Presidentti Mauno Koiviston nuoruuskuvia Flickr-palvelussa. Kuvat ovat peräisin Kansallisarkistossa säilytettävästä yksityisarkistosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.flickr.com/photos/kansallisarkisto/sets/72157681758232031/

Visa mera
Siirtolaisuusinstituutin arkiston aineistot Finnassa käsittävät kirjeitä ja valokuvia, jotka liittyvät suomalaisten maastamuuttoon ja ulkosuomalaisuuteen 1800- ja 1900-luvuilla. Aineistoja on esimerkiksi Australiasta, Brasiliasta, Kanadasta ja Yhdysvalloista.
Webbplatsens språk: 
https://finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=~building%3A%220%2Fsiirtolaisuusinstituutti%2F%22

Visa mera
EUscreen-verkkopalveluun on koottu videoita, äänitteitä, valokuvia ja artikkeleita eurooppalaisten radio- ja televisioyhtiöiden ja audiovisuaalisten arkistojen kokoelmista. Varhaisimmat aineistot ovat 1910-luvulta.
https://www.euscreen.eu/

Visa mera
Digitaaliseen kirjastoon on koottu harvinaisia kirjoja, käsikirjoituksia, karttoja, filmejä ja valokuvia eri maista ja kulttuureista. Aineistoa voi selata esimerkiksi paikan, aikakauden ja aiheen mukaan. UNESCO:n ja usean eri kirjaston, arkiston ja muun instituution kanssa yhteistyönä tuotetun palvelun yhtenä tavoitteena on kulttuurienvälisen ymmärryksen lisääminen.
Webbplatsens språk: 
https://www.loc.gov/collections/world-digital-library/about-this-collection/

Visa mera
Täällä voi tutustua Tukholman ja tukholmalaisten historiaan. Stockholmskällan sisältää yli 30 000 kuvaa, karttoja, äänitiedostoja, asiakirjoja ja kirjallisuusvinkkejä museoiden, arkistojen ja kirjastojen kokoelmista. Palvelusta löytyy valmiita oppimateriaalikokonaisuuksia ja vinkkejä oppitunneille.
Webbplatsens språk: 
https://stockholmskallan.stockholm.se/

Visa mera
Palvelussa voi tutustua Journalistisen kuva-arkiston aineistoihin. Kokoelmissa on lehtikuvaajien, sanoma- ja aikakauslehtien sekä kuvatoimistojen arkistoja 1900-luvun alkupuolelta lähtien.
Webbplatsens språk: 
https://museovirasto.finna.fi/joka/

Visa mera
Valokuvataiteen museo julkaisussa käsitellään valokuva-arkiston hallinnan kysymyksiä. Kirja on tarkoitettu museotyön avuksi, mutta sopii myös muille valokuvien parissa työskenteleville.
Webbplatsens språk: 
https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/sites/default/files/inline-attachments/2016-12/kuvansa_kullakin....

Visa mera
Topoteekki on alusta, jolla julkaistaan kotiseutuaineistoja ja paikallishistoriaa. Tarjolla on kuvia, äänitteitä, asiakirjoja, esineitä jne. Suomessa on tällä hetkellä 15 Topoteekkia, eri puolilla Eurooppaa niitä on lukuisia.
Webbplatsens språk: 
https://www.topothek.at/fi/

Visa mera
Europeana.eu -palveluun on koottu eurooppalaisten museoiden, gallerioiden, arkistojen, kirjastojen ja audiovisuaalisten kokoelmien aineistoja digitaalisessa muodossa. Europeana tarjoaa hyödynnettäväksi miljoonien eurooppalaisten kulttuurikohteiden tiedot. Mukana on maalauksia, valokuvia, esineitä, kirjoja, sanomalehtiä, päiväkirjoja, asiakirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Portaalista voi hakea myös suomalaista kulttuuriperintöaineistoa, muun muassa äänitteitä, museoesineitä, taidekuvia, vanhoja sanomalehtiä, kirjeitä, luonnontieteellistä aineistoa ja videoita eri kulttuurilaitoksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.europeana.eu/fi

Visa mera
Kansallisarkiston digitaaliarkistossa voi tutustua Mannerheim-suvun alkuperäisiin asiakirjoihin. Kokoelma sisältää noin 170 marsalkka Mannerheimiin sekä perheen muihin jäseniin liittyvää asiakirjaa ja valokuvaa.
Webbplatsens språk: 
https://astia.narc.fi/uusiastia/kortti_aineisto.html?id=1492916653

Visa mera
Tietoa ja digtioituja aineistoja Yhdysvaltojen kansallisarkistossa säilytettävistä historiallisista asiakirjoista ja dokumenteista. Myös oppimateriaaleja.
Webbplatsens språk: 
https://www.archives.gov/

Visa mera