Help.some on sovellus, jonka avulla nuoret voivat saada tietoa ja tukea kiusaamis- ja häirintätapauksissa sekä rikosasioiden selvittelyssä. Help.somessa toimivat Pelastakaa Lapset ry:n työntekijöiden lisäksi Rikosuhripäivystys RIKUn työntekijöitä sekä Helsingin seudun nettipoliiseja.
Webbplatsens språk: 
https://www.netari.fi/helpsome/

Visa mera
Opas nuorten seksuaalisen kaltoinkohtelun ehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi nuorisotyössä. Helsinkiläisille nuorisotyöntekijöille tarkoitettu opas, josta voi olla apua myös muille nuorten parissa työskenteleville.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/static/liitteet-2019/KuVa/nuoriso/nuortenexit_esite_seksuaalinenhairinta_rgb_aine...

Visa mera
Suojellaan Lapsia keskittyy seksuaalisen häirinnän, houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyyn. Sivuilla on tietoa vertaistukitoiminnasta. Aineistopankkiin on koottu lausuntoja, oppaita ja raportteja. Turvallisesti digiliikenteessä -osio sisältää materiaalia lapsille, nuorille, huoltajille ja opettajille.
Webbplatsens språk: 
https://suojellaanlapsia.fi/

Visa mera
Zekin avulla voit selvittää muutamassa minuutissa, miten sinulla menee. 10 kysymystä ja yhteenveto auttavat sinua pohtimaan tulevaisuuttasi. Zekistä saa myös vinkkejä hyödyllisistä palveluista ja lisätiedon lähteistä. Zekki soveltuu parhaiten noin 15–25-vuotiaille.
Webbplatsens språk: 
https://www.zekki.fi/

Visa mera
Mannerheimin lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelin ja netti tarjoaa keskustelukumppanin lapselle tai nuorelle. Puhelimeen voi ottaa yhteyttä missä asiassa tahansa. Sivustossa on lisäksi opastettu kasvavan pojan ymmärtämisessä ja laadittu nuori-aikuinen-nuori -sanakirja, jonka avulla voi nähdä, että myös aggressioksi tai häiriköinniksi koettu käytös merkitsee kontaktin ottoa aikuiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Visa mera
Oppaassa on tietoa nuorten kohtaamista seksuaaliväkivallan muodoista ja vinkkejä turvataito- ja seksuaalikasvatukseen. Opas on tarkoitettu 11–17-vuotiaiden vanhemmille.
Webbplatsens språk: 
https://pelastakaalapset.s3.eu-west-1.amazonaws.com/main/2022/03/04141652/turvaa-ja-tue-2021-fi.pdf

Visa mera
Netari on valtakunnallinen nuorisotalo netissä. Netarissa voi viettää aikaa, tavata kavereita ja jutella nuorisotyöntekijöiden kanssa. Tältä sivulta pääsee myös kahdenkeskiseen chattiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.netari.fi/

Visa mera
Opas sisältää tietoa radikalisoitumisesta sekä kysymys- ja keskustelurungon, jonka avulla voidaan arvioida nuoren radikalisoitumista ja ohjata hänet oikean tuen piiriin.
Webbplatsens språk: 
https://dialogikasvatus.fi/material/huolena-radikalisoituminen/

Visa mera
Oppaassa esitellään keinoja, joiden avulla voidaan ehkäistä lasten ja nuorten päihteiden käyttöä, päihdekokeiluja ja päihdehaittoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.julkari.fi/handle/10024/104431

Visa mera
Kirjassa käsitellään lastensuojelua yhteiskunnallisena tehtävänä, käytännön toimintana ja inhimillisinä kokemuksina. Kirja sisältää myös ajankohtaisen katsauksen lastensuojelun toimintaympäristöön sekä uusimmat tilastotiedot.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-245-853-7

Visa mera
Valtakunnallinen lastensuojelu-, kehitysvamma-, nuorten erityisryhmien tukiasunto- sekä muiden sosiaalialan palveluiden tuottaja. Sivulla järjestön yhteystiedot, tietoja projekteista ja järjestön ylläpitämistä laitoksista yhteystietoineen.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuortenystavat.fi/

Visa mera
Toimintamalli nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille. Se auttaa huomaamaan ja puuttumaan syrjäytymisuhassa olevan lapsen ja nuoren tilanteeseen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Sivuilla on Tajua Mut! -käsikirja, joka toimii oppaana mallin käyttöönottoon.
Webbplatsens språk: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/tajua-mut-kasikirja/

Visa mera
Oppaan tavoitteena on ennaltaehkäistä nuorten kokemaa seurusteluväkivaltaa, seksuaalista väkivaltaa ja sukupuolista häirintää. Opas on suunnattu yläkoulun ja toisen asteen oppilaitosten opettajille, kuraattoreille ja terveydenhoitajille.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-245-611-3

Visa mera
Tietopankkiin on koottu lasten ja nuorten hyvinvointia kuvaavia kansallisia indikaattoreita esimerkiksi harrastamiseen, perheen taloudelliseen tilanteeseen ja läheisen ystävän puuttumiseen liittyen. Indikaattoreita on yli 50 ja ne päivittyvät automaattisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Tilastokeskuksen tietokannoista. Palvelun käyttöä neuvotaan ohjevideolla.
Webbplatsens språk: 
https://itlasto.fi/

Visa mera
Turvataitokasvatuksella pyritään ennaltaehkäisemään lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa kiusaamista ja väkivaltaa. Turvallinen Oulu -hankkeessa on tuotettu tunne- ja turvataitokasvatuksen opetusmateriaalit esiopetukseen ja perusopetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.turvataitokasvatus.fi/

Visa mera
Kasvun tuki on tietolähde ammattilaisille lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Se sisältää tietoa ja arviointeja menetelmistä, joiden tavoitteena on parantaa lasten, nuorten ja vanhempien psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia.
Webbplatsens språk: 
https://kasvuntuki.fi/

Visa mera
Palvelu yli 10-vuotiaille lapsille ja nuorille. Palveluun voi kirjoittaa luottamuksellisesti. Kirjeisiin vastaavat koulutetut vapaaehtoiset aikuiset kahden viikon kuluessa.
Webbplatsens språk: 
https://lasten-ja-nuorten.kirjepalvelu.mll.fi/

Visa mera
Verkkopalvelu kokoaa yhteen THL:n lapsiin, nuoriin ja perheisiin liittyvää tutkimus- ja kehittämistietoa. Palvelun tavoitteena on auttaa henkilöstöä ja kuntia parantamaan lasten, nuorten ja perheiden palveluja. Tarjolla on käytännön malleja, menetelmiä, tutkimustuloksia, tilastoja ja lakitietoa.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/web/lapset-nuoret-ja-perheet

Visa mera
Nuorten turvatalossa tarjotaan nuorille keskustelua, tukea, läheisneuvonpitoa sekä väliaikaisen yöpymispaikan kriisitilanteessa. Sivulta löytyvät yhteystiedot, kuvaus palveluista ja tapahtumista sekä ohjeet vapaaehtoisille, jotka haluavat tarjoutua työhön turvataloon.
Webbplatsens språk: 
https://www.punainenristi.fi/hae-tukea-ja-apua/nuorten-turvatalosta

Visa mera
Mannerheimin Lastensuojeluliiton tukilinja 12–20-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat apua ja tukea. Tukilinja päivystää arki-iltaisin. Puheluihin vastaa MLL:n ammattilainen, jonka kanssa voi puhua luottamuksellisesti ja nimettömästi.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/nuorten-tukilinja/

Visa mera
Omahelpperi kokoaa nuorille tarkoitetun terveyteen, hyvinvointiin ja ihmissuhteisiin liittyvän tiedon, tuen ja palvelut yhteen osoitteeseen. Sieltä löytyvät chatit, auttavat puhelimet ja nettipalvelut. Sisältökokonaisuuksien aiheina ovat mm. mielenterveys, fyysinen terveys, ihmissuhteet, elämän kriisitilanteet, seksuaalisuus, päihteet ja riippuvuudet, opiskelu, työ ja talousasiat, arjen hallinta sekä yhteiskunnallinen vaikuttaminen.
Webbplatsens språk: 
https://omahelpperi.fi/

Visa mera
Sivuilla on tietoa perhehoitajuudesta sekä siitä, kuinka perhehoitajaksi voi ryhtyä. Lisäksi kerrotaan kokemuksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.perhehoitoliitto.fi/minustako_perhehoitaja

Visa mera
Sivuilla on tietoa pojille ja nuorille miehille suunnatusta maksuttomasta puhelinpalvelusta, joka tarjoaa apua erilaisissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä.
Webbplatsens språk: 
https://www.vaestoliitto.fi/poikien-puhelin/

Visa mera
Keskusteluapua nuorille Discordissa.
Webbplatsens språk: 
https://discord.com/invite/sekasin

Visa mera
Opetushallitus on koonnut ohjeita kriisitilanteen käsittelyyn oppilaiden ja opiskelijoiden kanssa. Ne on suunnattu erityisesti koulujen henkilökunnalle, mutta hyödyttävät muitakin kriisejä käsitteleviä aikuisia.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/uutiset/2024/ohjeita-kriisitilanteen-kasittelyyn-oppilaiden-ja-opiskelijoiden-...

Visa mera
Kokemusasiantuntijanuorten kehittäjäryhmä on pohtinut vuosien 2023-2024 aikana, miten lastensuojelua tulisi uudistaa. Julkaisuun on koottu ryhmän ajatuksia erityisesti neljästä teemasta: lasten sijoitusten määrän vähentäminen lasrensuojelun tukitoimilla, koko perheen ja erityisesti vanhemmuuden tukeminen huostaanottotilanteessa, jälkihuollon uudistaminen monialaiseksi aikuistumisen tueksi ja lastensuojelun sijaishuollon palvelujen ja muun palvelujärjestelmän systemaattisen yhteistyön kehittäminen ja uudistaminen.
Webbplatsens språk: 
https://www.lskl.fi/julkaisut/soila-koordinaatiohankkeen-kokemusasiantuntijanuoret-kokemusnakokulmia...

Visa mera
Olkkari on Discord-alustalla sijaitseva SPR:n ylläpitämä nuorten kohtaamispaikka. Olkkarissa toimii vapaaehtoisia, jotka keskustelevat kävijöiden kanssa arkisista asioista tai mieltä vaivaavista asioista, esimerkikis aikuistumiseen liittyvistä kysymyksistä. Olohuoneessa järjestetään myös tapahtumia, kuten yhteisiä nettipeli-hetkiä ja askartelua. Lisäksi eri alojen asiantuntijat tulevat kerran kuukaudessa kertomaan omasta alastaan.
Webbplatsens språk: 
https://discord.com/invite/9WCxCJw

Visa mera
Nettiturviksesta saavat keskusteluapua 12-29-vuotiaat nuoret ja heidän läheisensä. Aiheina voivat olla mitkä tahansa asiat, jotka mietityttävät, esim. mielenterveys, perhe- ja ihmissuhteet, jaksaminen tai itsenäistyminen. Palvelu toimii verkossa valtakunnallisesti.
Webbplatsens språk: 
https://www.punainenristi.fi/hae-apua-ja-tukea/nuortenturvatalot/tukea-ja-toimintaa-verkossa/

Visa mera