18 träffar. Visar 1 - 18 träffar.
Tietoa museon näyttelyistä ja kokoelmista. Helsingin julkiset veistokset ja muistomerkit kuvin ja sanoin. Veistoksia voi hakea taiteilijan, teoksen nimen, hakusanan tai sijainnin mukaan.
Visa mera
Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksen Annantalo on taidekeskus, jonka sivuilla on tietoa tapahtumista ja näyttelyistä.
Visa mera
Suomen elokuvasäätiön esittelee elokuva-alaa, tukia, kansainvälista elokuvatoimintaa sekä elokuvia.
Visa mera
Sivuilla on Suomalaisten taidesäätiöiden yhdistyksen esittely sekä tietoa mukana olevista säätiöistä ja niiden kokoelmista.
Visa mera
Suomen lasten ja nuorten kuvataidekoulujen liiton sivulla on tietoa liiton toiminnasta, kuvataideoppilaitoksista sekä taiteen opetuksesta.
Visa mera
Ars Fennica -kuvataidesäätiön esittely. Kuluvan vuoden palkintoehdokkaat. Palkinnonsaajat, palkintoehdokkaat, palkintolautakunnat ja asiantuntijat v. 1991 alkaen.
Visa mera
Teatterikorkeakoulun Tila, kuva, aatteet -luentosarjan oheismateriaaliksi laadittu aineisto kuvaa taidehistorian pääpiirteitä 1800-luvun loppuun asti. Arkkitehtuurin ja kuvataiteen lisäksi mukana on myös viittauksia teatterin, tanssin ja oopperan ilmiöihin.
Visa mera
Amos Rex on yksityinen taidemuseo, joka toimii Helsingin keskustassa taiteen ja kaupunkikulttuurin kohtaamispaikkana ja luo näyttelyitä erityisesti kokeilevasta nykytaiteesta, 1900-luvun modernismista ja muinaisista kulttuureista.
Visa mera
Frame tukee taiteen ammattilaisten kansainvälistä toimintaa, toimijoiden yhteistyötä Suomessa ja ulkomailla sekä toimii nykytaiteen tiedotuskeskuksena. Sivuilta löytyy tietoa Framen apurahoista, sen tarjoamasta ohjelmasta, Venetsian biennaaleista sekä nykytaiteesta alana. Taiteilijoille löytyy ohjeita, mm. kansainväliseen toimintaan. Framesta löytyy myös taidegallerioiden yhteystiedot sekä taidegalleriatilastoja.
Visa mera
Ateneumin Helene Schjerfbeckin näyttelyn yhteydessä julkaistu esittely kertoo taiteilijan elämästä, kehityksestä taidemaalarina sekä persoonasta. Sivulla on kuvia Schjerbeckin tuotannosta, mm. sarja omakuvia.
Visa mera
Amos Rexin sivuille on koottu taidetta, jota voi kokea paikasta riippumatta. Tarjolla on mm. video-opastuksia ja sisältöjä etäopetukseen.
Visa mera
Rahasto tukee taidealalla asemansa jo vakiinnuttaneiden toimijoiden työskentelyn ja kasvun edellytyksiä. Tarkoituksena on parantaa taiteen asemaa sekä ylläpitää sen merkityksellisyyttä yhteiskunnassa. Sivuilla on ohjeita tuen hakemiseen.
Visa mera
Ruotsin kuninkaallisen kirjaston digitaalisista kokoelmista löytyy materiaalia laidasta laitaan: valokuvia, vanhoja käsikirjoituksia, kuvitustaidetta sekä sekä mediatietokanta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Taidejakulttuuri.fi tarjoaa tilastotietoa kulttuurin toimialalta, apurahahakemiston sekä uutisia alan tietojulkaisuista. Tiedontuottajien käyttämät käsitteet on koottu yhteen hakemistoon. Palvelu on tuotettu yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön sekä kulttuurialalta tilastotietoa tuottavien organisaatioiden kanssa.
Visa mera
Ruukku on taiteellisen tutkimuksen kausijulkaisu. Toimituskunnassa on tutkijoita Suomen eri taideyliopistoista.
Visa mera
Kulttuuria kaikille on kulttuurielämän alueella työskenteville suunnattu neuvontapalvelu. Sivusto jakaantuu ohjeisiin, kartoituksiin, asiantuntijaverkoston tietoihin sekä koulutusinformaatioon. Sivustosta löytyy usein kysyttyjen kysymysten lista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kirjoituksia ja haastatteluja 21 vammaiselta ja viittomakieliseltä taiteilijalta, taiteen liepeillä työskentelevältä ammattilaiselta sekä yhdeltä tanssiryhmältä. Julkaisussa tuodaan esiin vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden luoman taiteen laaja kirjo. Miten taiteilijat työskentelevät, mistä heidän taiteellinen ajattelunsa juuri nyt kumpuaa, miten heistä tuli taiteilijoita, millaisena he taiteen ja vammaisuuden suhteen itse kokevat?
Visa mera
Europeana.eu -palveluun on koottu eurooppalaisten museoiden, gallerioiden, arkistojen, kirjastojen ja audiovisuaalisten kokoelmien aineistoja digitaalisessa muodossa. Europeana tarjoaa hyödynnettäväksi miljoonien eurooppalaisten kulttuurikohteiden tiedot. Mukana on maalauksia, valokuvia, esineitä, kirjoja, sanomalehtiä, päiväkirjoja, asiakirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Portaalista voi hakea myös suomalaista kulttuuriperintöaineistoa, muun muassa äänitteitä, museoesineitä, taidekuvia, vanhoja sanomalehtiä, kirjeitä, luonnontieteellistä aineistoa ja videoita eri kulttuurilaitoksista.
Webbplatsens språk:
Visa mera