24 träffar. Visar 1 - 24 träffar.
Perusteellinen Uuden-Seelannin tietopaketti sisältää tietoa Uuden-Seelannin ensimmäisistä asukkaista ja eurooppalaisista maahanmuuttajista sekä merestä ja sen merkityksestä ihmiselle, luonnonvaroista ja maisemasta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Arktisen keskuksen sivuilta löytyy toiminnan ja tutkimuksen esittelyn lisäksi tietopaketti arktisista alueista: käsitteen arktinen määrittely, arktisen luonnon kuvaus, alueen kartta sekä artikkeliviitteitä aiheesta.
Visa mera
WRI tuottaa aineistoja, ideoita ja ratkaisuja maailman ympäristöongelmiin. Sisältää mm. ympäristön tilan maakohtaiset perustilastot (Regional Resources). Muita aineistoja on tarjolla sekä maanosittain että keskeisten aihepiirien mukaan järjestettynä. Tutkimustoiminnan pääaiheet ovat maatalous, biodiversiteetti, meret ja rannikot, ilmaston muutos, metsät, terveys ja hallinnointi.
Webbplatsens språk:
Visa mera
GTK tekee maankäytön suunnitteluun, pohjaveteen, energiaan, merenpohjan käyttöön ja ympäristövaikutuksiin liittyvää tutkimusta. Sivustolta löytyvät tutkimuskeskuksen karttapalvelut, kivinäytekokoelma, georetkeilyohjeita, neuvoja kiviharrastajalle sekä tietoa luonnonvaroista.
Visa mera
Maa- ja metsätalousministeriön sivuilla esitellään ministeriön organisaatio ja toiminta, hallinnonalan laitokset ja virastot sekä Suomea koskevat tukimuodot, tukien hakuajat ja -ohjeet. Sivuilla on julkaisulista ja ministeriön tiedotteita, hallinnonalaa koskeva kysymyspalsta sekä Euroopan unioniin liittyviä ohjeita ja säädöksiä.
Visa mera
Tilastokeskus tuottaa tärkeitä ympäristön tilaa ja energiaa kuvaavia tilastoja. Sivulla esim. tilastotietopaketti ympäristön tilasta, energiatilastot, jätteet, päästöt ilmaan, ympäristöystävällisyysindeksi. Sivulla myös henkilöstön kirjoittamia artikkeleita ja linkkikokoelma.
Visa mera
Suomen luontoyrittäjyysverkosto tarjoaa tietoa toimialoista, alan yrityksistä ja tuotteista, koulutuksesta sekä ajankohtaisista säännöksistä.
Visa mera
Yläasteelle ja lukioon opetuksen tausta-aineistoksi suunniteltu sivusto tarjoaa tietoa luonnonvarojen määrittelystä, luokittelusta ja merkityksestä. Oppimateriaalissa käsitellään erikseen Suomen luonnonvaroja ja niiden riittävyyttä sekä luonnonvarojen käyttöä energiantuotannossa ja teollisuudessa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ympäristötilinpito on systemaattinen kuvaus ympäristön ja talouden välisestä suhteesta. Tilastokeskuksen teemasivut sisältävät tilastotietojen lisäksi ympäristötilinpitoa kuvaavia artikkeleita ja palveluita. Tilastot kuvaavat ympäristösuojelumenoja, kansantalouden materiaalivirtoja, jätteitä, ilmapäästöjä, ympäristöveroja ja ympäristöliiketoimintaa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Luonnonvarakeskus Luke on tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatio, joka rakentaa hyvinvointia ja kestävää tulevaisuutta uusiutuvista luonnonvaroista. Sivuilla tiedotetaan tutkimuksesta, sen tuloksista sekä tilastoista.
Visa mera
Biotalous.fi on kolmen ministeriön ylläpitämä biotalouden viestintäportaali. Biotaloudella tarkoitetaan taloutta, joka käyttää biologisia luonnonvaroja ravinnon, energian, tuotteiden ja palvelujen tuottamiseen. Sivustolla voi tutustua Suomen biotalousstrategiaan sekä biotalouteen aihe-alueittain, esimerkiksi kemian tai energian näkökulmasta.
Visa mera
Alueellista ympäristötietoa liittyen mm. vesitilanteeseen, kaavoitukseen ja ympäristön tilaan. Sisältö on pääosin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten tuottamaa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Geologia.fi avaa geologian kenttää monipuolisesti ja laajasti. Sivustolla kerrotaan maasta, maan rakenteesta, nimenomaan Suomen geologiasta, maaperästä, kallioperästä, luonnovaroista, mineraaleista, kivistä sekä jalokivistä. Geologisten teemojen alta löytyvät Suomen mammutit ja fossiileja. Korukivistä on kokonaisuus sekä oppimateriaaleja aiheista on monenlaisia. Sivuilla on myös Geologinen sanasto.
Visa mera
Näyttely esittelee karttojen kautta Petsamon historiaa osana Suomea. Keskeisiä näkökulmia ovat rajat ja niiden muutokset, kulkuväylien historia, kartoitus ja kolttasaamelaiset alueen alkuperäisenä väestönä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Circwaste esittelee kiertotalouden, kierrätyksen ja materiaalitehokkuuden ajankohtaisia asioita. Sivustolta löytyy työkaluja kiertotalouden edistämiseksi sekä oppaita, kuten "Rakentajan lajitteluopas" pienrakentajille.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Jukuri on Luonnonvarakeskuksen (Luke) avoin julkaisuarkisto, josta löytyvät tiedot Luken julkaisutuotannosta sekä osa julkaisuista vapaasti ladattaviksi.
Visa mera
Suomen Geologinen Seuran yhteystiedot, ohjeet jäsenelle sekä ajankohtaistietoa. Seura julkaisee Geologi-lehteä, jonka verkkoversio ja arkisto löytyvät täältä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Hiilihelppi tarjoaa asuinpaikan ja talotyypin mukaan räätälöityjä vinkkejä, joilla voi pienentää hiilijalanjälkeä ja säästää luonnonvaroja asumisessa, remontoimisessa ja rakentamisessa.
Visa mera
Kirjassa esitellään erilaisia valtion ilmenemismuotoja ja historiallisia kehityskulkuja eri puolilta maailmaa. Mukana on yksitoista tapaustutkimusta Afrikasta, Latinalaisesta Amerikasta, Tyyneltämereltä ja Suomesta.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ympäristöministeriön sivuilla esitellään kiertotalouden edistämisohjelma ja luonnonvarojen kestävään käyttöön liittyvät tavoitteet. Siellä on tietoa mm. siitä, miten rakennus- ja kiinteistöalalla voidaan ehkäistä luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä.
Visa mera
Suomen ympäristökeskuksen palvelussa esitellään ja jaetaan toteutettuja toimenpiteitä, jotka edistävät ilmastonmuutoksen hillintää, kiertotaloutta ja luontokadon pysäyttämistä. Palvelu on tarkoitettu kunnille, yrityksille, järjestöille, asukkaille jne.
Visa mera
Luonnonvarakeskuksen sivuilta löytyy seurantahakemisto, josta voi tutkia metsä-, maatalous-, kala- sekä riistaseurantaa.
Visa mera
LUVA – Luonnonvarat on luonnonvara-alalla toimivien asiantuntijoiden ja osaajien kattojärjestö. Luvan jäseniä ovat Agrologien Liitto, METO – Metsäalan Asiantuntijat ja Metsäalan Yrittäjät.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Luonnonvarakeskuksen tietoa Suomen suometsistä, niiden tilasta sekä merkityksestä puuntuotannossa, ilmastovaikutuksiin, monimuotoisuuteen, vesistöpäästöihin ja virkistyskäytössä.
Webbplatsens språk:
Visa mera