Mila Engelbergin kirja tarjoaa näkökulmia sukupuolisyrjivään kielenkäyttöön ja suosituksia kielenkäytön kehittämiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://tane.fi/documents/1429808/1854322/TANE_Miehia_ja_naisihmisia_verkko_valmis.pdf/d7b558dc-74ed...

Visa mera
Psykologian lehtori Minka Kallion tekemä opiskelupaketti seksuaalisuudesta, seksistä ja sukupuolesta. Aineisto on suunnattu erityisesti kirjoituksiin valmistautuvalle lukiolaiselle, mutta sopii kaikille, jotka haluavat syventää tietämystään seksuaalisuudesta psykologian näkökulmasta.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/08/28/rohkeasti-seksuaalisuudesta-abitreenien-opiskelupaketti-sek...

Visa mera
Emmi Lahti tarkastelee väitöskirjassaan taikuuden harjoittajia ja taikuuden harjoittamista Suomessa 1700-luvun jälkipuoliskolla. Huomion kohteena on erityisesti taikuuden olemus ja rooli arkielämässä. Analyysin aineistona on 174 noituuden ja taikuuden harjoittamisesta nostettua oikeusjuttua.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-6466-5

Visa mera
Sosiaali- ja terveysministeriön paketista löytyy tietoa Suomen hallituksen ja työmarkkinakeskusjärjestöjen samapalkkaisuusohjelmasta, sen etenemisestä ja tutkimustuloksista.
Webbplatsens språk: 
https://stm.fi/tasa-arvo/samapalkkaisuus

Visa mera
Ritva Mitchellin ja Anna Kanervan tekemässä selvityksessä tarkastellaan sukupuolivaikutusten arviointia taiteen ja kulttuurin toimialalla.
Webbplatsens språk: 
https://www.cupore.fi/fi/julkaisut/cuporen-julkaisut/ritva-mitchell-ja-anna-kanerva-onko-sukupuolell...

Visa mera
Julkaisu sisältää harjoituksia, menetelmiä ja toimintamalleja, joiden avulla voidaan purkaa alavalintojen sukupuolittumista. Materiaali sopii esimerkiksi kasvattajien, opettajien ja ohjaajien käyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-827-397-7

Visa mera
Kirja lähestyy kirjallisuuden-, taiteen- ja historiantutkimuksen keinoin sukupuoleen liittyviä kysymyksiä. Se nostaa esiin naiset kirjailijoina ja taiteliljoina sekä sukupuolen merkityksen kulttuurin ja tieteen kenttää jäsentävänä kategoriana.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015121724780

Visa mera
Tietoa vihapuheesta ja sen vaikutuksista sukupuolinäkökulmasta. Oppaassa kerrotaan, miten vihapuhetta vastaan voi toimia ja mistä saa apua. Opas on suunnattu 13–18-vuotiaille nuorille.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-302-940-8

Visa mera
Sandra Wallenius-Korkalo tarkastelee tutkimuksessaan erityisesti vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä käynnissä olevaa murrosta ja sen heijastumista yhteiskunnassa. Tutkimusaineistona on neljä 2010-luvun taitteessa ilmestynyttä nykylestadiolaisuutta kuvaavaa teosta: Kielletty hedelmä -elokuva, We Sinners -romaani, Iholla-televisiosarja ja Taivaslaulu-näytelmä.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-337-078-4

Visa mera
Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) toimii naisten ja miesten välisen yhteiskunnallisen tasa-arvon edistämiseksi. Sivuilta löytyy lausuntoja, kannanottoja, aloitteita ja julkaisuja sekä tietoa tasa-arvoviranomaisista.
Webbplatsens språk: 
https://www.tane.fi/

Visa mera
Oppaan tavoitteena on tukea sukupuolisensitiivisen toimintakulttuurin kehittämistä hankkeissa. Se sisältää käytännön työkaluja ja vinkkejä koko hankkeen ajaksi rahoituksen hakemisesta alkaen.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-328-198-1

Visa mera
Hilda Tolonen on tutkinut opinnäytteessään sitä, miten sodan sukupuolittuneisuus ja naiskuva näkyvät ja rakentuvat lukion oppikirjoissa 1980-luvulta 2010-luvulle. Tarkastelussa on ollut yhteensä 17 oppikirjaa.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:NBN:fi:hulib-202103301759

Visa mera
Tietopaketti tarjoaa apua sukupuolen moninaisuuden huomioimiseen ja syrjinnän ennaltaehkäisyyn. Julkaisu sisältää kehittämisehdotuksia sekä kuvaa syrjintätilanteissa toimimista ja syrjinnän ennaltaehkäisyä syrjityksi tulleen kannalta. Tietopaketti sisältää myös tarinoita sekä kysymyksiä ja vastauksia -osion.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-00-3583-9

Visa mera
Sexpon ja Maria Björklundin yhteistyöllä syntyneissä sarjakuvissa puhutaan seksuaalisuuden, seksitapojen, sukupuolisuuden ja ihmissuhteiden monista ulottuvuuksista. Sarjakuvien aiheet ovat syntyneet vastauksena nuorten usein esittämiin kysymyksiin Sexpon neuvontapalveluissa.
Webbplatsens språk: 
http://www.sexpo.fi/sarjis/

Visa mera
Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus tarjoaa tietoa sukupuolesta,sen moninaisuudesta ja sukupuoli-identiteetistä, muunsukupuolisuudesta, intersukupuolisuudesta ja transsukupuolisuudesta. Keskuksella on tukipalveluja, vertaistukipalveluja, kursseja ja ryhmiä sekä opastus, mihin ottaa yhteyttä akuutissa kriisissä.
Webbplatsens språk: 
https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/

Visa mera
Nuorten kanssa toimivien ammattilaisen käyttöön tarkoitettu käsikirja tarjoaa sukupuolisensitiivisen valmennusmallin. Mallin tavoitteena on kohentaa nuorten valmiuksia opiskeluun ja työelämään.
Webbplatsens språk: 
https://sway.office.com/TR0w4YFqHdHva1dM?ref=Link

Visa mera
Vuonna 1995 käyty Sibelius-viulukilpailu herätti laajaa huomiota suomalaisessa mediassa. Taru Leppänen tarkastelee tutkimuksessaan mediassa käytyä keskustelua. Hän analysoi musiikintutkimuksen tietämisen tapoja pohtimalla musiikin ja viulistin identiteettien rakentumista mm. autonomian, sukupuolen ja kansallisuuden käsitteiden avulla. Tutkimus on julkaistu alun perin vuonna 2000.
Webbplatsens språk: 
https://www.musiikkiarkisto.fi/oa/_tiedostot/julkaisut/viulisti-musiikki-ja-identiteetti.pdf

Visa mera
Joutsenen erikoisjulkaisu lähestyy kansakunnan kertomisen kysymyksiä kielteisten tunteiden näkökulmasta. Julkaisussa pohditaan erityisesti kielteisten tunteiden ja niin sanottujen rumien, kulttuurisesti ja moraalisesti vähäarvoisina pidettyjen tunteiden merkitystä suomalaisen omakuvan rakentumiselle.
Webbplatsens språk: 
https://journal.fi/joutsen-svanen-erikois-special/article/view/99968

Visa mera
Oppimateriaalin tavoitteena on edistää antirasistista ja sateenkaarimyönteistä toimintaa oppilaiden keskuudessa ja koulun arjessa. Materiaali on suunnattu opettajille yläkouluikäisten oppilaiden kanssa käytettäväksi.
Webbplatsens språk: 
https://seta.fi/meista/

Visa mera
YK:n naistenrahasto edistää ja tukee naisten asemaa, ihmisoikeuksia, osallistumista ja johtajuutta. Sivulla käsitellään keskeisiä teemoja ja esitellään toimintaa ja projekteja. Sivuilla on myös verkkojulkaisuja ja valikoima linkkejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.unwomen.org

Visa mera
Oppimateriaali Minästä kiinni sisältää teoriaosuuden sekä tehtäviä moninaisten identiteettien tarkasteluun. Tehtävissä pohditaan mm. minuutta, itseilmaisua, kieltä, elämänvaiheita, tunteita ja arvoja. Materiaali soveltuu kaikkiin oppiaineisiin perusopetuksen eri vuosiluokilla. Kielestä koppi on luotu kielitietoisen opetuksen materiaaliksi.
Webbplatsens språk: 
https://sites.utu.fi/minasta-ja-kielesta-kiinni/

Visa mera