Julkaisuun on koottu tiedot Suomen rannikon 87 ekologisesti tärkeästä alueesta. Mm. meriliikenne, rantarakentaminen ja merituulivoiman rakentaminen lisääntyvät merialueella. Raportin tarkoituksena on tukea alueiden suojelua ja kestävän käytön suunnittelua.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/312221

Visa mera
Raportissa kuvataan kuntien ja alueiden kasvihuonekaasupäästöjen laskentaan tarkoitetun Alueellinen Laskenta (ALas) -mallin laskentaperiaatteet sekä luodaan katsaus Suomen kuntien kasvihuonekaasupäästöihin vuosina 2005–2018.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/316216

Visa mera
Suomen ympäristökeskuksen palvelusta voi hakea tietoa mm. ympäristöhallinnon paikkatieto- ja kaukokartoitusaineistoista, tietojärjestelmistä, tutkimuksen aineistoista, ympäristöraportointiin liittyvistä aineistoista sekä rajapintapalveluista ja karttapalveluista.
Webbplatsens språk: 
https://ckan.ymparisto.fi/

Visa mera
Jari Lyytimäen kirja huumoritutkimuksen ja ympäristönsuojelun suhteesta. Teoksessa esitellään huumorin ominaispiirteitä ja luodaan yleiskuva huumoritutkimuksen erilaisista lähestymistavoista sekä niiden linkeistä ympäristökysymyksiin.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/234633

Visa mera
Oppaan tarkoituksena on selventää pienvesiä koskevan lainsäädännön tulkitsemista. Siinä esitellään keskeinen pienvesiin liittyvä lainsäädäntö ja annetaan ohjeita pienvesien tunnistamiseen. Lisäksi oppaaseen on sisällytetty suosituksia pienvesien paremmaksi huomioimiseksi maankäytössä.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/306503

Visa mera
Raportissa esitellään asukas- ja kuntakyselyn tuloksia vapaa-ajan asumisen nykytilasta ja kehittämistarpeista. Tutkimuksessa selvitettiin mm. vapaa-ajan asuntojen käyttäjien asunnon hankintaa, sijaintia, varustetasoa ja käyttöaikoja. Lisäksi kartoitettiin kuntien edustajien näkemyksiä vapaa-ajan asumisen vaikutuksista alueen ympäristöön ja yhteisöön sekä sitä, miten vapaa-ajan asuminen on huomioitu osana kuntien maankäytön suunnittelua.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/155089

Visa mera
Palvelun avulla voi seurata Lounais-Suomen jokien vedenlaatua kahdeksalla mittausasemalla. Tiedot päivittyvät vähintään kerran vuorokaudessa.
Webbplatsens språk: 
http://wwwi2.ymparisto.fi/i2/vesimittari/

Visa mera
Ympäristökeskuksen tiivis tietopaketti siitä, mitä mikromuovit ovat ja miten ne vaikuttavat ympäristöön. Julkaisussa on myös esitetty keinoja ja suosituksia mikromuovien vähentämiseksi. Julkaisu on joulukuulta 2017.
Webbplatsens språk: 
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/177566/SYKE_PolicyBrief_mikromuovi_FI_web.pdf

Visa mera
Raportissa hahmotellaan eri tekijöitä, joita liittyy taloyhtiöiden muuntautumiseen passiivisista energian kuluttajista aktiivisiksi energian tuottajiksi ja muuttuvan energiajärjestelmän toimijoiksi.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/319597

Visa mera
Itämeri.fi kokoaa yhteen useiden eri laitosten tuottamaa tietoa kaikille merestä kiinnostuneille. Palvelussa voi tutustua mm. Itämeren luontoon ja sen muutoksiin, merentutkimuksen osa-alueisiin ja tutkijoiden työhön. Meriaineistot.fi ja Merihavainnot.fi sisältävät avoimia paikkatieto- ja tutkimusaineistoja. Opi ja tutki –kokonaisuus tarjoaa tietoa ympäristökasvatuksen tueksi. Itämeri nyt –osiossa on reaaliaikaista tietoa meriveden korkeudesta, sinilevätilanteesta ja laivaliikenteestä. Sivustolla on vinkkejä myös matkailuun ja vapaa-ajanviettoon merellä. Kuvapankin valokuvat ovat vapaasti käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.itameri.fi/fi-FI

Visa mera
Hiilineutraalisuomi.fi julkaisee tutkimustietoa ja työkaluja hiilineutraalin Suomen rakentamiseksi. Sivustolle on koottu artikkeleita ja webinaareja aiheesta.
Webbplatsens språk: 
https://hiilineutraalisuomi.fi/

Visa mera
Palvelusta voi hakea merellisiä vierailukohteita, vierasvenesatamia, säätietoja ja sinilevätietoja. Meriopas.fi on osa Itämeri.fi-kokonaisuutta ja se on kehitetty yhteistyönä meritietoa tuottavien laitosten kanssa.
Webbplatsens språk: 
https://meriopas.ymparisto.fi/meriopas/

Visa mera
Itämereen aiheutuu kuormitusta ravinnon tuotannosta, asumisen jätevesistä, energian kulutuksesta, liikkumisesta ja muusta kulutuksesta. Itämeri-laskurilla kuluttaja voi selvittää kulutustottumustensa vaikutuksia Itämereen.
Webbplatsens språk: 
https://www.syke.fi/fi-FI/Tutkimus__kehittaminen/Meri/Itamerilaskuri

Visa mera
Vaikuta vesiin -sivustolla voi seurata vesien- ja merenhoitosuunnitelmien toimien toteutumista. Sieltä selviää, miten etenevät esimerkiksi toimenpiteet, joilla pyritään vähentämään vedenalaista melua tai tehostamaan suojelua merellisillä suojelualueilla.
Webbplatsens språk: 
https://seuranta.vaikutavesiin.fi/

Visa mera
Circwaste esittelee kiertotalouden, kierrätyksen ja materiaalitehokkuuden ajankohtaisia asioita. Sivustolta löytyy työkaluja kiertotalouden edistämiseksi sekä oppaita, kuten "Rakentajan lajitteluopas" pienrakentajille.
Webbplatsens språk: 
https://www.materiaalitkiertoon.fi/fi-FI

Visa mera
Suomen ympäristökeskus on koonnut yhteen paikkaan laskureita, joilla voi analysoida hiilijalanjälkeä.
Webbplatsens språk: 
https://www.syke.fi/co2laskurit

Visa mera
Vesikartan avulla voi tarkastella mökkijärven, joen tai meriveden tilaa. Palvelu tarjoaa tietoa myös vesiä kuormittavasta toiminnasta, kunnostustoimista ja meriympäristön seuranta-asemista.
Webbplatsens språk: 
https://paikkatieto.ymparisto.fi/vesikartta

Visa mera
Suomen ympäristökeskuksen oppimateriaaleissa tutustutaan kestävään vedenkäyttöön ja vesiensuojeluun. Oppimiskokonaisuuksien aiheina ovat mm. kodin vesietiketti ja vesihuollon aakkoset, lähivedet sekä globaalit vesivarat. Tarjolla on niin videoita, pelejä kuin animaatioitakin.
Webbplatsens språk: 
https://www.vesi.fi/teemasivu-vesiaiheiset-oppimateriaalit/

Visa mera
Suomen ympäristökeskuksen palvelussa esitellään ja jaetaan toteutettuja toimenpiteitä, jotka edistävät ilmastonmuutoksen hillintää, kiertotaloutta ja luontokadon pysäyttämistä. Palvelu on tarkoitettu kunnille, yrityksille, järjestöille, asukkaille jne.
Webbplatsens språk: 
https://kestavyysloikka.ymparisto.fi/

Visa mera
Verkkopalvelussa voi tutustua Suomen luontotyyppien uhanalaisuusarvioinnin tuloksiin. Mukana oli yhteensä noin 400 luontotyyppiä: vesistöjä, rannikoita, metsiä, soita, kallioita, tuntureita ja perinnebiotooppeja. Niistä lähes puolet arvioitiin uhanalaisiksi.
Webbplatsens språk: 
https://luontotyyppienuhanalaisuus.ymparisto.fi/lutu/#/

Visa mera
Luonnon kirjo -lehdessä julkaistaan artikkeleita luonnon monimuotoisuudesta ja sen suojelusta.
Webbplatsens språk: 
https://www.luonnonkirjo.fi/

Visa mera
SYKE tarjoaa avointa dataa ja tietoa kestävän ympäristön ja yhteiskunnan rakentamiseen: tietoa vesivaroista, pinta- ja pohjavesistä, eliölajeista, ympäristön kuormituksesta ja alueiden käytöstä sekä ympäristöä koskevia paikkatietoaineistoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.syke.fi/avointieto

Visa mera
Suomen ympäristökeskuksen sivut, joilta löytyy tietoa mm. ympäristön kuormituksesta ja tilasta, ympäristön- ja luonnonsuojelusta, ympäristövahingoista, ympäristön käytöstä, hoidosta ja kunnostuksesta sekä alan kansainvälisestä yhteistyöstä.
Webbplatsens språk: 
https://www.syke.fi/fi-FI

Visa mera
Ilmastodieetti.fi on Suomen ympäristökeskuksen verkkopalvelu, jonka avulla voi laskea asumisesta, liikenteestä, ruuasta, jätteistä ja kulutuksesta syntyvät kasvihuonekaasupäästöt.
Webbplatsens språk: 
https://ilmastodieetti.ymparisto.fi/ilmastodieetti/

Visa mera
Julkaisu tarjoaa tietoa merten roskaantumisesta, muoveista, mikromuoveista ja niihin liittyvistä haitallisista aineista. Merten roskaantumista käsitellään laajemmin globaalista näkökulmasta, mutta myös Itämeren tilanne huomioidaan.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/167421

Visa mera
Julkaisussa on tietoa Suomen meriympäristön tilasta, mereen kohdistuvista paineista sekä yleisistä ympäristötavoitteista ja indikaattoreista, joilla tavoitteiden toteutumista seurataan
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/274086

Visa mera
Suomen ympäristökeskus on julkaissut oppaan, jossa esitellään 136 uhanalaista ja 24 maastamme hävinnyttä sammallajia. Lajista on värikuva ja levinneisyyskartta sekä tiedot sen uhanalaisuudesta muualla Euroopassa. Oppaasta löytyy myös luettelo kaikista Suomen sammallajeista, joita tunnetaan kaikkiaan 884.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/38824

Visa mera

Sidor