Sivuilla on kattavat tiedot Herman Melvillen elämästä ja teoksista, biografioiden bibliografia, arvostelut ja myös täydellisinä teksteinä Melvillen kertomuksia ja novelleja. Linkkejä muihin Melvilleä sivuaviin sivuihin kuin myös valas- ja purjelaivatietouteen sekä kirjallisuussivuihin.
Webbplatsens språk: 
http://www.melville.org

Visa mera
Selkeää ja perusteellista tietoa Charles Dickensin elämästä ja tuotannosta, linkkejä myös muille Dickens-sivuille ja mahdollisuus esittää kirjailijaa koskevia kysymyksiä.
Webbplatsens språk: 
http://charlesdickenspage.com/index.html

Visa mera
Simenonin koko Maigret-tuotanto, 75 romaania ja 25 novellia sekä käännökset eri kielille, myös suomenkieliset versiot, romaaninen pohjalta tehdyt elokuvat ja tv-sarjat, Simenonin lyhyt elämäkerta.
Webbplatsens språk: 
http://www.trussel.com/f_maig.htm

Visa mera
Sivuille on koottu luetteloita salapoliisi- ja rikosromaaneista, jotka ovat ilmestyneet sarjoina tai joissa esiintyy sama päähenkilö. Hakemistot kirjailijoista ja kirjoissa esiintyvistä henkilöistä; kummastakin hakemistosta voi hakea nimen, ammatin tai tapahtumapaikan mukaan. Osasta kirjailijoita myös henkilötietoja. Haku myös hakusanalla. Linkkejä kirjailijoita käsitteleville sivuille.
Webbplatsens språk: 
http://www.stopyourekillingme.com

Visa mera
Meta-FAQ on koottu Tolkien aiheisten news-ryhmien ja muiden lähteiden eniten kysytyistä kysymyksistä. Tietoa Tolkien-keskusteluryhmistä ja netiketistä.
Webbplatsens språk: 
http://tolkien.slimy.com

Visa mera
Täällä voi tutustua Nils-Aslak Valkeapään elämäntyöhön runoilijana, muusikkona, kuvataiteilijana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana.
Webbplatsens språk: 
http://lapinkavijat.rovaniemi.fi/valkeapaa/index.html#/

Visa mera
Sivuilla esitellään kovaksikeitetyn rikoskirjallisuuden amerikkalaisia tekijöitä. Selkeä hakemisto, henkilöbibliografiat ja alan tutkimuksen bibliografia.
Webbplatsens språk: 
https://detnovelcom.wordpress.com

Visa mera
Hakuteos virolaisista kirjailijoista ja heidän teoksistaan.
Webbplatsens språk: 
https://sisu.ut.ee/ewod/avaleht

Visa mera
Muumien luojan Tove Janssonin elämästä kertova kokonaisuus, jossa kuvataan lapsuuden kotia, Toven opintoja ja matkustelua, saarielämää sekä kehitystä taiteilijana.
Webbplatsens språk: 
https://www.moomin.com/fi/tove-jansson/

Visa mera
Nobel-säätiön ylläpitämä hakemisto kirjallisuuden Nobelin palkinnon saaneista kirjailijoista. Palkinnon saajat on lueteltu kronologisessa järjestyksessä. Jokaisesta bio- ja bibliografia, palkinnon myöntämisperusteet, valokuva ja linkkejä muihin lähteisiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.nobelprize.org/prizes/lists/all-nobel-prizes-in-literature/

Visa mera
Amerikkalaisen yliopiston tutkimusarkisto on omistettu ranskalaiselle kirjailijalle Marcel Proustille (1871-1922). Arkiston loi professori Philip Kolb, Proustin kirjeenvaihdon toimittaja. Linkkejä on suoraan hakulomakkeeseen, arkiston esittelyyn, Proustin ja Kolbin elämäkertatietoihin, Proust-tutkimuksen lähdeluetteloon sekä muihin Proustin aikaa ja Ranskan kirjallisuutta koskeviin verkkosivuihin Euroopassa ja Amerikassa. Sivu luettavissa myös ranskaksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.library.illinois.edu/rbx/kolbproust/

Visa mera
Sivut sisältävät naiskirjailijoiden elämäkertatietoja ja kirjoja luettavaksi. Tietoa kirjailijoista voi hakea kirjailijan nimen mukaan, maan mukaan tai vuosisadan mukaan. Ulkoasu on vanhahtava, mutta sisältöä päivitetään edelleen.
Webbplatsens språk: 
http://digital.library.upenn.edu/women

Visa mera
Don DeLillolle omistetut sivut. Sivuilla on lyhyt elämäkerta ja bibliografia DeLillon teoksista. Teoksista on sivuun kerätty myös kansikuvia ja lyhyet selostukset sekä luettelo kirjailijan haastatteluista. Linkkejä.
Webbplatsens språk: 
http://perival.com/delillo/delillo.html

Visa mera
Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus edistää suomalaisen kirjallisuuden tuntemusta ulkomailla sekä suomalaisen kirjallisuuden kääntämistä. Keskuksen sivuilla on tietoa kääntäjille tarkoitetusta tuesta sekä tietokanta, josta voi etsiä suomalaisen kirjallisuuden käännöksiä muihin kieliin.
Webbplatsens språk: 
https://fili.fi/

Visa mera
Keskus edistää islantilaisen kirjallisuuden kääntämistä ja tuntemusta maailmalla. Sivuilla on tietoa islantilaisesta kirjallisuudesta, kirjailijoista, kääntäjistä ja tarjolla olevista tuista.
Webbplatsens språk: 
https://www.islit.is/en

Visa mera
Nurmijärven kunnan Aleksis Kivi-sivustosta löytyvät Aleksis Kiven elämäkertatiedot, luettelo hänen tuotannostaan (käännöksineen) sekä tutkimuksia ja kirjallisuutta Aleksis Kivestä. Lisäksi sivustoon on koottu kokonaisuus taiteesta, joka on tehty Aleksis Kiven tuotannosta tai sen pohjalta. Aleksis Kiven museot ja muut muistomerkit löytyvät sivustosta. Aleksis Kiven maisemat -osa johdattelee niihin maisemiin, joissa Aleksis Kivi liikkui ja vaikutti. Koululaisten Kivi -osioon pyritään toteuttamaan Kivi-tietoa lapsille ja nuorille helpommin omaksuttavassa muodossa.
https://www.nurmijarvi.fi/aleksis-kivi/

Visa mera
Kirjailijoiden ja kääntäjien tekijänoikeusjärjestön verkkosivuilla on ohjeita oikeudenomistajalle ja tietoa käyttöluvista.
Webbplatsens språk: 
https://www.sanasto.fi

Visa mera
Discovering Literature kertoo Birtish Libraryn kokoelmissa olevista kirjoista kuvaten samalla aikaa, jolloin teokset ovat syntyneet. Digitoitujen aarteiden lisäksi tarjolla on artikkeleita, dokumentteja ja opettajien muistiinpanoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.bl.uk/discovering-literature

Visa mera
Englanninkielistä kauno- ja tietokirjallisuutta julkaisevan kustantamon sivuilla on teos- ja kirjailijaesittelyjen lisäksi mm. kirjailjoiden haastatteluja ja heidän kirjoittamiaan esseitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.harpercollins.com/

Visa mera
Tove Janssonin elämästä ja taiteesta kertovassa sivustossa on kuvia ja tarinaa Toven perheestä sekä sukupuu, taideteoksia, omakuvia, videoita Toven haastatteluista, Toven saaresta ja hänen matkoistaan.
Webbplatsens språk: 
https://tovejansson.com/

Visa mera
Sivuilla esitellään lähes sata kirjallisuuden klassikkoa. Siuvstosta löytyvät kirjailijoiden henkilökuvat ja keskeiset teokset. Osasta teoksista on tiivistelmä, henkilöluettelo ja analyysejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.gradesaver.com/study-guides/

Visa mera
American Library Associationin julkaiseman Booklist -lehden verkkoversio sisältää arvosteluja, jotka on jaettu aikuisten, nuorten ja tietokirjallisuuden arvosteluihin ja esittelyihin. Lisäksi Booklistissa arvioidaan videoita, cd-romeja ja äänitteitä, uusimmissa numeroissa myös verkkoaineistoja. Sivuilla on myös bibliografioita sekä kirjailijahaastatteluja.
Webbplatsens språk: 
https://www.booklistonline.com

Visa mera
Sivulla on tietoa yhteisön toimintatavoista, PENin myöntämistä palkinnoista ja uutisia. Videoilla kirjailijat ja toimittajat keskustelevat ja lukevat tekstejä.
Webbplatsens språk: 
https://pen.org/

Visa mera
Suomen tietokirjailijat ry on tietokirjailijoiden kulttuuri-, ammatti- ja edunvalvontajärjestö. Sivustosta löytyy tietoa yhdistyksen myöntämistä apurahoista, tietoteospalkinnoista (Varelius-palkinto, tunnustuspalkinnot jäsenille, lasten ja nuorten tietokirjapalkinto). Lisäksi sivustosta löytyvät palstat yhdistys neuvoo, yhdistys ottaa kantaa sekä asiantuntijarekisteri.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/

Visa mera

Sidor