Lastensuojelun Keskusliitto on selvittänyt, hyväksyvätkö suomalaiset edelleen lapsiin kohdistuvan kuritusväkivallan sekä missä määrin erilaisia väkivallan muotoja pidetään haitallisena lapsen kasvulle ja kehitykselle. Tulosten pohjalta arvioidaan, millaisia tarpeita lasten oikeuksien edistämiselle Suomessa on.
Webbplatsens språk: 
https://www.lskl.fi/verkkokauppa/piiskasta-jaahypenkkiin/

Visa mera
Apuu-chat on keskustelupaikka alle 12-vuotiaille lapsille, jotka kokevat olonsa turvattomaksi tai uhatuksi kotona ja tarvitsevat apua. Chatissa voi keskustella mieltä askarruttavista kysymyksistä nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät SOS-Lapsikylän ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset.
Webbplatsens språk: 
https://apuu.fi/

Visa mera
Help.some on sovellus, jonka avulla nuoret voivat saada tietoa ja tukea kiusaamis- ja häirintätapauksissa sekä rikosasioiden selvittelyssä. Help.somessa toimivat Pelastakaa Lapset ry:n työntekijöiden lisäksi Rikosuhripäivystys RIKUn työntekijöitä sekä Helsingin seudun nettipoliiseja.
Webbplatsens språk: 
https://www.netari.fi/helpsome/

Visa mera
Opas nuorten seksuaalisen kaltoinkohtelun ehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi nuorisotyössä. Helsinkiläisille nuorisotyöntekijöille tarkoitettu opas, josta voi olla apua myös muille nuorten parissa työskenteleville.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/static/liitteet-2019/KuVa/nuoriso/nuortenexit_esite_seksuaalinenhairinta_rgb_aine...

Visa mera
Sivuilla on yhdistyksen esittely, tietoa kansainvälisestä lapsikaappauksesta ja neuvoja ongelmatilanteisiin. Tietopankkiin on koottu linkkejä mm. lapsikaappaukseen, huolto- ja tapaamisasioihin sekä lapsen oikeuksiin liittyvään aineistoon.
Webbplatsens språk: 
https://ensijaturvakotienliitto.fi/kaapatutlapset/

Visa mera
Lastensuojelun tukihenkilötoiminta on vapaaehtoistoimintaa tukea tarvitsevien lasten ja nuorten hyväksi. Sivustolla kerrotaan muun muassa tukihenkilön tehtävistä ja tukihenkilöksi hakemisesta. Sivustolle on koottu opinnäytetöitä tukihenkilö- ja tukiperhetoiminnasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.lastensuojeluntukihenkiloksi.fi/

Visa mera
Lastensuojelun käsikirja tarjoaa tietoa lastensuojelulaista ja sen soveltamisesta. Siinä kuvataan lastensuojeluprosessin eri vaiheet: lastensuojelutarpeen selvitys, avohuollon tukitoimet, lapsen kiireellinen sijoitus ja huostaanotto sekä niihin liittyvä sijaishuolto ja jälkihuolto.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/web/lastensuojelun-kasikirja

Visa mera
Suojellaan Lapsia keskittyy seksuaalisen häirinnän, houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyyn. Sivuilla on tietoa vertaistukitoiminnasta. Aineistopankkiin on koottu lausuntoja, oppaita ja raportteja. Turvallisesti digiliikenteessä -osio sisältää materiaalia lapsille, nuorille, huoltajille ja opettajille.
Webbplatsens språk: 
https://suojellaanlapsia.fi/

Visa mera
Zekin avulla voit selvittää muutamassa minuutissa, miten sinulla menee. 10 kysymystä ja yhteenveto auttavat sinua pohtimaan tulevaisuuttasi. Zekistä saa myös vinkkejä hyödyllisistä palveluista ja lisätiedon lähteistä. Zekki soveltuu parhaiten noin 15–25-vuotiaille.
Webbplatsens språk: 
https://www.zekki.fi/

Visa mera
Lastensuojelujärjestö tukee perheitä, joissa on monikulttuurisia-, siirtolais- ja pakolaislapsia, ulkomailta adoptoituja-, sijoituskotilapsia tai etnisiin vähemmistöihin kuuluvia lapsia. Sivulla selvitellään järjestön toimintamuotoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.yhteisetlapsemme.fi/

Visa mera
Mannerheimin lastensuojeluliiton lasten ja nuorten puhelin ja netti tarjoaa keskustelukumppanin lapselle tai nuorelle. Puhelimeen voi ottaa yhteyttä missä asiassa tahansa. Sivustossa on lisäksi opastettu kasvavan pojan ymmärtämisessä ja laadittu nuori-aikuinen-nuori -sanakirja, jonka avulla voi nähdä, että myös aggressioksi tai häiriköinniksi koettu käytös merkitsee kontaktin ottoa aikuiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Visa mera
Sivuille on koottu tietoa päihteistä ja päihdeperheiden lasten auttamiseksi järjestetystä toiminnasta, työvälineitä lasten kanssa työskenteleville ammattilaisille sekä eri tahojen palveluita, joiden kautta lapsi voi saada tukea ja apua.
Webbplatsens språk: 
https://lasinenlapsuus.fi/

Visa mera
Oppaassa on tietoa nuorten kohtaamista seksuaaliväkivallan muodoista ja vinkkejä turvataito- ja seksuaalikasvatukseen. Opas on tarkoitettu 11–17-vuotiaiden vanhemmille.
Webbplatsens språk: 
https://pelastakaalapset.s3.eu-west-1.amazonaws.com/main/2022/03/04141652/turvaa-ja-tue-2021-fi.pdf

Visa mera
Netari on valtakunnallinen nuorisotalo netissä. Netarissa voi viettää aikaa, tavata kavereita ja jutella nuorisotyöntekijöiden kanssa. Tältä sivulta pääsee myös kahdenkeskiseen chattiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.netari.fi/

Visa mera
Lapsiasia-sivulla julkaistaan ajankohtaisia tiedotteita lapsiasiavaltuutetun toimista, kannanotot, puheet ja kirjoituksia. Sivuilla on perustietopaketti lapsiasiavaltuutetun tehtävistä ja valtuuksista sekä lasten oikeuksista. Aineistot-osasta löytyvät lapsen oikeuksien sopimus, asiaan kuuluvat keskeiset lait, lapsiasiavaltuutetun toimintaan liittyvät julkaisut sekä valtuutetun käyttöön tuotetut muistiot ja raportit.
Webbplatsens språk: 
https://lapsiasia.fi/

Visa mera
Viisas vanhemmuus – millaisen mallin annat lapselle? -ohjelman tavoitteena on ehkäistä lapsiin kohdistuvia haittoja, jotka johtuvat aikuisten alkoholinkäytöstä. Sivuille on koottu ohjeita ja tutkimustietoa aiheesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.alko.fi/vastuullisesti/alkoholihaitat-arjessa/lasten-seurassa

Visa mera
Opas sisältää tietoa radikalisoitumisesta sekä kysymys- ja keskustelurungon, jonka avulla voidaan arvioida nuoren radikalisoitumista ja ohjata hänet oikean tuen piiriin.
Webbplatsens språk: 
https://dialogikasvatus.fi/material/huolena-radikalisoituminen/

Visa mera
Oppaassa esitellään keinoja, joiden avulla voidaan ehkäistä lasten ja nuorten päihteiden käyttöä, päihdekokeiluja ja päihdehaittoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.julkari.fi/handle/10024/104431

Visa mera
Kuntoutuspalveluja pitkäaikaissairaille ja vammaisille sekä psyykkisissä tai sosiaalisissa vaikeuksissa oleville lapsille ja heidän perheilleen.
Webbplatsens språk: 
https://www.lastenkuntoutus.net

Visa mera
Tutkimuksessa etsitään vastauksia kahteen kysymykseen. Ensimmäinen liittyy siihen, mitä ja miten lastenkodista kerrotaan osana henkilökohtaista elämää. Toinen kysymys liittyy tutkimusmetodeihin ja -etiikkaan: miten erilaisia tarinoita lastenkodista osana henkilökohtaista elämää kerrotaan ja voidaan tutkia.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/urn:isbn:978-951-44-8754-5

Visa mera
Tietoa lapsesta, lapsen oikeuksista ja lastensuojelusta, esimerkiksi sairaan lapsen tukipalveluista, adoptiosta, sijaishuollosta ja huostaanotosta. Myös liiton tiedotteet ja kannanotot, ajankohtaista, toiminta, kehittämishankkeet, koulutus ja Lapsen maailma -lehti löytyvät sivulta.
Webbplatsens språk: 
https://www.lskl.fi

Visa mera
Lastensuojelun sosiaalityön historia kuvaa huonoissa olosuhteissa eläneiden lasten suojelemiseksi rakennettua sosiaalityön verkostoa sen alkuvaiheilsta 1990-luvulle. Opinnäytetyössä käsitellään siis elättinä olemista, vaivaishoitoa, lastenhuollon kehittymistä, lastenkoteja, lastentarhoja ja sosiaaliavustuksia.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/urn:nbn:fi:uef-20120620

Visa mera
Kirjassa käsitellään lastensuojelua yhteiskunnallisena tehtävänä, käytännön toimintana ja inhimillisinä kokemuksina. Kirja sisältää myös ajankohtaisen katsauksen lastensuojelun toimintaympäristöön sekä uusimmat tilastotiedot.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-245-853-7

Visa mera
Valtakunnallinen lastensuojelu-, kehitysvamma-, nuorten erityisryhmien tukiasunto- sekä muiden sosiaalialan palveluiden tuottaja. Sivulla järjestön yhteystiedot, tietoja projekteista ja järjestön ylläpitämistä laitoksista yhteystietoineen.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuortenystavat.fi/

Visa mera
Toimintamalli nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille. Se auttaa huomaamaan ja puuttumaan syrjäytymisuhassa olevan lapsen ja nuoren tilanteeseen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Sivuilla on Tajua Mut! -käsikirja, joka toimii oppaana mallin käyttöönottoon.
Webbplatsens språk: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/tajua-mut-kasikirja/

Visa mera
Oppaan tavoitteena on ennaltaehkäistä nuorten kokemaa seurusteluväkivaltaa, seksuaalista väkivaltaa ja sukupuolista häirintää. Opas on suunnattu yläkoulun ja toisen asteen oppilaitosten opettajille, kuraattoreille ja terveydenhoitajille.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-245-611-3

Visa mera
Tietopankkiin on koottu lasten ja nuorten hyvinvointia kuvaavia kansallisia indikaattoreita esimerkiksi harrastamiseen, perheen taloudelliseen tilanteeseen ja läheisen ystävän puuttumiseen liittyen. Indikaattoreita on yli 50 ja ne päivittyvät automaattisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Tilastokeskuksen tietokannoista. Palvelun käyttöä neuvotaan ohjevideolla.
Webbplatsens språk: 
https://itlasto.fi/

Visa mera
Turvataitokasvatuksella pyritään ennaltaehkäisemään lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa kiusaamista ja väkivaltaa. Turvallinen Oulu -hankkeessa on tuotettu tunne- ja turvataitokasvatuksen opetusmateriaalit esiopetukseen ja perusopetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.turvataitokasvatus.fi/

Visa mera

Sidor