53 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Kirja Oppiva kaupunkisuunnittelu käsittelee Teknillisessä korkeakoulussa (TKK) toteutettua OPUS-tutkimushanketta ja sen tuloksia. Hankkeessa kehitettiin uusia menetelmiä ja työkaluja, joilla voidaan edistää kaupunkisuunnitteluun osallistuvien vuorovaikutusta ja paikallisen näkökulman vahvistamista alueiden suunnittelussa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Verkkonäyttely esittelee kuvin ja sanoin espoolaisia kirkkoja, kappeleita, seurakuntataloja ja muita sakraalitiloja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Espoon keskuksen kasvu kirkonkylästä kaupunkikeskukseksi esitetään pääasiassa valokuvin. Kuvia on kaikkiaan noin 50. Ensimmäisissä on näkymiä 1950-luvulta, viimeisissä tämän vuosituhannen alun julkisia rakennuksia. Esityksen PowerPoint-versiota lainataan esim. kouluille.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Länsiväylä on Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen ajankohtaisasioihin ja tapahtumiin keskittyvä paikallislehden verkkoversio. Lehdessä voi julkaista ilmoituksia. Palvelussa toimii uutisarkisto.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Metropolia ammattikorkeakoulu on monialainen korkeakoulu, jonka avoimesta oppimisympäristöstä valmistuu ammatillisia asiantuntijoita. Sivuilla esitellään eri koulutusalat yhteystietoineen.
Visa mera
Kuvataideyhdistyksen sivulla on mm. verkkogalleria, Taiteilijatalon esittely sekä luettelo jäsenistä. Joidenkin jäsenien kohdalla on myös pieni galleria.
Visa mera
Tutkimuksessa on selvitetty sitä, minkälaiseksi pääkaupunkiseudulla asuvat kokevat oman elämänsä ja hyvinvointinsa. Hyvinvoinnin kokemista tarkastellaan mm. asumisen, terveyden, työelämän ja taloudellisen tilanteen näkökulmista.
Visa mera
Julkaisussa esitellään Espoon kaupungin alueelta tiedossa olevat arvokkaat luontokohteet. Mukana on kaikkiaan 303 säilyttämisen arvoista kohdetta ja 50 luonnonmuistomerkkinä rauhoitettua pientä kohdetta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
HSL:n raportissa tarkastellaan tilastojen ja tutkimusten perusteella auton omistamisen kehitystä ja tulevaisuudennäkymiä Helsingin seudulla.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tapahtumia, tekemistä ja palveluja lapsiperheille pääkaupunkiseudulla. Rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä paikkoja ja tapahtumia sekä arvioida niitä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Menokone löytää pääkaupunkiseudun tapahtumat, jonkin verran myös muun Suomen tapahtumia.
Webbplatsens språk:
Visa mera
HSY:n ilmanlaatu-sivusto sisältää tietoja ilmanlaadusta, siihen vaikuttavista tekijöistä ja seurausvaikutuksista ihmisen ja luonnon kannalta. Ajankohtaiset tiedot pääkaupunkiseudun ilmanlaatutilanteesta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
EMMAn, Espoon modernin taiteen museon, sivuilla on tietoa näyttelyistä, tapahtumista ja museo-opetuksesta. Taidemuseon tiedotuslehden voi ladata omalle koneelle pdf-tiedostona.
Visa mera
Arkkitehtuurimuseon tietopaketti Tapiolan puutarhakaupungin vaiheista, sen eri alueista, suunnittelijoista ja ominaispiirteistä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Esitteeseen on koottu 19 helppokulkuista tai esteetöntä retkikohdetta Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.
Webbplatsens språk:
Visa mera
HSY:n jätehuoltosivuilla on tietoa jätteiden keräyksestä, hyötykäytöstä, ongelmajätteistä ja kompostoinnista. Kiertävien keräysautojen aikataulut, jätehuollon toimipisteet sekä jätehuoltomääräykset pääkaupunkiseudulla on listattu.
Visa mera
HSL:n sivut sisältävät pääkaupunkiseudun reittioppaan, aikatauluhaun, matkustajan oppaan, tietoa lipuista ja hinnoista sekä liikenteen suunnittelusta seudulla. Palvelussa toimii myös poikkeusinfo.
Visa mera
Verkkosivustolla kerrotaan pääkaupunkiseudun kaupunkien palveluista selkokielellä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Virtuaalikierros esittelee 44 eri paikkaa Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella. Mukana on opiskelutiloja, laboratorioita, työpajoja, palveluita, ulkoilualueita ja rakennuksia. Palvelun suomenkielinen versio julkaistaan myöhemmin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kalenteriin on koottu tiedot Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunkien järjestämistä kaikille avoimista opastetuista luontoretkistä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kartasta löytyvät tiedot Helsingin, Espoon ja Vantaan ulkoliikuntapaikkojen kunnosta. Palvelu kattaa kaupunkien ylläpitämät hiihtoladut ja luistelupaikat, myöhemmin sinne lisätään tiedot myös uimarannoista.
Visa mera
Espoon historiaan ja kulttuuriin liittyviä virtuaalinäyttelyitä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sivuilla on ohjeita yrittäjille hankinnoista, lupapalveluista sekä toimitiloista. Niillä esitellään myös palveluja, jotka on suunnattu varsinkin espoolaisille pienyrittäjille, yrittäjiksi aikoville ja alan opiskelijoille.
Webbplatsens språk:
Visa mera
HSL:n sivusto sisältää seutuliikenteen aikataulut, pysäkkiluettelot, reittioppaat, linjakartat sekä poikkeusinfon.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Helsingin seudun aluesarjat sisältävät tilastotietoja väestöstä, asumisesta, tulotasosta ja työpaikoista Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja lähiseudun kunnissa. Samat tiedot löytyvät pohjoismaiden suurimpien kaupunkialueiden osalta Nordstat -tietokannasta, johon on myös pääsy.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Raportti sisältää keskeiset tulokset syksyllä 2012 laaditusta Helsingin seudun vieraskielisen
väestön ennusteesta vuosiksi 2013–2030. Helsingin seudulla tarkoitetaan 14
kunnan muodostamaa aluetta, johon kuuluvat Helsinki, Espoo,
Kauniainen ja Vantaa sekä kehyskunnat Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi,
Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Raportissa esitetään vieraskielisen väestön ennuste kieliryhmittäin. Ennuste on laadittu koko Helsingin seudulle, pääkaupunkiseudun neljään kuntaan sekä yhteisenä seudun kymmenen kehyskunnan muodostamalle alueelle (Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti).
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ilmonet on pääkaupunkiseudun kansalais- ja työväenopistojen yhteinen ilmoittautumisjärjestelmä. Opistot järjestävät runsaasti kursseja ja luentoja verkossa. Tarjolla on myös luentoja, joille ei tarvitse ilmoittautua.
Visa mera
Erkko Anttilan tutkimus Helsingin ympäristöön 1900-luvun alkupuolella syntyneistä työväen esikaupungeista ja niiden muuttumisesta nykyaikaisiksi keskiluokan pientaloalueiksi. Tarkastelun kohteena on erityisesti esikaupunkien paikallinen yhteisöllisyys ja sen muutos. Aineistona on käytetty mm. arkielämää, naapuruussuhteita ja yhdistystoimintaa koskevia muistitieto- ja aikalaislähteitä.
Webbplatsens språk:
Visa mera