Sivuilta löytyy tietoa SOS-Lapsikylän työstä perheiden tukemiseksi ja tarjolla olevista lastensuojelupalveluista. Sivuilla kerrotaan myös, kuinka SOS-lapsikylätyötä on mahdollista tukea mm. kuukausilahjoittajana tai kummilapsitoiminnan kautta. Lisäksi sivuilla on tietoa SOS-lapsikylätoiminnasta Suomessa ja ulkomailla, ajankohtaisia uutisia sekä yhteystiedot toimipisteisiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.sos-lapsikyla.fi/

Visa mera
Mannerheimin lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelin ja netti tarjoaa keskustelukumppanin lapselle tai nuorelle. Puhelimeen voi ottaa yhteyttä missä asiassa tahansa. Sivustossa on lisäksi opastettu kasvavan pojan ymmärtämisessä ja laadittu nuori-aikuinen-nuori -sanakirja, jonka avulla voi nähdä, että myös aggressioksi tai häiriköinniksi koettu käytös merkitsee kontaktin ottoa aikuiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Visa mera
Lastensuojelun käsikirja tarjoaa tietoa lastensuojelulaista ja sen soveltamisesta. Siinä kuvataan lastensuojeluprosessin eri vaiheet: lastensuojelutarpeen selvitys, avohuollon tukitoimet, lapsen kiireellinen sijoitus ja huostaanotto sekä niihin liittyvä sijaishuolto ja jälkihuolto.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/web/lastensuojelun-kasikirja

Visa mera
Toimintamalli nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille. Se auttaa huomaamaan ja puuttumaan syrjäytymisuhassa olevan lapsen ja nuoren tilanteeseen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Sivuilla on Tajua Mut! -käsikirja, joka toimii oppaana mallin käyttöönottoon.
Webbplatsens språk: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/tajua-mut-kasikirja/

Visa mera
Mannerheimin Lastensuojeluliiton tukilinja 12–20-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat apua ja tukea. Tukilinja päivystää arki-iltaisin. Puheluihin vastaa MLL:n ammattilainen, jonka kanssa voi puhua luottamuksellisesti ja nimettömästi.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/nuorten-tukilinja/

Visa mera
Kokemusasiantuntijanuorten kehittäjäryhmä on pohtinut vuosien 2023-2024 aikana, miten lastensuojelua tulisi uudistaa. Julkaisuun on koottu ryhmän ajatuksia erityisesti neljästä teemasta: lasten sijoitusten määrän vähentäminen lasrensuojelun tukitoimilla, koko perheen ja erityisesti vanhemmuuden tukeminen huostaanottotilanteessa, jälkihuollon uudistaminen monialaiseksi aikuistumisen tueksi ja lastensuojelun sijaishuollon palvelujen ja muun palvelujärjestelmän systemaattisen yhteistyön kehittäminen ja uudistaminen.
Webbplatsens språk: 
https://www.lskl.fi/julkaisut/soila-koordinaatiohankkeen-kokemusasiantuntijanuoret-kokemusnakokulmia...

Visa mera