Palvelun tarjoaa maksutonta ammattiapua seksuaalisen väkivallan ja hyväksikäytön uhreille, heidän läheisilleen ja heitä työssään kohtaaville.
Webbplatsens språk: 
https://www.nettitukinainen.fi/

Visa mera
Ihmisoikeusliiton, Rikosuhripäivystyksen ja sisäministeriön viharikosesite 11 kielellä: arabia, dari, englanti, kiina, kurdi, pohjoissaame, ranska, ruotsi, somali, suomi, venäjä. Esitteen tarkoitus on kannustaa rikoksen uhria tai todistajia ilmoittamaan viharikoksista poliisille.
Webbplatsens språk: 
https://ihmisoikeusliitto.fi/oliko-se-viharikos-esite/

Visa mera
Kirjassa perehdytään jälkiin, joita sisällissota jätti suomalaiseen yhteiskuntaan. Tutkimuksissa tarkastellaan vuoden 1918 sotaa mikro- ja makrotasolta sekä aikalaisten että jälkipolvien näkökulmasta. Kirjan teemoja ovat erilaiset selviytymisstrategiat, lapset ja nuoret sekä muistin politiikka.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/240068

Visa mera
Opas vanhemmille ja huoltajille, joiden lapsen epäillään joutuneen väkivalta- tai seksuaalirikoksen uhriksi. Oppaassa on tietoa rikosprosessin eri vaiheista ja siitä, miten vanhempi tai huoltaja voi parhaiten olla lapsensa tukena. Opas sisältää perustiedot käytännön järjestelyistä rikostutkinnan ja oikeudenkäynnin aikana.
Webbplatsens språk: 
https://oikeus.fi/fi/index/asiatjapalvelut/rikoksenuhrille/lapsirikoksenuhrina.html

Visa mera
Selkeät ohjeet rikoksen uhriksi joutuvalle nuorelle, siitä miten tehdään rikosilmoitus, millainen on oikeudenkäynti, mitä oikeussalissa tapahtuu, mitä kustannuksia oikeudenkäynnistä syntyy sekä mistä on mahdollista saada apua.
Webbplatsens språk: 
https://www.riku.fi/binary/file/-/id/103/fid/1396/

Visa mera
Huoma ry tarjoaa tukea henkirikoksen uhrien läheisille. Sivuilla on tietoa yhdistyksen toiminnasta ja vertaisryhmistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.huoma.fi

Visa mera
Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys, jonka jäsenet ovat pääasiassa erilaisista uskonnollisista (ääri)liikkeistä eronneita henkilöitä tai niissä mukana olevien omaisia ja ystäviä. Tavoitteena on tukea niitä, jotka ovat kokeneet tulleensa väärin kohdelluiksi tai harhaanjohdetuiksi jossakin uskonnollisessa yhteisössä. Tietoa uskonnollisten liikkeiden varjopuolista.
Webbplatsens språk: 
https://www.uskontojenuhrientuki.fi

Visa mera
Raiskauskriisikeskus Tukinainen on valtakunnallinen kriisipalvelun seksuaalirikoksen uhriksi joutuneelle. Tukinaisen sivuilla ohjeita seksuaalisen väkivallan kohteiksi joutúneille, tiedot juristipäivystyksestä ja kriisipuhelimesta.
Webbplatsens språk: 
https://tukinainen.fi/

Visa mera
Karhumäen piirin Sandormohin hautausmaahan haudattujen, vuosina 1937-1938 teloitettujen suomalaisten ja karjalaisten nimiluettelo. Luetteloa on julkaistu Carelia-lehdessä numerosta 2/1998 alkaen. Nimiluettelon on kerännyt Memorial-seuran jäsen Juri Dmitrijev. Luettelossa on 766 karjalaisen ja 930 suomalaisen nimet.
Webbplatsens språk: 
http://uhreja.onego.ru

Visa mera
Järjestö tarjoaa tukea väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajanaisille ja lapsille. Sivuilla on tietoa palveluista ja ajankohtaisista asioista sekä esitteitä ja oppaita.
https://monikanaiset.fi/

Visa mera
Raportti tutkii miesten kokemaa väkivaltaa Suomessa, sen muotoja ja kokemuksia. Raportissa tutkitaan väkivaltaa, perheessä, parisuhteessa ja yhteisössä sekä yhteiskunnan suhtautumista asiaan. Raportti on julkaistu vuonna 2010.
Webbplatsens språk: 
https://heuni.fi/documents/47074104/0/HEUNI+report+66_1.pdf/e7607489-75be-31e6-9eb8-4b2bb88c9879/HEU...

Visa mera
Nuoret ja rikollisuus sisältää tietoa rikoksista, niiden kohtaamisesta ja tunnistamisesta sekä avun hakemisesta. Se on suunnattu noin 12-18 -vuotiaille lapsille ja nuorille, mutta se toimii apuna myös nuorten kanssa toimiville ammattilaisille.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuoretjarikollisuus.fi/

Visa mera
Narsismin uhrien tuki ry tarjoaa tukipalveluita jäsenilleen. Sen sivuilla on yleistietoa narsismista, asiantuntijoiden artikkeleita aiheesta, tietoa auttavista tahoista sekä keskustelusivut -tukipalsta.
Webbplatsens språk: 
https://www.narsisminuhrientuki.fi/

Visa mera
Suomen Delfins ry on valtakunnallinen etu- ja tukijärjestö lapsena seksuaalista hyväksikäyttöä kokeneille aikuisille, heidän läheisilleen ja ammattiauttajille. Sivuilta löytyy tietoa eri tukimuodoista, koulutuksesta, tilattavista oppaista sekä lista seksuaalista hyväksikäyttöä käsittelevästä kirjallisuudesta.
Webbplatsens språk: 
https://suomendelfins.fi/

Visa mera
Verkkokurssi perehdyttää Suomessa tapahtuvan ihmiskaupan tunnistamiseen ja siihen puuttumiseen. Koulutuksen suorittaminen kestää noin 2,5 tuntia.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/ihmiskauppa-suomessa/

Visa mera
Kansallisarkiston selvitys Lahden vankileirin toiminnasta ja vankien kuolleisuudesta Lahdessa vuonna 1918. Selvityksessä on käyty läpi kirkonkirjoja, valtiorikosoikeuksien ja Suomen sotaväen arkistoaineistoja sekä useita muita asiakirjakokonaisuuksia.
Webbplatsens språk: 
https://kansallisarkisto.fi/documents/141232930/153230445/Hennala_TAITTO_sivuittain.pdf/014a893d-030...

Visa mera
Ihmiskauppa.fi kuvaa, mitä ihmiskauppa on, miten se toimii ja miten sen voi tunnistaa. Sivustossa on myös ohjeita avun hakemiseen.
https://www.ihmiskauppa.fi/

Visa mera
Rikosuhripäivystyksen oppaat sisältävät oppaita erilaisten rikosten uhreiksi joutuneille. Osa oppaista on julkaistu usealla kielellä.
Webbplatsens språk: 
https://www.riku.fi/oppaat-ja-ohjeet/

Visa mera
Rikosuhripäivystyksen sivuilla tarjotaan apua rikoksen uhriksi joutuneille. Sieltä löytyvät auttavan puhelimen ja juristineuvonnan puhelinnumerot, chat, päivystysajat sekä rikosuhripäivystyksen toimistot Suomessa yhteystietoineen. Lisäksi sivuilla on toiminnan tavoitteet.
Webbplatsens språk: 
https://www.riku.fi

Visa mera
Oppaassa kerrotaan, kuinka tulee menetellä, jos joutuu rikoksen uhriksi. Opas sisältää tietoa mm. tukipalveluista, vahingonkorvauksista ja lähetysmiskiellosta.
Webbplatsens språk: 
https://oikeus.fi/fi/index/asiatjapalvelut/rikoksenuhrille/josjoudutrikoksenuhriksi.html

Visa mera