Täällä on tietoa mielenterveydestä sekä harjoituksia ja tukea elämän eri tilanteisiin. Sivuilla esitellään Suomen Mielenterveys ry:n toimintaa. Myös sen ylläpitämien auttamispalvelujen ja kriisikeskusten puhelinnumerot sekä osoitteet löytyvät sivuilta. Sivuilla julkaistaan lehtiä, esitteitä, työvälineitä ja oppaita. Osa materiaaleista on maksuttomia.
https://mieli.fi/

Visa mindre
Mielen kriisipuhelimessa voi keskustella mieltä painavista asioista ja saada neuvontaa masennukseen ja mielenterveysongelmiin. Puhelimessa voi keskustella suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja arabiaksi.
https://mieli.fi/tukea-ja-apua/kriisipuhelin/

Visa mindre
Mielenterveystalo.fi antaa tietoa mielenterveyden ongelmista ja niiden hoitokeinoista. Palvelu opastaa avun etsimisessä mielenterveyspalveluista tai omahoitona. Mielenterveystalosta löytyvät erilliset kokonaisuudet aikuisille, nuorille sekä lapsille.
Webbplatsens språk: 
https://www.mielenterveystalo.fi/

Visa mindre
Mielenterveystalo.fi:n ohjelmia omahoitoon löytyy monilta elämän ja terveyden alueilta: aggressio, ahdistus, epävakaus, ero, ahminta, juominen, masennus, pakko-oireet, paniikki, parisuhde, seksuaalisuus, traumaattiset kriisit, taloudellinen ahdinko, tietoinen läsnäolo, mielen hyvinvointi, unettomuus, viiltely.
Webbplatsens språk: 
https://www.mielenterveystalo.fi/fi/omahoito

Visa mindre
Sivuilla on yhdistyksen toiminta- ja yhteystietojen ohella uutisia alan tapahtumista, oppaita sekä Labyrintti-lehden esittely näyteartikkeleineen.
Webbplatsens språk: 
https://finfami.fi/

Visa mindre
Mielenterveyden keskusliitto auttaa mielenterveysongelmia kokeneita ja ajaa heidän asiaansa yhteiskunnassa. Liiton sivulta löytyy tietoa mielenterveyspalveluista, ohjeita, mistä apua kannattaa lähteä hakemaan ja auttava puhelin sekä chat.
Webbplatsens språk: 
https://www.mtkl.fi

Visa mindre
Yhdessä selviydytään on psykiatrian asiantuntijoiden avoimesti käyttöön tuottama materiaali ahdistuksen hallintaan. Sieltä löytyy neuvoja ahdistuksen kohtaamiseen sekä lasten auttamiseen painostavan tilanteen käsittelyssä.
Webbplatsens språk: 
https://yhdessaselviydytaan.fi/fi/

Visa mindre
Täältä löytyy asiantuntijoiden tuottamaa tietoa nuoruusiän tyypillisimmistä mielenterveyden häiriöistä ja ongelmista, niiden tunnistamisesta, hoidosta sekä sopiviin palveluihin ohjautumisesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.mielenterveystalo.fi/fi/nuoret

Visa mindre
Lasten mielenterveystalo tarjoaa apua ja neuvoja alle 13-vuotiaiden mielenterveysasioissa. Palvelua voivat käyttää lapset, heidän huoltajansa sekä lasten parissa toimivat ammattihenkilöt. Palvelun käyttäminen on ilmaista eikä vaadi kirjautumista.
Webbplatsens språk: 
https://www.mielenterveystalo.fi/fi/lapset

Visa mindre
Tukinetissä voi osallistua keskusteluryhmiin, hakea tietoa auttamispalveluista tai keskustella yksityisesti kriisikeskuksen koulutettujen vapaaehtoisten tukihenkilöiden tai ammattihenkilöiden kanssa. Palveluhaku on ryhmitelty mm. iän ja asian mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.tukinet.net/

Visa mindre
Neuvokas perhe on Sydänliiton tuottama palvelu, joka tukee perheiden hyvinvointia. Sivuilla on tietoa liikuntaan, syömiseen ja perhearkeen liittyen.
Webbplatsens språk: 
https://neuvokasperhe.fi/

Visa mindre
Mielenterveysseuran Arjen aapisessa opastetaan hyvään oloon ja elämänhallintaan arkielämän pyörteissä. Opas neuvoo itsensä kunniotukseen sekä itsestään huolehtimisessa.
Webbplatsens språk: 
http://www.mentalhealthpromotion.net/resources/arjen_aapinen.pdf

Visa mindre
Väestöliiton parisuhde-kokonaisuus antaa apua parisuhteen tilan kartoittamisessa, sen hoitamisessa ja avun hakemisessa ongelmatilanteissa. Sivustoon on koottu myös tietopaketti perheen eri tilanteisiin liittyvistä lakiasioista. Toimivassa parisuhteessa on osuus siitä, miten toimia lasten kanssa eron sattuessa. Sivustossa on lisäksi parisuhdekysymysten neuvontapuhelimen tiedot.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaestoliitto.fi/parisuhteet/

Visa mindre
Väestöliiton nuorten sivuilla on asiaa kasvusta, kehityksestä, kavereista, seurustelusta, seksistä, ehkäisystä sekä aggressiosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaestoliitto.fi/nuoret/

Visa mindre
Mannerheimin lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelin ja netti tarjoaa keskustelukumppanin lapselle tai nuorelle. Puhelimeen voi ottaa yhteyttä missä asiassa tahansa. Sivustossa on lisäksi opastettu kasvavan pojan ymmärtämisessä ja laadittu nuori-aikuinen-nuori -sanakirja, jonka avulla voi nähdä, että myös aggressioksi tai häiriköinniksi koettu käytös merkitsee kontaktin ottoa aikuiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Visa mindre
Sivuilla on tietoa pojille ja nuorille miehille suunnatusta maksuttomasta puhelinpalvelusta, joka tarjoaa apua erilaisissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaestoliitto.fi/poikien-puhelin/

Visa mindre
Mieli ry järjestää vertaistukea ja keskusteluapua verkossa: Solmussa-chat aikuisille, Mieli Tukisuhde pidempiaikaiseen kirjoituskontaktiin, TukiNetin keskustelut, nuorille Sekaisin-chatissa ja Sekaisin-gaming.
Webbplatsens språk: 
https://mieli.fi/tukea-ja-apua/chattaa-tai-kirjoita/

Visa mindre
Apuu-chat on keskustelupaikka alle 12-vuotiaille lapsille, jotka kokevat olonsa turvattomaksi tai uhatuksi kotona ja tarvitsevat apua. Chatissa voi keskustella mieltä askarruttavista kysymyksistä nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät SOS-Lapsikylän ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.
Webbplatsens språk: 
https://apuu.fi/

Visa mindre
Evankelis-luterilaisen kirkon keskusteluapu tarjoaa tukea henkilökohtaisissa ongelmatilanteissa puhelimessa, chatissa, sähköpostitse taikka kirjeellä postitse.
Webbplatsens språk: 
https://evl.fi/kirkonkeskusteluapu

Visa mindre
Hyvä kysymys tarjoaa neuvoja ja vertaispalvelua elämän eri vaiheissa. Palvelu on tarkoitettu kaikille: nuorille, aikuisille, ikäihmisille, pareille, perheille.
Webbplatsens språk: 
https://www.hyvakysymys.fi/

Visa mindre
Sivuille on koottu tietoa päihteistä ja päihdeperheiden lasten auttamiseksi järjestetystä toiminnasta, työvälineitä lasten kanssa työskenteleville ammattilaisille sekä eri tahojen palveluita, joiden kautta lapsi voi saada tukea ja apua.
Webbplatsens språk: 
https://lasinenlapsuus.fi/

Visa mindre
Asiantuntijoiden kirjoittamia tietoiskuja huumeista, lääkkeistä ja muista päihdeaineista, niiden käytöstä ja käytön riskeistä ja merkityksestä, riippuvuudesta, vieroituksesta ja huumepolitiikasta.
Webbplatsens språk: 
https://paihdelinkki.fi/tietopankki/tietoiskut/

Visa mindre
Peluuri on verkkopalvelu rahapelaajia, ongelmapelaajien läheisiä sekä pelihaittoja työssään kohtaavia varten. Tarjolla on mm. ammatillista tukea, vertaistukea ja työkaluja pelaamisen hallintaan. Apua on tarjolla myös maksuttoman auttavan puhelimen ja chatin välityksellä.
Webbplatsens språk: 
https://www.peluuri.fi/

Visa mindre
Nuorten turvatalossa tarjotaan nuorille keskustelua, tukea, läheisneuvonpitoa sekä väliaikaisen yöpymispaikan kriisitilanteessa. Sivulta löytyvät yhteystiedot, kuvaus palveluista ja tapahtumista sekä ohjeet vapaaehtoisille, jotka haluavat tarjoutua työhön turvataloon.
Webbplatsens språk: 
https://www.punainenristi.fi/hae-tukea-ja-apua/nuorten-turvatalosta

Visa mindre
Opiskelijoiden oma mielen hyvinvointia edistävä yhteisö Nyyti ry, esittelee henkiseen hyvinvointiin liittyviä teemoja sekä lähinnä pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijoille suunnattuja palvelujaan. Niitä ovat mm. erilaiset henkistä tukea tarjoavat ryhmät, tukikeskus ja sähköpostipäivystys Virtuaaliolkapää, jossa vapaaehtoiset opiskelijapäivystäjät vastaavat luottamuksellisesti kysymyksiin. Yhdistyksen taustalla on pääkaupunkiseudun opiskelijajärjestöjä, Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö ja Suomen mielenterveysseura.
Webbplatsens språk: 
https://www.nyyti.fi

Visa mindre
Apuaeroon.fi kokoaa vaikeassa parisuhteessa eläviä, eroavia ja eronneita löytämään palveluita, joista voi hakea tukea.
Webbplatsens språk: 
https://apuaeroon.fi/

Visa mindre
Sivuilla on neuvontaa ja tukipalveluita perheväkivallan uhreille ja tekijöille. Ongelmista voi keskustella tai kysyä neuvoa neuvontapalvelusta. Sivuilla on Suomessa toimivien turvakotien yhteystiedot.
Webbplatsens språk: 
https://nettiturvakoti.fi/

Visa mindre
Avoin linja tarjoaa neuvontaa, ohjausta ja tukea väkivaltaa, uhkaa tai pelkoa kokeneille naisille ja tytöille sekä heidän läheisilleen.
Webbplatsens språk: 
https://www.mariaakatemia.fi/toiminta/ehkaiseva-vakivaltatyo/eva-avoin-linja/

Visa mindre
Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Nollalinjalle voivat soittaa myös väkivaltaa kokeneiden läheiset sekä ammattilaiset ja viranomaiset, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä. Sivuilta löytyy vastauksia ja toimintaohjeita useimmiten kysyttyihin kysymyksiin väkivallasta sekä tietoa turvakodeista.
Webbplatsens språk: 
https://www.nollalinja.fi/

Visa mindre
Raiskauskriisikeskus Tukinainen on valtakunnallinen kriisipalvelun seksuaalirikoksen uhriksi joutuneelle. Tukinaisen sivuilla ohjeita seksuaalisen väkivallan kohteiksi joutúneille, tiedot juristipäivystyksestä ja kriisipuhelimesta.
Webbplatsens språk: 
https://tukinainen.fi/

Visa mindre
Palvelun tarjoaa maksutonta ammattiapua seksuaalisen väkivallan ja hyväksikäytön uhreille, heidän läheisilleen ja heitä työssään kohtaaville.
Webbplatsens språk: 
https://www.nettitukinainen.fi/

Visa mindre
Rikosuhripäivystyksen sivuilla tarjotaan apua rikoksen uhriksi joutuneille. Sieltä löytyvät auttavan puhelimen ja juristineuvonnan puhelinnumerot, chat, päivystysajat sekä rikosuhripäivystyksen toimistot Suomessa yhteystietoineen. Lisäksi sivuilla on toiminnan tavoitteet.
Webbplatsens språk: 
https://www.riku.fi

Visa mindre
Miessakit ry. Tarjoaa miehelle mahdollisuuden perheväkivallan kierteen katkaisuun.
Webbplatsens språk: 
https://www.miessakit.fi/toimintamuodot/lyomaton-linja/

Visa mindre
Verkkopalvelu naisille, jotka ovat huolissaan omasta aggressiivisuudestaan tai väkivaltaisuudestaan. Palvelu tarjoaa apua chatin, ohjattujen vertaisryhmien ja videokeskustelujen muodossa. Tietopankista löytyy tukea, tietoa ja tarinoita naisen väkivallasta.
Webbplatsens språk: 
https://naisenvakivalta.fi/

Visa mindre
Suvanto ry:n tarkoituksena on ikääntyneisiin kohdistuvan kaltoinkohtelun, hyväksikäytön ja väkivallan ehkäiseminen. Sivuilla kerrotaan, mitä kaltoinkohtelulla tarkoitetaan, miten sen voi tunnistaa ja mistä voi saada apua. Suvanto-linja tarjoaa apua puhelimitse päivystysaikoina. Myös lakineuvontaa on tarjolla.
Webbplatsens språk: 
https://suvantory.fi/

Visa mindre
Kohdataan-some on luotu auttamaan yksinäisyydessä. Keskusteluissa voi tutustua ihmisiin ja jutella turvallisessa ympäristössä.
Webbplatsens språk: 
https://kohdataan.fi/

Visa mindre