Rooman ja Bysantin hallitsijat Augustuksesta Constantinus IX Pelagosukseen. Sivut sisältävät halitsijaluettelon, elämäkertatietoja keisareista, tärkeiden hallitsijadynastioiden sukupuita, luetttelon merkittävistä taisteluista sekä karttoja.
Webbplatsens språk: 
http://www.roman-emperors.org

Visa mera
Suomen Rooman-instituutti on toiminut vuodesta 1954 Villa Lantessa. Suomen ulkoministeriön tilaama julkaisu kertoo vuonna 1534 valmistuneen renessanssihuvilan arkkitehtuurista, rakennushistoriasta ja muutosvaiheista.
Webbplatsens språk: 
https://livady.fi/wp-content/uploads/Villa-Lante-RHS-Livady-low-res.pdf

Visa mera
Kuvia ja tietoa Rooman San Calliston katakombeista.
Webbplatsens språk: 
https://www.catacombesancallisto.it/en

Visa mera
Sivuille on koottu latinankielisiä tekstejä kokotekstiversioina. Hakemistosta löytyy antiikin kirjailijoita, keskiajan kirjailijoita sekä uuslatinan tekstejä. Tekstimuodot perustuvat painettuihin editioihin.
Webbplatsens språk: 
http://www.thelatinlibrary.com

Visa mera
Aakkosellinen luettelo roomalaisista jumaluuksista ja sankareista, melko suppeat selostukset.
Webbplatsens språk: 
https://pantheon.org/mythology/roman/

Visa mera
Sivuilta löytyy kokotekstinä ja otteina lähdemateriaalia sekä linkkejä eri maailmanhistorian kulttuureja käsitteleviin lähteisiin esihistoriasta esikristilliseen aikaan.
Webbplatsens språk: 
https://sourcebooks.fordham.edu/ancient/asbook.asp

Visa mera
Berliinin egyptologisen museon papyruskokoelma, jossa voi selata ja tutkia muinaisia tekstejä.
Webbplatsens språk: 
https://berlpap.smb.museum/?lang=en

Visa mera
Sivuilla kerrotaan Rooman katakombien ja kristinuskon historiasta. Sivuihin sisältyy katakombeja käsittelevä kuvagalleria.
Webbplatsens språk: 
https://www.catacombesancallisto.it/en/

Visa mera
Kalervo Koskimiehen tyylikäs kuvadokumentti Rooman nähtävyyksistä, lähinnä historiallisista rakennuksista ja forumeista.
Webbplatsens språk: 
http://www.vedute.fi//imbas/roma/startpage.php

Visa mera
Rooman kaupungin matkailusivusto esittelee kaupungin palveluita matkailijoille. Osuus Discover Roma esittelee kaupungin nähtävyydet sekä niihin liittyviä tarinoita.
Webbplatsens språk: 
https://www.turismoroma.it/en?lang=en

Visa mera
Capitolium kertoo antiikin historiasta, antiikin Roomasta ja sen merkkihenkilöistä ja erityisesti Capitolium-kukkulasta. Sivustossa on upeita, havainnollistavia kuvia sekä interaktiivinen kartta, joten siitä on iloa kiinnostuneelle, vaikka se onkin italian kielinen.
Webbplatsens språk: 
https://www.capitolivm.it/

Visa mera
Digitaalisessa Augustuksen ajan Roomassa voi tutkia kartalta kaupungin rakennuksia ja alueita sekä lukea asiantuntijakuvauksia niiden historiasta, alkuperästä ja tutkimuksesta. Kuvauksissa mainitaan myös antiikin kirjallisuuden lähteitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.digitalaugustanrome.org/

Visa mera
Iltapäiväkävelyllä tutkijan kanssa -sarjan kävelykierros Roomassa, Italiassa esittelee antiikin Rooman aikaisia monumentteja ja ihmisiä, jotka niihin liittyvät. Kierros on kuunneltavissa äänitteenä. Oppaana toimii Suomen Rooman-instituutin tutkijalehtori Elina Pyy. Kierroksen aikana vieraillaan viidellä eri Augustuksen aikakauden monumentilla, joiden kautta Pyy kertoo keisarin elämässä vaikuttaneista naisista, hänen vaimostaan Liviasta, tyttärestään Iuliasta, sisarestaan Octaviasta sekä Egyptin kuningatar Kleopatrasta. Augustus eli vuosina 63 eaa. – 14 jaa., ja vallassa hän oli vuosina 27 eaa. – 14 jaa.
Webbplatsens språk: 
https://politiikasta.fi/opastukset/naiset-rooman-keisari-augustuksen-elamassa-keita-he-olivat/

Visa mera
Matkaopas ensimmäisen vuosisadan Roomaan esittelee kaupungin nähtävyyksiä, merkittäviä rakennuksia, kulkuyhteyksiä, majoituspaikkoja ja huvituksia niin kuin kunnon matkaoppaan kuuluu.
Webbplatsens språk: 
https://blog.britishmuseum.org/historical-city-travel-guide-rome-1st-century-ad/?_gl=1*jt5p1r*_ga*MT...

Visa mera
Napolin arkeologisen museon kokoelmista löytyy Napolin seudulta ja Pompejista kaivettuja esineitä, seinämaalauksia, veistoksia sekä reliefejä. Esineistä otettujen kuvien yhteydessä on kuvaus esineestä, sen löytöpaikasta, sen merkityksestä sekä ajoitus.
Webbplatsens språk: 
https://mannapoli.it/en/collezionien/

Visa mera
Ylen ohjelmasarjaa seuraa kirjailija Tatu Vaaskiven jalanjälkiä Italian maaperällä. Vaaskiven teosten antiikin kulttuurimaisemat löytävät tiensä ohjelmiin.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/1-3808644

Visa mera
Museo della Civilita Romanassa on esillä pienoismalli, joka esittää Rooman kaupunkia arkaaisella ajalla, kuningasajalta tasavallan ensimmäisen vuosikymmeniin (tasavallan perustaminen ajoitetaan perinteisesti vuoteen 509 ennen ajanlaskun alkua). Sivulla on kuvia ja yksityiskohtia siitä. Mallin on toteuttanut arkeologi Lorenzo Quilici vuonna 1994.
Webbplatsens språk: 
https://www.museociviltaromana.it/it/percorsi/percorsi_per_sale/sezioni_storiche/sala_xviii_plastico...

Visa mera
Rooman Museo della Civilita Romana tarjoaa museossa esillä olevan 1933-1935 arkkitehti Italo Gismondin luoman Rooman kaupungin pienoismallin kuvia ja yksityiskohtia. Niiden avulla voi tutkia ja hahmottaa, miltä antiikin maailman pääkaupunki näytti keisari Konstantinuksen aikaan, 300-luvulla .
Webbplatsens språk: 
https://www.museociviltaromana.it/it/collezioni/percorsi_per_sale/plastico_di_roma_imperiale

Visa mera
Museo della Civilita Romanassa on esillä upeat pienoismallit antiikin Rooman kaupungista, antiikin ajan esineistöä, votiiviesineitä, piirtokirjoituksia ja veistoksia. Museon esineitä voi tutkia virtuaalisesti valokuvista sekä salikierroksella.
Webbplatsens språk: 
https://www.museociviltaromana.it/en

Visa mera
Jaakko Ojamo esittelee diplomityössään, miten antiikin Rooman aikainen akvedukti toimii ja mitä eri osia se sisältää. Työssä käydään läpi akveduktien tekniset rakenteet ja arkkitehtoniset osat.
Webbplatsens språk: 
https://aaltodoc.aalto.fi/bitstream/handle/123456789/28609/master_Ojamo_Jaakko_2017.pdf?sequence=1&i...

Visa mera
Instituutin toiminnan ja Villa Lanten esittely, yleisötilaisuudet, julkaisut, tietoa kurssi- ja stipendihakemuksista ja taustasäätiöstä.
Webbplatsens språk: 
https://www.irfrome.org

Visa mera
Jyrki Siukosen kirjan aiheena on Suomen ensimmäinen julkinen veistos, Turussa vuonna 1864 paljastettu Henrik Gabriel Porthanin patsas. Kirjassa tarkastellaan Carl Eneas Sjöstrandin veistämän patsaan taustoja ja toteutusta sekä asetetaan teos laajempaan kansainväliseen kontekstiin vertaamalla sitä edeltäjiensä ja aikalaistensa töihin.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/tl.281/

Visa mera
Rooman Amerikan Akatemian digitaaliset kokoelmat sisältävät kuvia, kuvauksia, tutkimuksia sekä muuta aineistoa antiikin Rooman tutkimuksen saralta. Kokoelmat ovat selattavissa muun muassa aiheen, paikan, tekijän ja ajoituksen mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://dhc.aarome.org/

Visa mera