Onleihe on Goethe-Institutin e-kirjasto, josta voi lainata saksankielisiä kirjoja, äänikirjoja, elokuvia, lehtiä ja saksan oppimateriaaleja. Rekisteröityminen ja palvelun käyttö on maksutonta.
Webbplatsens språk: 
https://www.goethe.de/ins/fi/fi/kul/bib/onl.html

Visa mera
Projekti Lönnrot sisältää kirjallisuutta, romaaneja, runoutta ja näytelmiä, valtaosa mateiraalista on suomalaista ja suomenruotsalaista kirjallisuutta, mutta myös suomennoksia on tarjolla antiikin teksteistä lähtien.
Webbplatsens språk: 
http://www.lonnrot.net/

Visa mera
Monipuolinen ja runsas kokoelma digitoituja aineistoja Varsinais-Suomesta. Tarjolla on luettavaa esimerkiksi Kultarannan puutarha-arkkitehtuurista, Kakolan vaiheista ja Paimion historiasta. Lisäksi löytyy valokuvia, runoja, näytelmiä, sananparsia ym. aineistoa kirjastojen kokoelmista.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kirjastot.fi/collections/show/198

Visa mera
Täällä voi tutustua Haaga-Helia ammattikorkeakoulun julkaisuihin. Aiheina ovat palveluliiketoiminta, myynti, yrittäjyys ja korkeakoulupedagogiikka.
Webbplatsens språk: 
https://julkaisut.haaga-helia.fi/

Visa mera
Viittomakielinen kirjasto sisältää videoita ja oheismateriaaleja eri aihealueista lapsiile, nuorille, viihdettä, kulttuuria, henkilökuvia, asiaohjelmia ja urheilua aikuisille. Ne ovat pääosin Kuurojen liiton omaa tuotantoa.
Webbplatsens språk: 
https://viittomakielinenkirjasto.fi/

Visa mera
Kansalliskirjaston aarteet sisältää digitoituja arvoteoksia. Mukana on Suomen vanhimpia kirjoja, karttoja, käsikirjoituksia ja muita teosharvinaisuuksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/27199

Visa mera
Kansalliskirjaston Fragmenta membranea -kokoelma sisältää osan keskiaikaisen Ruotsin valtakunnan itäosissa, Turun hiippakunnassa, laadittujen ja käytettyjen kirjojen jäänteistä. Fragmenta membranea -tietokanta sisältää yli 9000 digitoitua pergamenttilehteä, 900- ja 1000-lukujen taitteesta 1500-luvun puoliväliin.
Webbplatsens språk: 
https://fragmenta.kansalliskirjasto.fi/

Visa mera
Johan Vilhelm Snellmanin kootut teokset. Koottujen teosten yhteydessä on kuvausta J. V. Snellmanista ja hänen toimistaan eri aikoina, kronologia sekä kuvia.
Webbplatsens språk: 
http://snellman.kootutteokset.fi/

Visa mera
Kansalliskirjaston digitoimat aineistot kattavat suomalaisia sanomalehtiä, aikakauslehtiä, Turun Akatemian väitöskirjat, tutkimuskirjallisuutta, suomalaisen klassikkokirjaston, Urho Kekkosen tuotannon, pergamenttikokoelman, suomalais-ugrilaisen kokoelman, teollisuuden hinnastoja, pienpainatteita, nuotteja, kortistoja sekä karttoja.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/

Visa mera
Viittomakielisen kirjastoon on koottu lapsille videoita. Katseltavina on satuja, loruja ja tarinoita. Myös pelejä on käytettävissä.
Webbplatsens språk: 
https://viittomakielinenkirjasto.fi/kategoria/lapset/

Visa mera
HELDAan tallennetaan Helsingin yliopistossa tuotettua kokotekstiaineistoa kuten tutkijoiden artikkeleita, yksiköiden julkaisusarjoja sekä tiedekuntien oppimateriaaleja ja laitosten tuottamaa tutkimusaineistoa.
Webbplatsens språk: 
http://helda.helsinki.fi

Visa mera
Vasaensis-kokoelma sisältää digitoituna Vaasan aluetta käsittelevää vanhaa kirjallisuutta ja pienpainatteita.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kirjastot.fi/collections/show/398

Visa mera
Wikiaineisto on arkisto teksteille, jotka eivät ole tekijänoikeuksien suojaamia tai jotka on julkaistu CC BY-SA 3.0-lisenssin tai sen ehtojen kanssa yhteensopivan toisen lisenssin mukaisesti. Täältä löytyy kaunokirjallisuutta, asiatekstejä, bibliografioita jne.
Webbplatsens språk: 
https://fi.wikisource.org/wiki/Etusivu

Visa mera
Edition.fi on avointen kirjojen julkaisuun tarkoitettu palvelu, jossa voi lukea tieteellisten seurojen monografioita ja artikkelikokoelmia. Tässä vaiheessa mukana ovat mm. Suomen Tiedeseura, Suomalainen Lakimiesyhdistys ja Suomalais-Ugrilainen Seura.
Webbplatsens språk: 
https://edition.fi/

Visa mera
Europeana.eu -palveluun on koottu eurooppalaisten museoiden, gallerioiden, arkistojen, kirjastojen ja audiovisuaalisten kokoelmien aineistoja digitaalisessa muodossa. Europeana tarjoaa hyödynnettäväksi miljoonien eurooppalaisten kulttuurikohteiden tiedot. Mukana on maalauksia, valokuvia, esineitä, kirjoja, sanomalehtiä, päiväkirjoja, asiakirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Portaalista voi hakea myös suomalaista kulttuuriperintöaineistoa, muun muassa äänitteitä, museoesineitä, taidekuvia, vanhoja sanomalehtiä, kirjeitä, luonnontieteellistä aineistoa ja videoita eri kulttuurilaitoksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.europeana.eu/fi

Visa mera
SKS:n julkaisema Suomen keskiajan ja 1500-luvun käsikirjoitusten digitaalinen kirjasto sisältää tekstejä hallinnon, juridiikan, liturgian, historian ja teologian aloilta. Palvelussa voi selata käsikirjoituksia korkealaatuisina kuvina sekä tutustua käsikirjoituksiin ja niiden historiaan kuvailutietojen avulla.
Webbplatsens språk: 
https://www.codicesfennici.fi/

Visa mera
Oikopolku tutkittuun tietoon tarjoaa valmiita teemakokonaisuuksia avoimen tutkimustiedon äärelle sekä vinkkejä tiedon etsimiseen. Aineistot ovat peräisin korkeakouluista, tutkimuslaitoksista ja niiden kirjastoista sekä viranomaisilta.
Webbplatsens språk: 
https://finna.fi/Content/tutkittu-tieto

Visa mera