestä toiminnasta jäsenyydestä. Sivuilta löytyy myös linkki Kirjastolehteen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Työväestön ja työväenliikkeen historiaan erikoistunut tieteellinen kirjasto, jonka aineiston hankinta painottuu yhteiskunta- ja hisotriatieteelliseen aineistoon. Kirjasto on kaikille avoin. Etusivun linkeistä pääsee kirjaston sekä omiin kokoelmiin että sen läheisimpien yhteistyökumppaneiden sivuille.
Visa mera
Kansalliskirjaston sivuilla kerrotaan perustietoa ISBN-tunnuksesta, sen rakenteesta, hakemisesta ja käytöstä. Sivut on tarkoitettu lähinnä kustantajille ja julkaisijoille. Mukana myös kustantajarekisteri sekä lista kustantajien käyttämistä ISBN-numeroista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Saksalainen kirjasto toimii saksankielisten maiden kirjallisuuskeskuksena Suomessa. Kokoelmien keskeiset alueet ovat kirjallisuus ja kielitiede, saksankielisten maiden historia ja maantieto.
Visa mera
Sivuilla on tietoa Kansalliskirjastosta ja sen kokoelmista, palveluista, näyttelyistä ja tapahtumista. Kirjasto- ja julkaisualalle tarkoitetut palvelut löytyvät erillisistä osioista.
Visa mera
Melinda - Suomen kirjastojen kansallinen metatietovaranto sisältää Suomen kansallisbibliografian sekä viitetiedot yliopistokirjastojen, Eduskunnan kirjaston, Varastokirjaston ja Tilastokirjaston tietokantoihin sisältyvistä aineistoista.
Visa mera
Tanskan yleisten kirjastojen palvelussa on haku ja luettelot Tanskan yleisten ja tutkimuskirjastojen kokoelmista ja verkkotietotietopalvelu BiblioteksVagten.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Karjalan Tasavallan Kansalliskirjaston sivulla on sekä katsaus kirjaston historiaan että tietoa nykypäivästä: tietoa kirjaston henkilökunnasta, kokoelmista ja osastoista, kirjavaihdosta, tilastotietoa, linkki kirjaston näyttöluetteloon, joka sisältää myös karjalankielisen kirjallisuuden yhteisluettelon (\Carelica\) ja vepsänkielisen kirjallisuuden yhteisluettelon (\Vepsica\).
Visa mera
European Library tarjoaa mahdollisuuden etsiä yhdestä paikasta eurooppalaisten kansalliskirjastojen aineistoa. Hakea voi sekä aineistotietokannoista että digitoitua materiaalia.
Visa mera
Kirjastot.fi on kaikille verkonkäyttäjille avoin tiedonhaun ja kirjastopalveluiden kokonaisuus. Palvelu koostuu kanavista ja itsenäisistä sivustoista, jotka tarjoavat väylän kirjastopalveluihin, tiedonhakuun, kirjallisuuteen ja lasten aineistoon.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Euroopan komission kirjastojen yhteishaku.
Visa mera
Sivuilla on tietoa Suomen tieteellisen kirjastoseuran ja sen työryhmien toiminnasta. Seuran jäsenlehdessä, Signumissa, julkaistut artikkelit löytyvät vuodesta 2005 lähtien.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Informaatiotutkimus-lehti (vuoteen 1995 Kirjastotiede ja informatiikka) on vuodesta 1981 lähtien ilmestynyt tieteellinen aikakausjulkaisu. Sivuilta löytyvät verkkoversiot lehden kaikista numeroista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Suomen kirjastoseuran myöntämät apurahat ja hakemusohjeet.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Lapin maakuntakirjaston Lappi-osastolla toimivan Suomen saamelaisen erikoiskirjaston sivulla on kuvaus kokoelmista sekä tietoa saamelaisista sekä saamenkielistä verkkomateriaalia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Varastokirjaston palvelut ja Vaari-Finnan aineistotietokanta.
Webbplatsens språk:
Visa mera