Suomen vanhempainliiton sivuilla on tietoa yhdistyksestä, vanhemmuudesta ja sen tukemisesta, yhteistyöstä vanhempien ja koulun sekä päiväkodin kanssa.
Webbplatsens språk: 
https://vanhempainliitto.fi/

Visa mera
Väestöliiton perheverkko-sivustossa on tietoa pikkulasten vanhemmille. Sieltä löytyy tietoa julkaisuista ja artikkeleista, informaatiota neuvonnasta ja vastaanotoista sekä ryhmistä ja kursseista, joihin voi osallistua.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaestoliitto.fi/vanhemmat/tietoa-lapsiperheille/

Visa mera
Sivuille on koottu tietoa päihteistä ja päihdeperheiden lasten auttamiseksi järjestetystä toiminnasta, työvälineitä lasten kanssa työskenteleville ammattilaisille sekä eri tahojen palveluita, joiden kautta lapsi voi saada tukea ja apua.
Webbplatsens språk: 
https://lasinenlapsuus.fi/

Visa mera
Viisas vanhemmuus – millaisen mallin annat lapselle? -ohjelman tavoitteena on ehkäistä lapsiin kohdistuvia haittoja, jotka johtuvat aikuisten alkoholinkäytöstä. Sivuille on koottu ohjeita ja tutkimustietoa aiheesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.alko.fi/vastuullisesti/alkoholihaitat-arjessa/lasten-seurassa

Visa mera
Liiton tavoitteena on edistää lapsen oikeutta säilyttää hyvät suhteet erillään asuviin vanhempiinsa. Sivulla on perustietoa elatusavusta ja elatustuesta sekä tietoa järjestön toiminnasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.elatusvelvolliset.fi/

Visa mera
Lue lapselle -kampanja kannustaa lukemaan ääneen lapselle. Sivusto kokoaa yhteen faktatietoa, kirjavinkkejä sekä loruja ja runoja yhteisiin hetkiin.
Webbplatsens språk: 
https://luelapselle.fi/

Visa mera
Väestöliiton julkaisussa tarkastellaan 7–18-vuotiaiden lasten ja nuorten hyvinvointia ja kokemuksia sateenkaariperheessä elämisestä. Tutkimus koostuu haastatteluista ja kyselyvastauksista. Mukana oli yli sata lasta ja nuorta. Vastaavaa tutkimusta ei ole aiemmin Suomessa tehty.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaestoliitto.fi/verkkojulkaisut/sateenkaariperheiden-lasten-ja-nuorten-hyvinvointi-ja-ko...

Visa mera
Koulukoulu on lyhytverkkokurssi peruskoululaisten vanhemmille. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä tämän päivän koulunkäynnistä ja kehittää kodin ja koulun välistä yhteistyötä.
Webbplatsens språk: 
https://koulukoulu.fi/

Visa mera
Suomen Olympiakomitean julkaisema materiaali tarjoaa vanhemmille tietoa siitä, miten tukea nuorta opiskelun ja urheilun yhdistämisessä.
Webbplatsens språk: 
https://olympiakomitea.kuvat.fi/i/F8dQ3zutjrs4Nk27eDAnKHpBY6WxhXTR

Visa mera
Tietopankkiin on koottu lasten ja nuorten hyvinvointia kuvaavia kansallisia indikaattoreita esimerkiksi harrastamiseen, perheen taloudelliseen tilanteeseen ja läheisen ystävän puuttumiseen liittyen. Indikaattoreita on yli 50 ja ne päivittyvät automaattisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Tilastokeskuksen tietokannoista. Palvelun käyttöä neuvotaan ohjevideolla.
Webbplatsens språk: 
https://itlasto.fi/

Visa mera
Jari Sinkkosen ja Laura Korhosen kirja auttaa tunnistamaan erilaisia lapsiin ja vanhempiin liittyviä ilmiöitä. Teoksessa käsitellään lapsen kasvatuksen ongelmia eri näkökulmistaja ja tarjotaan tietoa lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvistä vaikeuksista sekä tavallisimmista lastenpsykiatrisista häiriöistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.terveyskirjasto.fi/sisalto/pulassa-lapsen-kanssa

Visa mera
Nuorten Oulu -sivuston opas tarjoaa tietoa ja tukea mieltä askarruttaviin tilanteisiin nuorten kanssa. Sisältö on jaettu viiteen eri teemaan: myönteinen vuorovaikutus perheessä, luottamuksen rakentaminen, nuoren itsetunnon tukeminen, eripuraa ja riitoja sekä avoin puhe päihteistä.
Webbplatsens språk: 
https://storage.googleapis.com/ouka-nuortenoulu-prod/uploads/2023/04/Nuorten-Oulu_Opas-vanhemmille_2...

Visa mera
Opetushallituksen sivusto varhaiskasvatuksen henkilöstölle sekä muille lasten ja perheiden parissa työskenteleville. Sivuilla on tietoa varhaiskasvatuksen ja neuvolan yhteistyöstä ja palvelunohjauksesta. Tukimateriaaleissa kerrotaan varhaiskasvatuksen tavoitteista, pedagogiikasta ja tuen järjestämisestä. Vanhemmille ja huoltajille löytyy tietoa varhaiskasvatuksesta suomen lisäksi kielillä: inarinsaame, koltansaame, pohjoissaame, arabia, viro, englanti, somali, ukraina ja venäjä. Sivusto julkaistaan syksyn aikana ruotsiksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/monialainen-yhteistyo-varhaiskasvatuksessa

Visa mera
Nettiturviksesta saavat keskusteluapua 12-29-vuotiaat nuoret ja heidän läheisensä. Aiheina voivat olla mitkä tahansa asiat, jotka mietityttävät, esim. mielenterveys, perhe- ja ihmissuhteet, jaksaminen tai itsenäistyminen. Palvelu toimii verkossa valtakunnallisesti.
Webbplatsens språk: 
https://www.punainenristi.fi/hae-apua-ja-tukea/nuortenturvatalot/tukea-ja-toimintaa-verkossa/

Visa mera