Biotekniikan neuvottelukunta on kolmeksi vuodeksi kerrallaan valittu valtioneuvoston asettama neuvoa-antava asiantuntijaelin, jonka tehtävänä on seurata geenitekniikan kehitystä ja käytön turvallisuutta. Neuvottelukunta osallistuu geenitekniikkaa koskevan lainsäädännön ja ohjeistuksen valmisteluun. Kotisivuilla johdatus bio- ja geenitekniikkaan, näitä koskevaan lainsäädäntöön. Geenitekniikan turvallisuus, riskit ja etiikka, kotimaiset ja kansainväliset alan linkit.
Webbplatsens språk: 
http://www.btnk.fi

Visa mera
Suomen maitohygienialiitto valvoo maidon laatua. Liiton kotisivuilta löytyy monipuolista tietoa kuluttajamaidon laadusta, erityisesti bakteerimääristä sekä somaattisten solujen määristä maidossa. Palvelusta löytyvät myös maitoon liittyvät säädökset sekä liiton yhteystiedot, jäsenistö ja johtokunnan kokoonpano.
Webbplatsens språk: 
http://www.maitohygienialiitto.fi

Visa mera
Sivulta löytyvät elintarvikkeet aakkosjärjestyksessä, raaka-aineluokittain, ruoankäyttöluokittain, erityisruokavaliot sekä suosituimmat elintarvikkeet.
Webbplatsens språk: 
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet

Visa mera
Open ruokaopas kertoo vastuullisesta ruuasta ja kestävästä ruuantuotannosta 12 eri oppiaineen näkökulmasta.
Webbplatsens språk: 
https://openruokaopas.fi/

Visa mera
Marttojen tietopaketti elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä, joissa kerrotaan muun muassa ruoan ainesosista, säilyvyydestä, terveellisyydestä, alkuperästä, eettisyydestä ja tuotantotavoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.martat.fi/marttakoulu/ruoka/miksi-pakkausmerkinnat/

Visa mera
Ruokapakkauksia myydään useilla eri kauppanimillä ja brändeillä. Opas auttaa hahmottamaan, miten eläinten hyvinvointi toteutuu eri tavoin tuotetuissa tuotteissa. Esimerkkeinä ovat kananmunat, maito ja jauheliha. Laskurin avulla voi arvioida eri valintojen vaikutusta ruokalaskuun.
Webbplatsens språk: 
https://elainruokana.elaintieto.fi/

Visa mera
Sivuilla on runsaasti erilaista tietoa kalasta, käsittelyohjeita ja reseptejä.
Webbplatsens språk: 
https://prokala.fi/

Visa mera
Maa- ja metsätalousministeriön sivuilla esitellään ministeriön organisaatio ja toiminta, hallinnonalan laitokset ja virastot sekä Suomea koskevat tukimuodot, tukien hakuajat ja -ohjeet. Sivuilla on julkaisulista ja ministeriön tiedotteita, hallinnonalaa koskeva kysymyspalsta sekä Euroopan unioniin liittyviä ohjeita ja säädöksiä.
Webbplatsens språk: 
https://mmm.fi

Visa mera
Ruokafaktasivusto tarjoaa tilastotietoa suomalaisen ruoantuotannon ja elintarvikkeiden laadusta. Vertailukohteina ovat lähinnä muut Euroopan maat.
Webbplatsens språk: 
https://projects.luke.fi/ruokafakta/

Visa mera
Opas tarjoaa vinkkejä ympäristöystävälliseen kalan ja äyriäisten syöntiin. Oppaasta löytyy lajiesittelyt Suomessa tarjolla olevista ruokakaloista ja tietoa niiden levinneisyydestä, kalastusmenetelmistä ja nykyisestä kalakannasta.
Webbplatsens språk: 
https://wwf.fi/ruoka/kalaopas/

Visa mera
Tiedotteita alueilta maatalous, metsätalous, maaseudun kehittäminen, metsästys ja kalastus, eläinlääkintä ja elintarvikkeet
Webbplatsens språk: 
https://mmm.fi/tiedotteet

Visa mera
Sivuilla on uutisia, tutkimustietoa ja tapahtumatietoja luonnonmukaisesta maa- ja elintarviketaloudesta kotimaasta ja ulkomailta lisäksi luomuaiheisia linkkejä.
Webbplatsens språk: 
https://luomu.fi/

Visa mera
Tietoa Elintarviketeollisuusliitosta ja Suomen elintarviketeollisuudesta. Liiton tietojen lisäksi Elintarviketeollisuuden tutkimus- ja kehitystoimintaa sekä tilastoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.etl.fi

Visa mera
Benecol-sivuilla kerrotaan kolesteroleista, kohonneeseen kolesterolilukemaan liittyvistä riskitekijöistä ja sydänystävällisestä ruokavaliosta. Lisäksi sivuilla on kasvistanolin esitely, tuotetietoja ja ruokaohjeita.
Webbplatsens språk: 
https://benecol.fi/vinkit/kolesteroli/

Visa mera
Leipätiedotuksen kotisivu sisältää tietoa viljan ja leivän tuotannosta, viljatuotteiden merkityksestä ravitsemuksessa sekä viljatuotteiden käytöstä erikoisruokavalioissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.leipatiedotus.fi

Visa mera
Ruokaviraston kuluttajatietoa elintarvikkeiden lisäaineista ja mahdollisesti yliherkkyyttä aiheuttavista ainesosista.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/ohjeita-kuluttajille/ruoka-allergeenit/

Visa mera
Oppimateriaali tarjoaa tietoa elintarvikehygieniasta, mikrobiologiasta, ruokamyrkytyksistä ja elintarvikelainsäädännöstä. Aineisto on suunniteltu erityisesti peruskoulu- ja lukio-opetukseen ja sen pohjalta oppilas voi suorittaa Eviran hygieniaosaamistodistuksen eli hygieniapassin. Oppimateriaalista on myös tulostettava versio.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet

Visa mera
Maitotiedossa kerrotaan maidosta ravintona, sen terveysvaikutuksista, maitovalmisteista ja ravitsemustutkimuksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.maitotieto.fi/

Visa mera
Tietoa muuntogeenisten elintarvikkeiden säätelystä, valvonnasta, jäljitettävyydestä ja pakkausmerkinnöistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/elintarvikeala/ainesosat-ja-sisalto/muuntogeeniset-elinta...

Visa mera
Tietohaarukka tarjoaa tilastotietoa elintarvikealan koko ruokaketjusta: alkutuotannosta, elintarviketeollisuudesta ja ruoan kulutuksesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokatieto.fi/ruokafakta/tietohaarukka-suomalaisen-ruokaketjun-luvut-yksissa-kansissa

Visa mera
Ruokaviraston sivulla on tietoa ruokamyrkytyksen aiheuttajista ja ohjeita sen välttämiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/ohjeita-kuluttajille/ruokamyrkytykset/

Visa mera
Tiekartan tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä Suomessa. Sivustolle on koottu olemassa olevia hävikin vähentämiskeinoja, hankkeita ja oppaita. Sivuston kautta voi ilmoittaa hävikkiä vähentävistä ratkaisuista ja hankkeista.
Webbplatsens språk: 
https://ruokahavikkitiekartta.fi/

Visa mera
Ruokatiedon Ruokakasvatus tarjoaa oppimateriaalia ruoasta kouluille ja tietopaketin kuluttajille. Materiaalia on ruuan reitistä pellolta pöytään, matkasta kauppaan, ruokaketjusta sekä pelejä ja visoja. Oppimateriaalia on eri ikäisille, alakouluun ja yläkouluun..
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus

Visa mera
Ilmasto-oppaan ravinto-osassa kerrotaan, millainen elintarviketuotanto ja millaiset kuluttajan valinnat vaikuttavat ilmastonmuutokseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.ilmasto-opas.fi/artikkelit/ilmastonmuutosta-voi-hillita-ilmastoystavallisella-ruokavalio...

Visa mera
Sivuilla on tietoa hygieniaosaamisesta, siihen liittyvästä osaamistestistä ja lainsäädännöstä sekä opiskelumateriaaleja.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/hygieniapassi/

Visa mera
Ruokaviraston tehtäviin kuuluvat ihmisten, eläinten ja kasvien terveyden edistäminen, maaseudun elinvoimaisuuden tukeminen sekä erilaisten tietojärjestelmien kehittäminen ja ylläpitäminen. Sivustolta löytyvät viraston palvelut viljelijöille, yrityksille, yhteisöille ja henkilöasiakkaille.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/

Visa mera
Ruokatieto kertoo elintarvikkeista, niiden alkuperästä, käytöstä sekä elintarvikealan uutisia. Sivulla on myös ruokakasvatusta, tapakasvatusta ja ruokaohjeita.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokatieto.fi/

Visa mera

Sidor