Digitaaliseen kirjastoon on koottu harvinaisia kirjoja, käsikirjoituksia, karttoja, filmejä ja valokuvia eri maista ja kulttuureista. Aineistoa voi selata esimerkiksi paikan, aikakauden ja aiheen mukaan. UNESCO:n ja usean eri kirjaston, arkiston ja muun instituution kanssa yhteistyönä tuotetun palvelun yhtenä tavoitteena on kulttuurienvälisen ymmärryksen lisääminen.
Webbplatsens språk: 
https://www.loc.gov/collections/world-digital-library/about-this-collection/

Visa mera
Sivulla on Real Audio- ja MIDI-tiedostoina kaikki tunnetut katkelmat antiikin Kreikan musiikista.
Webbplatsens språk: 
http://www.oeaw.ac.at/kal/agm

Visa mera
Instituutin toiminnan ja Villa Lanten esittely, yleisötilaisuudet, julkaisut, tietoa kurssi- ja stipendihakemuksista ja taustasäätiöstä.
Webbplatsens språk: 
https://www.irfrome.org

Visa mera
Palvelussa on ilmaisia karttoja mm. Välimeren alueelta, Egyptistä, Iberian niemimaalta ja Rooman valtakunnasta.
Webbplatsens språk: 
https://awmc.unc.edu/

Visa mera
BBC:n historiasivusto on jaettu kuuteen jaksoon: esihistoria, anglosaksit, egyptiläiset, kreikkalaiset, roomalaiset ja viikingit. Sivut sisältävät laajoja artikkeleita, aikajanoja ja kiinnostavien henkilöiden esittelyjä. Virtuaaliretket, pelit ja animaatiot elävöittävät esitystä..
Webbplatsens språk: 
http://www.bbc.co.uk/history/ancient

Visa mera
Sivuilta löytyy kokotekstinä ja otteina lähdemateriaalia sekä linkkejä eri maailmanhistorian kulttuureja käsitteleviin lähteisiin esihistoriasta esikristilliseen aikaan.
Webbplatsens språk: 
https://sourcebooks.fordham.edu/ancient/asbook.asp

Visa mera
Virtuaalinen kierros gallialaisessa Viennen kaupungissa, joka nykyisin sijaitsee Ranskassa. Kierroksella voi tutustua antiikin aikaisiin monumentteihin: temppeleihin, teattereihin, kilparataan, muureihin sekä muihin aikakauden rakennuksiin. Myös maalaustaiteesta, mosaiikeista, kuvanveistotaiteesta sekä muusta esineistöstä on kuvia. Sivustossa on perustietoa antiikin ajan Viennestä: seudusta, tärkeistä ihmisistä ja alueen kehityksestä. Viennen arkeologista tutkimusta valaistaan perusteellisesti. Matkailijoille löytyvät ajo-ohjeet kaupunkiin, museoiden sijaintitiedot ja aukioloajat sekä turisti-informaatioiden osoitteet.
Webbplatsens språk: 
http://www.culture.gouv.fr/culture/arcnat/vienne/en/index1.html

Visa mera
Bibliotheca Augustana on kattava kokoelma eurooppalaisia (latinan-, kreikan-, saksan-, englannin-, ranskan-, espanjan- ja italiankielisiä) tekstejä kokotekstiversioina varhaisimmista löydetyistä kirjoituksista nykyaikaan. Pääpaino materiaalissa on kuitenkin vanhoissa, historiallisissa kirjoituksissa ja kirjailijoissa.
Webbplatsens språk: 
http://www.fh-augsburg.de/~harsch/augusta.html

Visa mera
Sivut sisältävät tietoa antiikin Kreikan jumaluuksista ja myyteistä sekä näihin liittyvistä maantieteellisistä paikoista ja kansoista. Kuvituksena karttoja ja yli 500 kuvaa antiikin mytologiaan liittyvistä taideteoksista. Sanahakumahdollisuus sivujen sisällöstä.
Webbplatsens språk: 
http://www.maicar.com/GML

Visa mera
Archaeology-lehdessä on artikkeleita antiikin olympialaisista.
Webbplatsens språk: 
https://archive.archaeology.org/online/features/olympics/

Visa mera
Heraklion arkeologisen museon kokoelma kattaa esineistöä neoliittiselta ajalta roomalaiselle kaudelle. Erityisen tunnettuja ovat saaren minolaisen kulttuurin aarteet.
Webbplatsens språk: 
https://www.heraklionmuseum.gr/en/

Visa mera
Lapsille suunnattu sivusto antiikin Kreikan jumalista ja sankaritaruista. Piirroskuvitus, osa tarinoista animoituja. Sivun kautta käytössä myös Illustrated Encyclopedia of Greek Mythology.
Webbplatsens språk: 
https://www.mythweb.com/

Visa mera
Noin 300 vuotta ennen ajanlaskumme alkua hallinneen sotapäällikön koko kuva. Valittavana multimediaversio tai kevyt tekstiversio.
Webbplatsens språk: 
https://1stmuse.com/frames/index.html

Visa mera
Johdanto antiikin Rooman elämään, arkkitehtuuriin, Forum Romanum'ille sekä historiaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.khanacademy.org/humanities/ancient-art-civilizations/roman

Visa mera
Lyhyt esittely Aristoteleen elämästä ja filosofiasta. Sivuilta löytyy myös kirjallisuusluettelo ja linkkilista Aristotelesta käsitteleviin verkkolähteisiin.
Webbplatsens språk: 
http://www.philosophypages.com/ph/aris.htm

Visa mera
Platonin filosofialle omistetuilta sivuilta löytyvät esittely Platonista sekä listat Platonin teoksista ja linkit niihin. Lisäksi sivuille on koottu tekijän esittelyjä ja artikkeleita eri dialogeista, Platon-tulkinnoista ja tutkimuksesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.plato-dialogues.org/

Visa mera
Klassillisten kielten ja antiikin kulttuurin tutkimusta, artikkeleja ja tekstejä.
Webbplatsens språk: 
http://www.romaeterna.org/english.htm

Visa mera
Perseus käsittää laajan tietokannan historiatutkimukseen liittyvää materiaalia. Laajimmin on edustettuna klassillisen materiaalin osasto, joka sisältää antiikin kirjallisuutta kokotekstimuodossa, historiaa, arkeologiaa ja klassillisen kreikan sekä latinan kielten tutkimusta ja papyrustietokannan. Renessanssiosastoon on koottu materiaalia, joka käsittelee Englannin renessanssia. Lisäksi projektin sivuilla on osastot Lontoon historiaa ja Amerikan Keski-Lännen ja Kalifornian historiaa.
Webbplatsens språk: 
http://www.perseus.tufts.edu

Visa mera
Tietoa ja kuvia antiikin Kreikan jumalista, titaaneista, sankareista, jumaltaruista, taruolennoista ja paikoista. Sivulta pääsee myös lukemaan Homeroksen Odysseiaa (engl.) ja Bulfinch´s Mythology -teosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.greekmythology.com

Visa mera
Sivusto kertoo Olympian kisojen synnystä, aatetaustasta sekä olympialaisten kehittymisestä nykymuotoon. Siitä löytyy myös tietoja kuuluisimpien antiikin aikaisten urheiluidolien elämästä sekä kuvaus ja kuvia Olympiasta.
Webbplatsens språk: 
http://www.perseus.tufts.edu/Olympics

Visa mera
Lyhyt kuvaus Sokrateen elämästä ja filosofiasta. Sivuilta löytyy myös kirjallisuusluettelo ja linkkilista Sokratesta käsitteleviin verkkolähteisiin.
Webbplatsens språk: 
http://www.philosophypages.com/ph/socr.htm

Visa mera
Kirjallisuuden elektroninen kokotekstitietokanta. Sisältää sekä kaunokirjallisuutta että tietokirjallisuutta. Hakea voi kirjan tai kirjailijan nimellä sekä aihealueella.
Webbplatsens språk: 
https://www.gutenberg.org/

Visa mera
American School of Classical Studies esittelee sivustossa kaivauksiaan Ateenan agoralla. Agoran kohteista on yksityiskohtaiset kuvaukset ja kuvat. Eri vuosien kaivauksissa löytynyt materiaali kuvaillaan tarkasti.
Webbplatsens språk: 
http://www.agathe.gr

Visa mera
Euroopan antiikkia, keskiaikaa ja nykyaikaa käsitteleviä dokumentteja.
Webbplatsens språk: 
https://history.hanover.edu/project.php

Visa mera
Lyhyt kuvaus Platonin elämästä ja filosofiasta. Sivuilta löytyvät myös kirjallisuusluettelo ja linkkilista Platonia käsitteleviin verkkolähteisiin.
Webbplatsens språk: 
http://www.philosophypages.com/ph/plat.htm

Visa mera
Suomen Ateenan-instituutti harjoittaa ja edistää monipuolisesti Kreikan historian ja kulttuurin tutkimusta.
Webbplatsens språk: 
https://www.finninstitute.gr/

Visa mera
British museumin Troija-näyttelyn yhteydessä julkaistu blogiteksti Troijan sodan mytologiasta ja sen päähenkilöistä: Helenasta, Pariksesta, Menelaoksesta, Akhilleesta, Hektorista sekä Odysseuksesta ja hänen paluumatkastaan Troijasta Kreikkaan. Tekstin kuvituksena on kreikkalaista keramiikkataidetta antiikin ajalta sekä veistostaidetta ja reliefejä.
Webbplatsens språk: 
https://blog.britishmuseum.org/the-myth-of-the-trojan-war/

Visa mera
Ancient world digital library sisältää digitoituja tieteellisiä julkaisuja vanhan ajan historian, kullttuurin ja kielten tutkimusten alalta. Julkaisuja on egyptologian, assyrologian, antiikin Kreikan ja Rooman tutkimuksen, keski-Aasian tutkimuksen, muinaisen juutalaisuuden tutkimuksen sekä papyrologian alalta.
Webbplatsens språk: 
https://dlib.nyu.edu/ancientworld/

Visa mera

Sidor