Sivun lomakkeelle voi jättää poliisille ei kiireellisen tiedon internetissä havaitusta epäilyttävästä aineistosta. Havainnot voivat liittyä esim. huumausaineisiin, rasismiin tai väkivaltaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.poliisi.fi/nettivinkki

Visa mera
White Ribbon-kampanja on Kanadasta v. 1991 alkanut miesten liike, joka pyrkii lopettamaan miesten naisiin kohdistaman väkivallan ja sen hyväksymisen lopettamalla miesten vaikenemisen asiasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.facebook.com/WRC.Finland/

Visa mera
Rikosuhripäivystyksen sivuilla tarjotaan apua rikoksen uhriksi joutuneille. Sieltä löytyvät auttavan puhelimen ja juristineuvonnan puhelinnumerot, chat, päivystysajat sekä rikosuhripäivystyksen toimistot Suomessa yhteystietoineen. Lisäksi sivuilla on toiminnan tavoitteet.
Webbplatsens språk: 
https://www.riku.fi

Visa mera
NFG:n tavoitteena on edistää nuorten väkivallatonta käyttäytymistä ja päihteetöntä elämäntapaa tukemalla kotien ja koulujen kasvatustyötä. Sivuilla on tietoa yhdistyksen historiasta ja toimintamuodoista sekä aiheeseen liittyviä artikkeleita ja uutisia.
Webbplatsens språk: 
https://nfg.fi/

Visa mera
Järjestö tarjoaa tukea väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajanaisille ja lapsille. Sivuilla on tietoa palveluista ja ajankohtaisista asioista sekä esitteitä ja oppaita.
https://monikanaiset.fi/

Visa mera
Väkivallan katkaisu -ohjelman toimintamuodot, asiaa väkivallasta ja sen seurauksista, miesten kertomuksia, kirjallisuusluettelo ja linkkejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.lyomatonlinja.fi

Visa mera
Raiskauskriisikeskus Tukinainen on valtakunnallinen kriisipalvelun seksuaalirikoksen uhriksi joutuneelle. Tukinaisen sivuilla ohjeita seksuaalisen väkivallan kohteiksi joutúneille, tiedot juristipäivystyksestä ja kriisipuhelimesta.
Webbplatsens språk: 
https://tukinainen.fi/

Visa mera
Tutkimuksia Internetistä ja sen turvallisuudesta sekä turvallisemmaksi saattamiseksi lapsille.
Webbplatsens språk: 
https://www.betterinternetforkids.eu/

Visa mera
Miessakit ry. Tarjoaa miehelle mahdollisuuden perheväkivallan kierteen katkaisuun.
Webbplatsens språk: 
https://www.miessakit.fi/toimintamuodot/lyomaton-linja/

Visa mera
Opas vanhemmille ja huoltajille, joiden lapsen epäillään joutuneen väkivalta- tai seksuaalirikoksen uhriksi. Oppaassa on tietoa rikosprosessin eri vaiheista ja siitä, miten vanhempi tai huoltaja voi parhaiten olla lapsensa tukena. Opas sisältää perustiedot käytännön järjestelyistä rikostutkinnan ja oikeudenkäynnin aikana.
Webbplatsens språk: 
https://oikeus.fi/fi/index/asiatjapalvelut/rikoksenuhrille/lapsirikoksenuhrina.html

Visa mera
Palvelun tarjoaa maksutonta ammattiapua seksuaalisen väkivallan ja hyväksikäytön uhreille, heidän läheisilleen ja heitä työssään kohtaaville.
Webbplatsens språk: 
https://www.nettitukinainen.fi/

Visa mera
Eron jälkeisen väkivaltaisen vainon kohteena elävien perheiden turvallisuuden lisääminen ja vainoamisen ennaltaehkäisy. Ohjeita annetaan vainotuille sekä vainoajille. Materiaalipankista löytyy oppaita ja käsikirjoja vainosta, uhrien kuntoutuksesta ja lasten auttamisesta.
Webbplatsens språk: 
https://varjosta.fi/

Visa mera
Rikosuhripäivystyksen oppaat sisältävät oppaita erilaisten rikosten uhreiksi joutuneille. Osa oppaista on julkaistu usealla kielellä.
Webbplatsens språk: 
https://www.riku.fi/oppaat-ja-ohjeet/

Visa mera
Eduskunnan oikeusasiamies valvoo myös lasten oikeuksia. Sivulla on neuvoja, miten lapsi voi tehdä kantelun oikeusasiamiehelle ja mistä kantelun voi tehdä. Tietoa on myös lapsen oikeuksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.oikeusasiamies.fi/fi/web/lasten-ja-nuorten-sivut/

Visa mera
Lastensuojelun Keskusliitto on selvittänyt, hyväksyvätkö suomalaiset edelleen lapsiin kohdistuvan kuritusväkivallan sekä missä määrin erilaisia väkivallan muotoja pidetään haitallisena lapsen kasvulle ja kehitykselle. Tulosten pohjalta arvioidaan, millaisia tarpeita lasten oikeuksien edistämiselle Suomessa on.
Webbplatsens språk: 
https://www.lskl.fi/verkkokauppa/piiskasta-jaahypenkkiin/

Visa mera
Keijun varjo -hanke tarjoaa apua 15–28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, jotka tarvitsevat tukea tunteiden, itsehillinnän ja väkivallan kysymysten kanssa. Sivuille on koottu myös tutkimustietoa nuorten väkivallasta.
Webbplatsens språk: 
https://keijunvarjo.fi/

Visa mera
Verkkopalvelu naisille, jotka ovat huolissaan omasta aggressiivisuudestaan tai väkivaltaisuudestaan. Palvelu tarjoaa apua chatin, ohjattujen vertaisryhmien ja videokeskustelujen muodossa. Tietopankista löytyy tukea, tietoa ja tarinoita naisen väkivallasta.
Webbplatsens språk: 
https://naisenvakivalta.fi/

Visa mera
Suvanto ry:n tarkoituksena on ikääntyneisiin kohdistuvan kaltoinkohtelun, hyväksikäytön ja väkivallan ehkäiseminen. Sivuilla kerrotaan, mitä kaltoinkohtelulla tarkoitetaan, miten sen voi tunnistaa ja mistä voi saada apua. Suvanto-linja tarjoaa apua puhelimitse päivystysaikoina. Myös lakineuvontaa on tarjolla.
Webbplatsens språk: 
https://suvantory.fi/

Visa mera
Opinnäytetyö parisuhdeväkivallasta, jonka uhrina ovat miehet. Siinä on tutkittu, millaista väkivalta on, miten miehet ovat siihen suhtautuneet ja miten he ovat selviytyneet tilanteesta. Tutkimus on julkaistu vuonna 2010.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2010113016447

Visa mera
Pro gradu -tutkimus miesten kokemasta parisuhdeväkivallasta. Tutkielmassa on haastateltu väkivaltaa kokeneita miehiä, tutkittu heihin kohdistuneen väkivallan muotoja sekä pohdittu, miten apuverkostoa tulisi rakentaa. Tutkielma on julkaistu vuonna 2016.
Webbplatsens språk: 
https://jyx.jyu.fi/dspace/bitstream/handle/123456789/49787/URN:NBN:fi:jyu-201605162554.pdf?sequence=...

Visa mera
Raportti tutkii miesten kokemaa väkivaltaa Suomessa, sen muotoja ja kokemuksia. Raportissa tutkitaan väkivaltaa, perheessä, parisuhteessa ja yhteisössä sekä yhteiskunnan suhtautumista asiaan. Raportti on julkaistu vuonna 2010.
Webbplatsens språk: 
https://heuni.fi/documents/47074104/0/HEUNI+report+66_1.pdf/e7607489-75be-31e6-9eb8-4b2bb88c9879/HEU...

Visa mera
Et ole yksin -palvelusta saa apua, jos on kohdannut epäasiallista käyttäytymistä, seksuaalista häirintää tai muuta väkivaltaa urheiluharrastuksessa. Palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömästi.
Webbplatsens språk: 
https://www.etoleyksin.fi/

Visa mera
Oppaan tavoitteena on ennaltaehkäistä nuorten kokemaa seurusteluväkivaltaa, seksuaalista väkivaltaa ja sukupuolista häirintää. Opas on suunnattu yläkoulun ja toisen asteen oppilaitosten opettajille, kuraattoreille ja terveydenhoitajille.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-245-611-3

Visa mera
Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. Nollalinjalle voivat soittaa myös väkivaltaa kokeneiden läheiset sekä ammattilaiset ja viranomaiset, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä. Sivuilta löytyy vastauksia ja toimintaohjeita useimmiten kysyttyihin kysymyksiin väkivallasta sekä tietoa turvakodeista.
Webbplatsens språk: 
https://www.nollalinja.fi/

Visa mera
Valtioneuvoston kanslian tilaama ja Kansallisarkiston tekemä riippumaton arkistoselvitys. Muun tutkimusaineiston lisäksi käytettävissä on ollut yli 70 Waffen SS:n Wiking-divisioonan suomalaisen vapaaehtoisen päiväkirjaa.
Webbplatsens språk: 
https://kansallisarkisto.fi/documents/141232930/153230445/suomalaiset_ss-vapaaehtoiset.pdf/8f6c4b35-...

Visa mera
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotusta, ohjeita ja seminaareja videoilla. Ohjeet on jaoteltu aiheen mukaan. Niitä ovat palvelujärjestelmä ja tiedonhallinta, elämänvaiheet ja toimintakyky, infektiotaudit ja rokottaminen, päihteet ja riippuvuudet, yhdenvertaisuus ja ympäristöterveys.
Webbplatsens språk: 
https://www.youtube.com/channel/UCCAkBFKh3zl0t6YZP4EU9oA

Visa mera
Black Lives Matter -liikkeen tietoja ja kannanottoja, uutisia sekä työtä tasa-arvon puolesta.
Webbplatsens språk: 
https://blacklivesmatter.com/

Visa mera
Kirja lähestyy kirjallisuuden-, taiteen- ja historiantutkimuksen keinoin sukupuoleen liittyviä kysymyksiä. Se nostaa esiin naiset kirjailijoina ja taiteliljoina sekä sukupuolen merkityksen kulttuurin ja tieteen kenttää jäsentävänä kategoriana.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015121724780

Visa mera

Sidor