40 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Aamenesta öylättiin on sanasto, johon koottu Suomen evankelis-luterilaista kirkkoa ja sen oppia koskevaa perustietoa ja käsitteistöä. Lisäksi sanastossa on selitetty kirkollisiin toimituksiin liittyviä käsitteitä. Sanastosta löytyy tietoja myös Suomen hiippakuntien piispoista.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sanastokeskus TSK:n palvelut, julkaisut, organisaatio, yhteystiedot, asiahakemisto, ajankohtaista ja linkit.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Japanilaisista miekoista kertova sivusto. Miekkojen esittelyä, historiaa, käsittelyä ja miekkaseppiä laajalla sivustolla. Sivuilla on myös sanastoja ja apuvälineitä käännöstyöhön. Linkkejä muille eri kulttuurien miekoista kertoville sivuille, alan yrityksiin ja yhdistyksiin.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Ison suomen kielioppitermejä sisältää kielioppitermien selityksia aakkosellisessa hakemistossa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tietotekniikan termitalkoissa laaditaan suosituksia suomenkielisistä tietotekniikan termeistä. Suositusten takana on joukko tietotekniikan, kielen ja viestinnän ammattilaisia. Kunkin hakusanan kohdalla on linkki siihen Tietotekniikan termitalkoissa annettuun suositukseen, jonka yhteydessä sanaa on käsitelty. Osa aineistosta on esitetty myös käsitejärjestelmäkaavioiden avulla.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Jyväskylän yliopiston taidehistorian laitoksella laadittu sanasto pdf-muodossa.
Webbplatsens språk:
Visa mera
TEPA-termipankkiin on koottu erikoisalojen sanastoja. Termipankki sisältää sekä Sanastokeskuksen että muiden asiantuntijoiden laatimia alakohtaisia sanastoja, sanakirjoja ja termitietokantoja. Yleisimmät kielet sanastoissa ovat suomi, ruotsi, englanti ja saksa
Visa mera
Euroopan unionin käännöspalvelukeskuksen tarpeisiin kehitetty monikielinen termitietokanta. Sisältää lyhenteitä, fraaseja, teknisiä ja tieteellisiä termejä EU:n virallisilla kielillä. Monipuoliset hakuominaisuudet.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Hakuteoksessa selitetään lyhyesti filosofian käsitteitä ja aatesuuntia. Termejä voi hakea aakkosellisesta hakemistosta tai aiheittain.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Kansainvälinen tieteellinen järjestö on kemian terminologian auktoriteetti ja standardisoi kemian alan mittausmenetelmiä. Sivuston sisällöstä mainittakoon sähköiset aineistot, joihin kuuluu muun muassa nomenklatuureja, oppimateriaalia ja tietokantoja.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Valtioneuvoston termipankki sisältää seuraavat sanastot: Budjettisanasto, EMU-sanasto, Julkisten rakennusten nimiä, Korkeakoulusanasto, Maataloussanasto, Tuomioistuinsanasto, Valtioneuvostosanasto ja Verosanasto.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Verkkoversio sisältää vuonna 2004 ilmestyneen Ison suomen kieliopin ja 2005 ilmestyneen verkkojulkaisun Sananselityksiä: Ison suomen kieliopin termejä. Hakuja voi tehdä kieliopista, kielenaineksista, hakemistosta, määritelmistä ja kieliopin pykälistä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sanaston tavoitteena on helpottaa ja yhtenäistää laajakaistaa koskevaa viestintää. Sanastoon on koottu keskeiset tiedotusvälineissä ja laitteiden käyttöoppaissa esiintyvät käsitteet. Käsitteille on annettu suomenkieliset termisuositukset ja niille ruotsin- ja englanninkieliset vastineet.
Visa mera
Multilingual Glossary sisältää kirjastoalan sanastoa 49 kielellä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Pankki- ja rahoitusalan termipankki sisältää termistöä, käsitteiden määritelmiä ja kuvauksia sekä käsitekaavioita suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sanasto löytyy myös TEPA-termipankista.
Visa mera
Sanasto sisältää sosiaaliseen mediaan liittyviä käsitteitä. Käsitteille on annettu suomenkieliset termisuositukset ja ne on määritelty suomeksi. Termeille löytyy ruotsin- ja englanninkieliset vastineet. Sanasto on julkaistu PDF-muodossa, mutta sen sisältö on viety myös TEPA-termipankkiin.
Visa mera
Webopedia-sanakirja selittää tietokoneisiin liittyviä termejä ja lyhenteitä englanniksi.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Tekstuaalitieteiden sanasto esittelee tekstuaalitieteiksi kutsutun monitieteisen tutkimusalan termejä ja ilmiöitä sekä pyrkii vakiinnuttamaan sanastoa suomen kieleen. Siinä määritellään noin 500 kirjoihin, käsikirjoituksiin ja niiden tutkimiseen liittyvää käsitettä.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Työmarkkinoiden ruotsinkielinen kielilautakunta on koonnut suomalais-ruotsalaisen sanalistan työmarkkinatermeistä.
Visa mera
Kaikille avoin, jatkuvasti täydentyvä termipankki kokoaa yhteen eri tieteenalojen termejä ja niiden määritelmiä ja käännöksiä.
Visa mera
Sanastoon on koottu lähes 500 Kelan etuuksiin liittyvää käsitettä ruotsinkielisine vastineineen. Sanasto on tarkoitettu apuvälineeksi esimerkiksi lainvalmistelijoille,
tiedottajille, toimittajille ja kääntäjille.
Visa mera
Electropedia sisältää sähköalan termejä määritelmineen englanniksi ja ranskaksi sekä vastineita 16 eri kielellä, mukaan lukien suomenkieliset termit.
Visa mera
Tieteen termipankin filosofia-osio käsittää avoimessa Mediawiki-tietokannassa filosofian termejä määriteltynä ja selitettynä. Termisivuja on tehty yhteistyössä Filosofia.fi-portaalin Logos-ensyklopedian ja asiantuntijaryhmän kanssa. Sanastoa laajennetaan edelleen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Valokuvataiteen museo julkaisemassa sanastossa avataan pimiötyöskentelyyn liittyviä termejä. Sanasto liittyy museossa esillä olleeseen näyttelyyn.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Terminologia-alan tiedotuslehti kertoo sanasto-, ontologia- ja luokitustyöstä sekä niissä käytettävistä menetelmistä. Artikkelit käsittelevät muun muassa Suomessa käynnissä olevia sanasto- ja ontologiaprojekteja ja terminologian tutkimushankkeita. Lehdessä esitellään uusia erikoisalojen sanastoja, sanakirjoja sekä muita julkaisuja. Arkisto sisältää numerot vuodesta 1980 alkaen.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Sanastosta löydät satojen arkisten digisanojen selkeät selitykset. Termiä voi hakea kirjakielellä, puhekielen sanalla ja usein myös englanniksi.
Webbplatsens språk:
Visa mera
Palvelussa voi selata ja tarkistaa julkishallinnon käsitteitä ja niiden määrityksiä eri aloilta.
Webbplatsens språk:
Visa mera