Open ruokaopas kertoo vastuullisesta ruuasta ja kestävästä ruuantuotannosta 12 eri oppiaineen näkökulmasta.
Webbplatsens språk: 
https://openruokaopas.fi/

Visa mera
Oppaassa analysoidaan lasten ja nuorten sananvapauden käsitettä ja toteutumista, toimittajan työtä, vastuullista mediaa sekä lasten ja nuorten haastattelua.
Webbplatsens språk: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/lapset-ja-nuoret-aanessa-opas/

Visa mera
Erityisesti nuorisotyöhön tarkoitettu materiaali valottaa henkilöjuttujen avulla julkaisemiseen liittyviä eettisiä kysymyksiä. Se antaa työkaluja pohtia julkaisemista, mediaa ja julkisuutta, kuten sitä, mitä tulee ottaa huomioon ennen kuvien, videoiden ja tekstien julkaisemista
Webbplatsens språk: 
https://www.aikakausmedia.fi/media/1234/nuoret_estardille_2017_web.pdf

Visa mera
Sivusto kokoaa yhteen Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) ja sen yhteydessä toimivien tutkimuksen tukielimien toimintoja ja viestintää. Mukana ovat Avoimen tieteen koordinaatio, Julkaisufoorumi (JUFO), Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK) ja Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK). Sivustolla on luettavissa Vastuullinen tiede -artikkelit, jotka toimivat oppaina tutkimusetiikan ja tiedeviestinnän hyviin käytänteisiin.
Webbplatsens språk: 
https://vastuullinentiede.fi/fi

Visa mera
Kirjassa tarkastellaan vastuullista viestintää ja organisaatioiden vastuullisuuteen liittyviä kysymyksiä eri näkökulmista.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/330665

Visa mera
FINSIF ry:n tarkoituksena on edistää vastuullista sijoittamista, joka ottaa huomioon ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvään hallintotapaan liittyvät kysymykset varainhoidossa ja sijoituspäätöksiä tehtäessä. Sivuilta löytyy tietoa vastuullisesta sijoittamisesta, YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet sekä sanasto.
Webbplatsens språk: 
https://www.finsif.fi

Visa mera
Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisu sisältää tietoa ympäristöväitteiden sääntelyn nykytilanteesta sekä analyysin mainonnassa käytettyjen väitteiden asianmukaisuudesta.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-327-724-3

Visa mera
Ilmastoinfo neuvoo kestävämpään elämäntapaan ja kulutukseen videoiden, verkkokurssien, podcastien ja artikkelien avulla.
Webbplatsens språk: 
https://www.hsy.fi/ilmastoinfo/

Visa mera
Materiaalipaketti tarjoaa työkaluja ja opetuksessa hyödynnettäviä sisältöjä kestävän tulevaisuuden kannalta tärkeiden mediataitojen vahvistamiseen. Materiaalit on suunnattu toisen asteen ja yläkoulun opettajille, mutta ne soveltuvat myös muiden kasvatus- ja opetustyötä tekevien käyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/tutkimusmatka-tulevaisuuden-mediataitoihin-materiaalipaketti/

Visa mera
Elma tarjoaa elävän musiikin alan toimijoille tietoa ja työkaluja kestävän kehityksen edistämiseen musiikkialalla. Oppimateriaalit sisältävät neljä verkkokurssia – Ihminen, Yhteiskunta, Luonto ja Talous. Elman yleiset oppimateriaalit ovat kaikille avoimia, ja oppitunteja voi suorittaa rekisteröitymällä käyttäjäksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.elma.live/

Visa mera
Ruokatiedon Ruokakasvatus tarjoaa oppimateriaalia ruoasta kouluille ja tietopaketin kuluttajille. Materiaalia on ruuan reitistä pellolta pöytään, matkasta kauppaan, ruokaketjusta sekä pelejä ja visoja. Oppimateriaalia on eri ikäisille, alakouluun ja yläkouluun..
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus

Visa mera
Kyselytutkimuksessa on selvitetty, miten kuluttajat suhtautuvat viherväittämiin ja kuinka hyvin he tunnistavat ympäristömerkkejä. Sivustolta löytyy myös viherpesua ehkäiseviä suosituksia kuluttajille, yrityksille ja päättäjille.
Webbplatsens språk: 
https://www.kuluttajaliitto.fi/viherpesuviisari/

Visa mera
Forum Artis on laatinut taide- ja kulttuurialaa koskevat eettiset ohjeet, jotka liittyvät mm. vastuullisuuteen, yhdenvertaisuuteen ja vuorovaikutukseen taidealalla.
Webbplatsens språk: 
https://eettinentaide.fi/

Visa mera
Sitran teettämässä kyselytutkimuksessa selvitettiin 15–84-vuotiaiden mannersuomalaisten näkemyksiä tulevaisuudesta. Tutkimuksessa kysyttiin, miten ihmiset suhtautuvat tulevaisuuteen ja tulevaisuuteen vaikuttamiseen, miten Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on vaikuttanut tulevaisuusnäkemyksiin ja mikä on tärkeää tulevaisuuden Suomessa.
Webbplatsens språk: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/tulevaisuusbarometri-2023/

Visa mera
Reiluustyökalu on tarkoitettu ruokajärjestelmään liittyvien ympäristötekojen oikeudenmukaisuuden arviointiin. Siitä on apua suunnittelussa, päätöksenteossa, toimeenpanon seurannassa ja arvioinnissa. Työkalun pohjana on tieteellinen tutkimustyö ja se on tarkoitettu yrityksien, politiikan tekijöiden ja järjestöjen käyttöön. Työkalua voi käyttää myös oppimistarkoituksessa.
Webbplatsens språk: 
https://www.justfood.fi/fi-FI/Reiluustyokalu

Visa mera
Reilu ruokamurros (JUST FOOD) -hanke tutkii, miten siirtymä ilmastoviisaaseen ja terveelliseen ruokajärjestelmään voidaan tehdä kestävästi, hyväksyttävästi ja oikeudenmukaisesti. Sivuilta löytyy hankkeen esittely, asiantuntijat ja julkaisut.
Webbplatsens språk: 
https://www.justfood.fi/fi-FI

Visa mera
Oppimateriaali ala-asteen talous- ja vastuullisuuskasvatukseen. Oppituntien sisältöinä ovat omistaminen, oman rahan käyttö, näpistysten ehkäisy, verot, yrittäjyys ja työelämä.
Webbplatsens språk: 
https://nuortennyt.fi/palvelu/mun-elama-mun-vastuu/

Visa mera
Soile Veijolan toimittama teos tarjoaa matkailulle keinoja oikeuttaa ja luoda itsensä uudelleen ympäristökriisiä läpikäyvässä maailmassa, jossa myös matkailun ehdot ovat muuttuneet. Kirja on suunnattu kaikille tulevaisuuden matkailun ja hyvinvoinnin rakentamisesta kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/tl.283/

Visa mera
Kriteeripankki on palvelu, josta julkisen sektorin toimijat voivat hakea hankinnoissa sovellettavia vastuullisuuskriteereitä tuotteen tai palvelun sekä hankinnassa huomioitavan vastuullisuustavoitteen perusteella. Kriteereitä voi etsiä myös omilla hakusanoilla kuten luomu, joutsenmerkki, green deal jne. Kriteeripankki tarjoaa tietoa tuotteiden ja palveluiden ympäristövaikutuksista. Lisäksi siitä on apua yrityksille, jotka tarjoavat tuotteita julkiselle sektorille.
Webbplatsens språk: 
https://kriteeripankki.fi/

Visa mera
Oppaassa kerrotaan, minkälaisia eettisiä näkökulmia tekoälyn hyödyntämiseen liittyy. Opas on suunnattu ensisijaisesti julkishallinnon organisaatioiden työntekijöille, mutta sitä voivat hyödyntää muutkin aiheesta kiinnostuneet.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/oppaat/vastuullinen-tekoaly

Visa mera
Sitran julkaisemassa kyselytutkimuksessa kartoitettiin suomalaisten asenteita arjen valinnoista ja luonnon monimuotoisuudesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/luonto-ja-arki-kyselytutkimus/

Visa mera
Kuluttajaliitto antaa ohjeita vastuulliseen kuluttamiseen ruokavalinnoissa, matkustamisessa ja lemmikin hankkimisessa sekä sähkön kilpailuttamiseen ja energiansäästöön. Se neuvoo myös kodinkoneiden, vaatteiden ja tekstiilien sekä lasten lelujen vastuulliseen valintaan ja huoltoon. Myös pihaa ja puutarhaa opastetaan hoitamaan vastuullisesti.
Webbplatsens språk: 
https://www.kuluttajaliitto.fi/tietopankki/?39880052=181

Visa mera