Kattausohjeita ja vinkkejä suunnitteluun sekä koristeluun pöytäliinan ja lautasliinojen viikkauksesta aterimien asetteluun.
Webbplatsens språk: 
http://juhlat.fi/article/kattaus/

Visa mera
Martat ohjeistavat juhlapöydän kattauksessa. Ohjeita on pöytäliinan valintaan, lautasliinojen, aterimien ja.ruokien asetteluun, pöydän koristeluun sekä istuvassa ruokailussa että noutopöydässä.
Webbplatsens språk: 
https://www.martat.fi/marttakoulu/kodin-juhlat/kattaus-kruunaa-juhlan/

Visa mera
Ruokatutka sisältää tietoa, pelejä ja tehtäviä ruoasta, hyvästä ravinnosta, kouluruokailusta, ruoan tiestä meidän lautasellemme. Materiaalia on myös videoina ja podcasteina.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokatutka.fi/

Visa mera
Hotelli- ja ravintolamuseon verkkonäyttely kertoo eri tavoista järjestää työväestön ruokailu teollistuvassa Suomessa 1800-luvulla ja 1900-luvun alussa.
Webbplatsens språk: 
http://www.tyovaenruokailu.fi/

Visa mera
Ikääntyneiden ravitsemus käsittelee ikääntyneiden ruokatottumuksia, ongelmia siinä sekä ravitsemuksessa, ravinnon monipuolisuutta sekä ikääntyneiden ravitsemussuosituksia, aliravitsemusta sekä ikääntyneiden laihdutusta.
Webbplatsens språk: 
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk01086

Visa mera
Terve koululainen -sivuston ravinto-osuus kertoo ytimekkäästi hyvän ravinnon merkityksestä, ateriarytmin tärkeydestä, lautasmallista, aamupalan, välipalan, kasvisten ja juomisen tärkeydestä.
Webbplatsens språk: 
https://www.tervekoululainen.fi/alakoulu/ravinto/

Visa mera
Lautasmalli havainnollistaa esimerkin hyvästä, tasapainoisesta ateriasta. Marttojen sivulla on myös vinkkejä ruoista, joista löytyvät kätevästi lautasmallin eri osat. Tältä sivulta löytyy myös hyvä ateriarytmi.
Webbplatsens språk: 
https://www.martat.fi/marttakoulu/ravitsemus/ravitsemuksen-abc/lautasmalli/

Visa mera
Ruokatieto kertoo elintarvikkeista, niiden alkuperästä, käytöstä sekä elintarvikealan uutisia. Sivulla on myös ruokakasvatusta, tapakasvatusta ja ruokaohjeita.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokatieto.fi/

Visa mera
Ruokailusuositus antaa yleiset suuntaviivat terveyttä edistävän ruoan tarjoamisesta ja ruokakasvatuksesta varhaiskasvatuksessa. Suositus on tarkoitettu kunnille ja varhaiskasvatuksen järjestäjille, varhaiskasvatuksen yksiköille, lasten ruokapalvelujen toteuttajille, kodeille ja alan opiskelijoille.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-302-992-7

Visa mera